Svømning er en af de bedste måder at komme i form på – og det er også underholdende. Men lidt udstyr kræves, og hvis du først lige skal til at begynde til svømning, vil vi anbefale det mest nødvendige svømmeudstyr for begyndere.

Det udstyr, vi kommer ind på, kan benyttes af alle. Og det bringer rigtig stor gavn at få det inden du begynder med dine svømmesessioner. I mange svømmehaller er der udstyr, du kan låne, men det er nu engang rart at have noget udstyr selv, som du er glad og tilpas med.

Det bedste sted at købe svømmeudstyr er hos den danske webshop Watery, som har et kæmpe udvalg af det hele. Vi anbefaler selvfølgelig unikke produkter ved hvert punkt herunder.

Svømmetøj

Alle svømmere har selvfølgelig brug for noget særligt tøj at svømme i.

For mænd er det nok med et par badebukser. Der laves mange jokes omkring Speedo badebukser, men de er faktisk rigtigt gode, da de både dækker det mest nødvendige, og samtidig tillader optimal præstation, når du svømmer. De har nemlig den ideelle pasform.

Vi anbefaler Speedo Endurance+ badebukser til mænd, der gerne vil svømme regelmæssigt og have den bedst mulige svømmeoplevelse.

Kvinder har brug for en badedragt. Her er det rart med en dragt, der både ser godt ud og som passer på kropsformen, men samtidig en dragt der er praktisk og effektiv.

Til kvinder vil vi anbefale henholdsvis Arena Lighttech og Speedo Endurance+ dragten. De to dragter minder rigtigt meget om hinanden. Arenas er lidt billigere, mens Speedo er er mere gennemtestet. De fungerer dog begge glimrende.

Badetaske

En badetaske er også en nødvendighed. Badetøj bliver altid vådt efter brug, og derfor er det problematisk at komme tøjet ned i en almindelig sportstaske. Vi anbefaler at få en badetaske, der er specifikt designet til at kunne holde til at blive våd, og som samtidig har nogle selvtørrende egenskaber.

Waterys Wet/Dry taske er nok den bedste til formålet, og den koster kun 99 kroner. Det er et køb, du vil blive rigtigt glad for i længden!

Svømmebriller

Svømmebriller kan bruges af alle. Børn nyder at bruge dem, så de får mindre vand i øjnene, og voksne bruger dem for bedre at kunne se, samt for at kunne optimere præstationen og træne bedre.

Der findes både billige og dyre svømmebriller. Du bør selvfølgelig købe ud fra egne behov. Hvis du er hobbysvømmer og bare gerne vil undgå for meget vand i øjnene, så er det fint med et par billige briller, men hvis du går ekstra meget op i dit svømmeudstyr og har planer om at prioritere din svømmeform rigtigt højt, så få dig et par professionelle briller, der er designet til at optimere præstationen.

De bedste billige svømmebriller er TYR Socket Rockets som kun koster 119 kroner, men som sidder glimrende.

Speedo FS3 Elite Miror er de mest populære svømmebriller. Et glimrende valg til dig, der er seriøs, og som gerne vil betale ekstra (469 kr) for kvalitet.

Hvis du har et barn, der skal til at svømme, vil de simple, smarte og velsiddende Aqua Sphere Vista Junior være et oplagt valg til bare 199.

Pullbuoy

Pullbuoy/pullboy er et lille hjælpemiddel, som placeres mellem benene, og som hjælper med at holde opdrift. Pullbuoyen hjælper altså med at holde benene over vandoverfladen, hvilket gør det nemmere at svømme – især når du vil forbedre din teknik, eller lære ny svømmeteknik med armene. En pullbuoy kan altså både bruges af begyndere, som skal have svømmeprincipperne på plads, men også af mere erfarne, som indimellem har behov for at finpudse nye teknikker.

Speedo Elite Pullbuoy er en af de bedste på markedet, og med en pris på bare 129 kroner bør det være en nem beslutning at tage.

Svømmeplade

Svømmepladen er altid god at have. Det er den plade, man kan holde fast i med armene, og som tillader bentræning.

Den er også god for begyndere, der er ved at lære at svømme, og som skal føle sig tilpasse med at være i vandet. Pladen hjælper nemlig med at holde én oppe og føle sig tryg.

Men den er simpelthen også fantastisk til dig, der bare vil sætte armene ud af spillet, og som vil finpudse teknikken med benene. Man kan se svømmepladen som det modsatte af en pullbuoy – altså at man tillader særligt fokus på én kropsdel, bare at det her er benene i stedet for armene.

De fleste svømmehaller har plader, som frit kan lånes, men hvis du ønsker dit eget kvalitetsprodukt, så få dig den super gode Watery Luxe svømmeplade til 195.

Svømmefødder

Svømmefødder er lig med turbo! Det er et stykke svømmeudstyr, som mange svømmere synes er rigtigt sjovt at benytte.

Fødderne hjælper med kropspositionen og giver mere dynamik i vandet. Du kan svømme hurtigere, da dine benspark bliver mere effektive. Både begyndere, erfarne svømmere og professionelle bruge svømmefødder. Det er altså noget udstyr for alle.

Men der findes forskellige slags svømmefødder – der er med fri hæl og med hel hæl. Begyndere bør vælge svømmefødder med fri hæl, eftersom de føles bedre og belaster mindre.

Svømmefødder er noget af det dyreste svømmeudstyr for begyndere, men det gør i den grad også træningen mere underholdende.

Vi vil anbefale Arena Powerfin Pro som kan fås til den bedste pris hos Watery.

Snorkel

Mange mennesker bryder sig ikke om at have hovedet under vand – især ikke i lange perioder af gangen. Man vender sig ofte til det efter et stykke tid, men for begyndere er det rart at have assistance med vejrtrækningen. Som svømmer skal man tænke meget over sin vejrtrækning og trække vejret på de rette tidspunkter. Hvis du svømmer med en snorkel, behøver du slet ikke at tænke på det, da du kan trække vejret hele tiden – også når hovedet er godt under vandet i længere perioder.

En snorkel lader dig fokusere fuldt ud på svømningen og er derfor god under længere serier.

Du skal vælge en snorkel, der passer til dit hoved. Der findes flere størrelser. Hvis du har et lille hoved, kan du vælge en juniorsnorkel, og hvis du har et stort hoved, kan du vælge en voksensnorkel.

For de fleste voksne og teenagere vil vi anbefale MP Focus snorkel. Den sættes fast om hovedet, mens munden er koblet til det lille rør, der går opad, og som vil være over vande det meste af tiden, når du svømmer. Det er en kvalitetssnorkel, som er slidstærk, og som kan bruges gang på gang. Med den behøver du ikke at bekymre dig om vejrtrækningen – kun om svømningen!

Der er masser af godt svømmeudstyr for begyndere, men vi har nu dækket de allermest nødvendige ting. Hvis du har de ovenstående stykker udstyr med i tasken, så bør alt spille, hver gang du er i svømmehallen. Mere udstyr kan overvejes, men det vigtigste er i første omgang at have det mest nødvendige – og selvfølgelig at nyde svømmetræningen!