Knæbind, også kendt som knæstøtte, kneewraps og knee sleeves, er designet til at støtte dine knæ, når du træner og laver øvelser. De kan bruges under stort set alle former for motion, heriblandt løb og sport, men effekten er allerbedst i styrketræning – især under øvelser som squat, dødløft og lunges.

I denne artikel anbefaler vi nogle knæbind, så du kan finde et kvalitetsprodukt der passer dig. Samtidig går vi i dybden med fordelene og kommer med en hurtig guide til at vælge størrelse.

Bedste knæbind

Der findes forskellige knæstøtter som hver især egner sig til specifikke discipliner. Vi vil anbefale nogle af de bedste herunder.

En lille sidenote: Vælger du at købe knæstøtte, er det en god idé at købe to. Den angivne pris hos forhandlerne dækker som regel kun over ét knæbind, og det er trods alt rart at have begge knæ dækket ind, når du skal træne.

Adidas knæstøtte

Hvis du dyrker sport eller bare har en bred, alsidig træningsrutine, så skal du have et kvalitetsprodukt der holder i længden.

Adidas har lavet en knæstøtte, som er konstrueret for at brugeren kan præstere på det allerhøjeste niveau. Du har måske set professionelle atleter benytte et knæbind á la dette.

Dette knæbind er forholdsvis tyndt og kommer derfor ikke i vejen for den frie bevægelighed. Men det holder knæet varmt, fremmer blodcirkulationen, og beskytter knæene helt generelt. Det kan både bruges under og efter træning.

Det er en del af Adidas’ Climacool-serie af produkter, som har oplevet stor succes. Vi anbefaler dette knæbind til alle som dyrker sport, men det kan også bruges til løb, styrketræning og genoptræning. Prisen er overkommelig, men på grund af stor efterspørgsel er det ikke altid, at der er produkter hjemme i alle størrelser – så det skal du lige holde øje med.

Køb Adidas knæstøtte hos Bodyman her!

Knæstøtte til løb

Hvis du specifikt vil have et knæbind til løb, så kan du vælge Rehband-bindet der er utroligt anerkendt.

Samtidig er det billigt. Det koster 200 kroner, hvilket jo er ret overkommeligt.

Dette bind er lavet af neopren og har en tykkelse på 3 millimeter. Denne tykkelse gør det ideelt til løb (men mindre ideelt til styrketræning). Hvis du ofte løbetræner eller går til sport med høj bevægelighed, så er det denne knæstøtte du skal vælge.

Bindet har en varmende effekt og giver desuden kompression. Udover at blive brugt til løb, kan Rehbands knæstøtte også bruges i hverdagen, hvis du har knæproblemer, eller hvis du er ved at genoptræne dit knæ. Det giver nemlig støtte til leddene i knæet, og nye skader forebygges.

Du kan vælge mellem 5 forskellige størrelser, lige fra XS til XL, så det bør være muligt for alle at finde et knæbind, der passer.

Køb Rehband knæstøtte billigt hos Med24!

Knæbind til styrketræning

Løfter du ofte tungt i fitnesscenteret? Så er det også oplagt med et knæbind, og gerne et tykt et af slagsen.

Målet er nemlig at skabe maksimal stabilitet, sætte fokus på benenes præstation, og selvfølgelig undgå skader i knæene ved tunge løft.

Knæbind er især relevante til øvelser som squat, dødløft og lunges.

Vi har to forskellige anbefalinger i denne omgang.

Først og fremmest Best Body knæbandage fra GetBig.dk som er en to meter lang bandage, du selv skal binde om knæet. Her er der altså plads til tilpasning, og det er ideelt for den erfarne styrketræner. Det er en bandage som er meget stærk, og som gør en ret stor forskel.

Prisen er også kun 99 kroner, så det er faktisk det billigste produkt vi har anbefalet indtil nu. Kvaliteten er dog helt i top.

Køb Best Body knæbandage hos GetBig lige her!

