Et mavehjul – kendt som ab-wheel på engelsk og i meget almen tale – er et glimrende redskab at bruge til træningen. Det står allerede til rådighed i de fleste fitnesscentre, men hvis du også gerne vil træne hjemme, så er det smart at købe et selv.

Her får du et overblik over de bedste og billigste mavehjul. De bruges til øvelsen ab rollout, der er en af de mest effektive maveøvelser.

Sådan virker et mavehjul

Det er et hjul med håndtag i hver side. Nogle gange kan der være to hjul i midten for at skabe bedre balance.

Ab wheel / mavehjul bruges til at træne mavemusklerne. Det er et redskab, der er forholdsvis simpelt at bruge, selvom du måske lige skal finde balancen de første par gange. Men når først det er lært – så bliver det også hurtigt en del af rutinen.

Udover et mavehjul er det rart også at have en træningsmåtte til rådighed. Vi har skrevet en anden artikel om netop træningsmåtter, og den kan du læse her.

Den øvelse, som du foretager med dit ab-wheel, er ret hård. Den er til gengæld også effektiv. Og det er grunden til, at du bør udføre øvelsen, når du træner mave. Den virker nemlig.

Sådan laver du øvelsen

Øvelsen med et ab wheel kaldes for ab rollout.

Den mest effektive måde at lave øvelsen på, er ved at starte stående. Men det er enormt svært, så de fleste laver den fra knæene. Og da det også er en glimrende idé, er det det, som vi guider dig igennem her.

  1. Sæt dig på knæene oven på en træningsmåtte.
  2. Hav dit mavehjul i hænderne.
  3. Stræk armene nedad så mavehjulet rører jorden lige foran dig.
  4. Rul helt frem og derefter tilbage igen.
  5. Gentag et passende antal gange.

Hurtige tips til at sikre korrekt udførelse:

  • Hold albuerne låste, mens du ruller.
  • Lad ikke din kropsvægt hvile på skuldrene undervejs.
  • Fokusér på mavemusklerne, og brug dem til at trække øvelsen.
  • Tag en dyb indånding, når du starter øvelsen. Pust ud når du er helt fremme at rulle.

Gode og billige mavehjul

Vi har som sagt set nærmere på nogle af de bedste og billigste ab wheels på markedet.

Core wheel

Core wheel til abs(Bedste mavehjul)

Det mest avancerede hjul vi dækker her i artiklen. Det kaldes et core wheel og ikke bare ab wheel. Måske fordi det træner hele din core særdeles effektivt!

Designet er meget anderledes. Det er et sæt med to hjul, hvor hjulene dog ikke sidder i midten, men i hver ende. Denne ændring betyder, at du har et hjul i hver hånd, når du laver din ab rollout øvelse. Du kan træne en side af mavemusklerne af gangen, eller du kan træne begge. Dette sæt core wheel giver utallige muligheder, og hvis du ønsker en varieret mavetræning, så er det umiddelbart det bedste valg.

Core wheel er også den dyreste anbefaling her i artiklen. Men faktisk kun 30 kroner dyrere end det forrige.

Det er et mere avanceret stykke værktøj, som egner sig bedst, hvis du kender godt til dine mavemuskler og allerede har formen klar. Med dette mavehjul sæt kan du udfordre dig selv på en måde, som du ikke kan med de andre.

Køb dette lækre core wheel sæt hos GetBig.dk!

Nordic Strength mavehjul

Mavehjul til træning(Billigt mavehjul)

Dette ab wheel fra Nordic Strength er simpelt, men rigtigt godt.

Det er nemt at træne med, og ved håndtaget er der et rigtigt fint greb.

Da det samtidig står til en billig pris – 79 kroner er standardprisen – får vi en fantastisk kombination af kvalitet og pris. Derfor er det også det første mavehjul, som vi anbefaler her. Hvis du ønsker et almindeligt mavehjul med et hjul i midten, så går du ikke galt i byen her.

Køb Nordic Strength mavehjul lige her!

Mavehjul med 2 hjul

Her har vi et ab wheel med 2 hjul i midten i stedet for et. Det skaber en lidt anden dynamik, og det kan være sjovt at bruge, hvis du ønsker en anden form for udfordring.

Dette mavehjul er faktisk også lavet af Nordic Strength. Grebet er måske endda endnu bedre, og det er en væsentlig fordel. Et glimrende valg, da mavehjulet rammer alle mavemusklerne og er forholdsvis nemt at bruge.

Standardprisen er 200, men hvis du køber hos Billig-Fitness vil der nogle gange være tilbud. Selv standardprisen er dog rigtig god, og det er et værdifuldt køb til dig, der træner hjemme.

Køb Ab-Wheel med 2 hjul hos Billig-Fitness.

Konklusion

Et mavehjul / ab-wheel er rigtigt godt at have. Hvis du træner i et center og de har et mavehjul dér, så har du allerede mulighed for at træne med et. Men hvis du træner hjemme, eller hvis du bare godt kan lide at have dit eget udstyr ved siden af: Så anbefaler vi klart at du køber et.

Hvis du mangler yderligere inspiration til træningen, kan du tjekke vores artikel om mavetræning her. Du får 5 forskellige øvelser, der kan hjælpe dig på vej mod at få six-pack.

Kommentér herunder, hvis du har noget at tilføje til artiklen.