Håndvægte er et rigtigt godt redskab at bruge i forbindelse med træning. Alle fitnesscentre har håndvægte, ofte endda i stort udvalg, så som medlem her har man aldrig det store behov. Men hvis du træner derhjemme er situationen lidt anderledes. Her kan det gøre en kæmpe forskel, hvorvidt du har håndvægte eller ej. Her får du en guide til at købe håndvægte til hjemmetræning.

Derfor er håndvægte gode til træning

Håndvægte giver dig mulighed for at lave mange forskellige øvelser. Du kan for eksempel isolere visse muskelgrupper, når du bruger vægte, og det ville ikke være muligt på samme måde med bare kropsvægtsøvelser.

Eksempelvis kan det være svært at træne biceps uden vægtudstyr. Her er håndvægte dog perfekte, da du pludselig kan lave curls. Det samme gør sig gældende med skuldertræning, hvor du kan presse vægtene op og dermed styrke skuldrene. Og det er bare få eksempler på øvelser, som du kan lave med håndvægte, men som ville være svære/umulige uden udstyr.

Håndvægte gør også eksisterende øvelser bedre. For eksempel kan du også lave bentræning med dine vægte. I både squats og lunges kan du nemlig holde håndvægte i hænderne og dermed gøre sådan, at øvelsen bliver lidt sværere.

Anbefalede produkter

Et godt sted at købe billige håndvægte er hos Billig-Fitness.dk.

Tjek hele deres udvalg af håndvægte her!

De har nemlig enormt gode priser og desuden et rigtigt fint udvalg. Der er prisgaranti, hurtig levering og 365 dages retur. Superform har kun gode ting at sige om dem, og derfor tager vi også udgangspunkt i produkter fra deres webshop herunder:

Nordic Strength håndvægte

Nordic Strength er et kvalitetsmærke, der dog fås til fornuftige priser. Derfor er det et oplagt valg. De producerer både lette og tunge håndvægte. Den eneste ulempe er, at de ikke er justerbare, og at du derfor altid vil skulle arbejde med den samme vægt.

Til gengæld er kvaliteten høj, og håndvægtene går ikke i stykker så nemt. Grebet er fantastisk, og det er umiddelbart det bedste argument for at vælge et produkt fra Nordic Strength. På dette punkt er de nemlig førende i hele Nordeuropa. Priserne på deres håndvægte starter som regel omkring 69 kroner, så kvalitet behøver ikke at være dyrt.

Tjek for eksempel deres 5 kg håndvægte lige her.

Chrome håndvægte

Håndvægte i Chrome design er super lækre. Det er der flere grunde til: De ser flotte og simple ud, de fylder ikke ret meget, også har de et praktisk greb, da de er rillede i midten. Materialet går aldrig i stykker ved almen brug, og du kan få dem i forskellige vægtklasser. Umiddelbart lidt dyrere end Nordic Strength vægtene fra før, men de er til gengæld også alle pengene værd.

Se deres 10kg håndvægte der står til 309,-

Justerbare håndvægte i høj kvalitet

Fordelen ved justerbare håndvægte er, at de er utroligt alsidige. Du kan benytte forskellige mængder vægt til forskellige øvelser. På den måde kan du træne mange forskellige muskelgrupper, og du kan udøve forskellige former for træning. Eksempelvis høj vægt og få gentagelser – eller lav vægt og mange gentagelser.

Pointen er, at alt bliver muligt med justerbare håndvægte.

Kvaliteten er enormt høj. Det skyldes, at man henvender sig direkte til folk, der er seriøse om deres træning. Superform foreslår en justerbar håndvægt fra Nordic Strength. De har for eksempel ét produkt, hvor du kan justere lige fra 2 kg til 24 kg. Et perfekt valg til den seriøse fitnessinteresserede.

Se den 2-24 kg justerbare håndvægt fra Nordic Strength her.

Øvelser med håndvægte

Vi var lidt inde på det tidligere, men her samler vi en oversigt over de mest basale øvelser, som du kan lave med håndvægte. Vi opdeler i lidt forskellige kategorier, så oversigten bliver overskuelig.

Træne arme og skuldre med håndvægte:

  • Bicep curls
  • Skulderpres
  • Lateral raises

Træne bryst med håndvægte:

  • Bænkpres med håndvægte – kræver dog bænk

Træne ryg med håndvægte:

  • Dumbbell rows

Træne ben med håndvægte:

  • Squats med vægte i hænderne
  • Lunges med vægte i hænderne

Har du forslag til endnu flere øvelser? Skriv i kommentarfeltet, så vi kan tilføje dem!

Typer af håndvægte

Du finder flere forskellige typer af dette redskab. Der findes håndvægte, som simpelthen bare har en fast vægt og som ikke kan justeres på: Det er ofte disse, som du ser i fitnesscentre. De kan starte helt nede ved 1 kg og gå op til virkeligt tunge af slagsen. De fleste almindelige fitnesscentre har håndvægte op til ca 36 kg. De mest seriøse jernhuler har endnu mere at byde på.

Udover håndvægte med fast vægt, så kan du også få justerbare håndvægte. Det vil sige, at du kan tilføje eller fratage vægtskiver. En ganske fin fordel hvis du gerne vil træne med forskellig vægt, når du laver dine øvelser. For eksempel er det ret typisk at lave skulderpres med mere vægt, end du bruger til bicep curls. Men det varierer alt sammen fra person til person.

Pointen er, at du både kan vælge mellem justerbare håndvægte samt håndvægte med en fast vægt. De har hver især deres fordele, så det afhænger meget af personlig præference.

Køb håndvægte til billige penge

Fitnessudstyr er ofte dyrt, men sådan behøver det ikke at være med håndvægte. Her kan du ofte få gode produkter til rimelige priser. Især hvis du køber online. Billig-Fitness er et godt eksempel.

De anbefalede produkter højere oppe er alle nogle gode valg. 2 af de 3 er forholdsvis billige, så de går altså ind under denne kategori. Vi har forsøgt at samle gode produkter til fair priser, og det resulterede i disse anbefalinger. Du kan også selv kigge rundt omkring, enten på nettet eller måske i supermarkeder. Butikker som Aldi har indimellem billige vægte til salg. Kvaliteten ligger også herefter, men de kan dog bruges ganske fint alligevel.

Trods billige priser kan håndvægte sagtens være af rigtig god kvalitet. De vigtigste ting at holde øje med er greb, materiale og design. Især de to første.

Kig også på andet udstyr

Håndvægte er enormt gode, men du kan tilføje endnu mere udstyr, hvis du har lyst. For eksempel er kettlebells også enormt gode. Læs en guide til kettlebells her.

Det afhænger selvfølgelig også af hvor meget plads du har. Hvis du træner i stuen eller på et værelse, så er det ikke altid den bedste idé med udstyr, der samler en masse plads, men hvis du har et dedikeret rum til træning, så er der umiddelbart ingen begrænsninger på, hvad du kan have stående. Mange vælger at købe vægtsstang, stativ, bænke og andet udstyr i denne forbindelse. Du kan læse Superforms guide til køb af alt disse ved at benytte nogle af disse links.

Fordelen ved at købe håndvægte er selvfølgelig, at de næsten ikke fylder noget. Derfor er de nemme at have overalt, og det gør træning nemt. For de fleste fitnessinteresserede danskere, som træner derhjemme og ikke i et center, er håndvægte et af de første køb. Det giver god mening, og det anbefales også herfra. Vi har forhåbninger om, at denne artikel var til god inspiration til køb af håndvægte. Kommenter gerne herunder, hvis du sidder inde med spørgsmål eller kommentarer.