Et godt alternativ for begyndere er Bulks knæbind til styrketræning. Det er nemmere at bruge, da det er en mere traditionel knæstøtte, som du bare trækker over knæet.

Det er dog ekstremt stærkt: Bindet er 7 mm tykt, hvilket er i den tykke ende, når det gælder knæstøtter. Du kan købe i fire forskellige størrelser (fra S til XL), men tykkelsen er den samme.

Materialet er neopren, og Bulk er en af de få forhandlere, som sælger deres knæbind i par. Det betyder, at du får 2 stk i ordren her – i modsætning til hos andre forhandlere, hvor du selv skal huske at doble ordren.

Vi anbefaler det stærkt, og Bulks knæbind får også ekstremt gode anmeldelser fra brugerne.

Køb det hos BulkPowders her!

Fordele ved at bruge knæstøtte

Knæbind skaber først og fremmest stabilitet i knæene. Dernæst holder de knæene varme og kompression. Det øger blodgennemstrømningen og giver et receptivt input som i større grad registreres af hjernen.

Resultatet er, at der sættes mere fokus på knæet, og at koordinationen mellem hjernen og knæet forbedres. Det styrker præstationen – især når det gælder tunge løft som kræver stabilitet, men brug af knæbind hjælper også atleter med at kunne løbe hurtigere i sprint og hoppe højere end normalt.

Varmen ved knæet gør også, at risikoen for knæskader bliver mindre, og det er især brugbart i forbindelse med styrketræning samt sportsgrene med mange hurtige retningsskift (fx fodbold og amerikansk fodbold).

Hvis du genoptræner fra en tidligere skade, giver det også mening at bruge knæbind, da det netop giver mere stabilitet og øger koordinationen, så du kan bevæge knæet på den optimale måde i dine øvelser.

Ifølge Adidas, som producerer flere gode knæstøtter, er det også fordelagtigt at gå med knæbind dagen efter en hård træning, da det hjælper med restituering.

Hvem bør bruge knæbind?

Atleter, personer der styrketræner, alle som ønsker at forebygge knæskader, alle der er på vej tilbage fra en tidligere knæskade, samt alle som bare gerne vil holde knæene varme under træningen.

Sådan vælger du det rigtige

Knæbind fås i forskellige tykkelser. De mest almindelige er 3 mm, 5 mm og 7 mm. De tynde bind er ideelle til udholdenhedssport, for eksempel løb, fodbold og tennis, hvor du skal have god bevægelighed, og hvor du fortsætter længe. De tykke knæbind er til kort, eksplosiv aktivitet, hvor knæet skal have mest mulig balance, og hvor der er fokus på fast stabilisering.

Derfor kan du altså købe knæbind alt efter hvilken type motion du dyrker. Hvis du både dyrker styrketræning og kondition, eller en sportsgren hvor forskellige træningsformer indgår, så kan du købe mellemløsningen, altså 5 mm. Da knæbind ikke er særligt dyre, kan du også bare købe alle de forskellige tykkelser og selv rotere rundt mellem dem, når du kører hver enkelt træningsdisciplin.

Vi anbefaler at følge de produktanbefalinger, som står skrevet højere oppe i artiklen.

Udover tykkelsen er der også knæbindets generelle størrelse, hvor du kan få fra extra small til extra large. Altså de almindelige størrelser du kender fra tøj. Her skal du vælge ud fra din egen størrelse. Hvis du er en slank pige, skal du formentligt have en lille størrelse, og hvis du er en ordentlig gut med kød på benene, så skal du have et stort knæbind.

Konklusion

Et knæstøtte er oplagt for dig, der dyrker motion – uanset om det er sport, kondition eller styrketræning.

Samtidig er et knæbind rigtigt effektivt, hvis du genoptræner fra en knæskade, eller hvis du simpelthen bare gerne vil undgå skader.

God fornøjelse med din træning, og tjek vores produktanbefalinger hvis du er i tvivl om, hvilket knæbind du skal vælge!