Hvis du leder efter et stykke uvurderligt værktøj til træningen, så er det oplagt med en stepbænk. I denne artikel ser vi nærmere på, hvad du kan bruge en stepbænk til, og hvilke øvelser der er gode at lave.

Du får også et par eksempler på gode og billige stepbænke, som er værd at investere i. Men mere om det senere.

Først og fremmest skal det nemlig handle om fordelene ved at have stepbænk. Dernæst får du overblikket over stepbænk øvelser, samt lidt ekstra tips med på vejen.

Lad os komme i gang.

Fordele ved at have en stepbænk

Der er mange fordele ved at have en stepbænk. Tænk selv over det – der er en grund til, at alle fitnesscentre har mindst én stepbænk stående. Derfor er det ligeledes rart at have en stepbænk derhjemme, så du kan træne præcis, når du har lyst.

Det er et effektivt redskab, der giver adgang til mange øvelser. Ved at have bænken stående i hjemmet, får du pludselig mulighed for at lave flere øvelser, som du ellers ikke ville kunne. Disse øvelser kan både være inden for styrke og konditionstræning. Træning med stepbænk er for eksempel rigtigt godt til at øge forbrændingen.

Faktisk er der så mange øvelser og træningsmuligheder med en stepbænk, at alle kan bruge den, uanset niveau. Det hele kan i høj grad tilpasses personligt.

Desuden er den nem at stille væk, hvis du skal have plads til noget andet, eller hvis du venter et besøg. Det er et redskab, der er let at placere i et skab, under en seng, eller op ad en væg. Stepbænken er altså ikke i vejen, og du kan let flytte rundt på den, hvis det er nødvendigt.

Til sidst er der den fordel, at stepbænke generelt ikke er særligt dyre. Det er altså en lille investering, der kan give rigtigt gode resultater til dit helbred.

Øvelser med en stepbænk

Du kan lave alt fra simple til komplicerede øvelser, når du har fået fat i en stepbænk.

Den mest almindelige øvelse er at tage almindelige skridt og og ned. Placér stepbænken lige foran dig: Herefter træder du op med ét ben og følger efter med det næste. Herefter går du ned igen. Skift rækkefølge på benene og gentag et passende antal gange.

Du kan også gøre det fra siden: Det kaldes normalt for side steps. Tag et step op på bænken sidelæns, følg efter med det andet ben, og gå ned igen på den anden side. Gentag processen så mange gange, som det er nødvendigt!

Du kan også hoppe på stepbænk. En øvelse, der sagtens kan få pulsen op hurtigt. Her er det selvfølgelig nemmest, hvis din stepbænk ikke er ret høj, men alternativt kan du øge sværhedsgraden og sætte stepbænken højere op. Uanset hvad, så er det en rigtig god øvelse: Start fra jorden, hop op på stepbænken med begge ben samlet, og hop derefter ned igen. Gentag en håndfuld gange og mærk forbrændingen komme i vejret.

Derudover er der et hav af andre stepøvelser, som du også kan lave med bænken. Vær selv kreativ og prøv dig frem. Gør det i et tempo, der passer dig.

I forbindelse med styrketræning er der også en vigtig øvelse, du kan lave med en stepbænk. Her er der tale om lægløft, også kendt som calf raises på engelsk. Stil dig på kanten af stepbænken stående på ét ben og hæv dig langsomt op og ned med spidsen af foden. Mærk trykket i lægmusklen og fortsæt indtil den er træt. Skift derefter ben og gentag.

En stepbænk kan også være god til en øvelse som armbøjninger. Du kan nemlig hæve dig selv ved at placere fødderne på stepbænken og ellers lave almindelige armbøjninger. Det sætter fokus på det øverste af brystet, så det er altså en spændende variation på en ellers traditionel øvelse.

3 gode stepbænke

Herunder får du 3 glimrende eksempler på stepbænke, der er værd at investere i, hvis du gerne selv vil have redskabet.

Aerobic Fitness Stepbænk

aerobic fitness stepbænk

Denne stepbænk er den første – vi fandt den hos GetBig.dk, der er en god forhandler af seriøst fitnessudstyr.

Stepbænken her står til en rigtig fin pris, og derfor er det et perfekt valg til begyndere. Der er tale om en Aerobic Fitness stepbænk, der kan bruges til alle de nævnte øvelser.

Det vigtigste ved denne er at den har et godt og slidstærkt underlag, der gør, at du ikke kommer til skade, når du laver øvelserne. Den er faktisk også justerbar og kan indstilles i 3 forskellige højder: 12,5 cm, 18 cm og 23 cm. Perfekt til mange forskellige formål. Det er i hvert fald målene, når du vælger den lille model, der står til 249 kroner og som er glimrende. De har dog også en større model til rådighed, hvis du ønsker det i stedet.

Den maksimale brugervægt er 300 kg, hvilket er højere end de fleste stepbænke på markedet.

Køb Aerobic Fitness Stepbænk lige her!

Nordic Strength Stepbænk

Stepbænk fra Nordic Strength

Nordic Strength har udviklet sig til et af de mest populære fitnessmærker blandt danskerne. Og dette produkt er da også i deres vanlige gode stil.

Der er tale om en stepbænk i middelstørrelse, som kan justeres efter behov. Den er samtidig billig og står til bare 349 kroner. Den kan justeres i enten 10, 15 eller 20 centimeter, hvilket er rigtigt solidt.

Den har ikke et helt lige så slidstærkt underlag som den foregående model, men derfor er denne Nordic Strength stepbænk stadig et forrygende valg. Den er funktionel til alle de vigtige øvelser, og derfor har den fået mange gode anmeldelser.

Justerbar Stepbænk

Trendy justerbar stepbænk til træning hjemme

Til sidst har vi endnu en justerbar stepbænk, som du kan overveje. Den kommer fra mærket Trendy og er af super høj kvalitet – dog også lidt dyrere end de to andre.

Stepbænken kan justeres højere end de andre (15, 20 og 25 centimeter). Den er behagelig at arbejde på, når du laver dine øvelser, og den har en skridsikkerhed, der minder om den første model, vi beskrev.

Den koster 699 kroner inkl. moms, hvilket er en fair pris for en stepbænk. Bestemt ikke den billigste på markedet, men et kvalitetsprodukt, der har en pris som er værd at betale, da denne stepbænk kan lidt mere end andre. Det er en kæmpe fordel, at du kan justere den, så højden passer til de specifikke øvelser, du vil lave.

Køb Trendy stepbænken hos Fitnesstorvet!

Konklusion

Det er rart at have en stepbænk. Det er nemlig et vigtigt træningsredskab, som er vigtigt i forbindelse med rigtigt mange øvelser. Både dig der styrketræner og dig der konditionstræner kan få god gavn af en stepbænk. Dermed anbefales redskabet herfra, og du må sige til i kommentarfeltet herunder, hvis du har et spørgsmål eller to.