Et løbebånd er et lækkert redskab at have til rådighed, og din kondition vil takke dig for det. Det kan dog være svært at finde det helt rette produkt – men her er vi klar til at hjælpe.

Her får du specifikke anbefalinger til gode løbebånd. Vi ser samtidig nærmere på nogle af de fordele, der er ved at løbe på løbebånd, samt et par generelle tips til vedligeholdelse og brug.

De bedste løbebånd på markedet

Sole F85

Sole F85 løbebånd

Måske det bedste løbebånd på markedet lige nu. Har vundet adskillige bedst i test-priser og er en bestseller på det amerikanske marked. Herhjemme kan Sole F85 løbebåndet købes hos Abilica Online.

Løbebåndet har en vejledende pris på 21.600 kroner, hvilket selvfølgelig er en del. Men du får høj værdi for pengene, for det er svært at matche dette løbebånds kvaliteter. Her er nogle af de fordele, du får:

 • 4 HK
 • Max. hastighed på 20 km/t
 • Stigning op til 15%
 • 10 træningsprogrammer
 • Tåler 4 timers dagligt brug

Overordnet et helt fantastisk produkt, der i Skandinavien kaldes for det bedste løbebånd til hjemmebrug.

Der er desuden et stort og brugervenligt display, som kan lidt mere end de fleste andre modeller på markedet. Der er mulighed for at tilslutte diverse mobilapps. Du får trådløst pulsbælte og drikkedunk med i købet. Silikone til vedligeholdelse af båndet følger også med.

Lyder det som noget for dig?

Køb Sole F85 løbebåndet hos Abilica her.

Abilica Stream TM X

Abilica Stream TM X

Her har vi et populært løbebånd fra Abilica, der fungerer præcis som det skal. Det står desuden til en fair pris: 14.900 kroner er standardprisen, men i flere omgange kører Abilica med tilbud på denne og andre modeller.

Du får 12 løbeprogrammer samt en kontinuerlig effekt på 2,5 hk. Den maksimale hastighed er 18 km/t og du kan få løbebåndet til at stige med op til 15%.

Specifikationerne er altså på plads: Og da løbebåndet samtidig har en udmærket mængde plads, uden dog at fylde for meget, er det et valg, der vil passe godt til de fleste købere.

Derudover er der monteret dæmpepuder under løbepladen – det betyder, at lydstyrken er minimeret en smule. Du kan forbinde diverse apps, fx Google Maps og løbe en rigtig rute på løbebåndet. En sidste bonus: Løbebåndet kan foldes sammen, hvilket er lækkert, hvis du lider af pladsmangel.

Køb Abilica Stream TM X lige her!

NordicTrack C1650

NordicTrack C 1650 løbebånd

Du har også muligheden for at købe dette smarte løbebånd fra NordicTrack. På udseendet skiller det sig lidt ud fra mængden, men det er ligeledes et rigtigt godt løbebånd – især til brug derhjemme.

NordicTrack laver en del modeller, men dette er umiddelbart den bedste, når vi sammenligner forholdet mellem kvalitet og pris.

C1650-modellen kan en del. Højdepunktet er at den har den højeste tophastighed af alle de løbebånd, vi har set nærmere på i forbindelse med denne artikel. Du kan løbe op til 22 kilometer i timen på dette løbebånd, og der er 3,5 HK at arbejde med.

Der er en touch skærm på 10 tommer, hvor du kan bruge diverse apps og løbe ruter overalt i verden, når du tilslutter din smartphone. Løbebåndet fra NordicTrack har også en indbygget blæser, der kan aktiveres, hvis du har det varmt. Rigtigt effektivt, hvis du træner i et lukket rum og gerne vil holde dig nedkølet.

Dette bånd har altså nogle ret unikke ting at tilbyde. Det er bestemt værd at overveje, hvis du ikke var 100% solgt på de to andre. Den vejledende pris for dette løbebånd er 21.900 kroner, men hos Abilica kan du nogle gange finde særlige tilbud.

Køb NordicTrack C1650 hos Abilica lige her!

Hvad er et løbebånd?

Løbebåndet er måske det mest kendte træningsredskab nogensinde. Det er kort fortalt en maskine, hvor underlaget bevæger sig og giver dig mulighed for at løbe indendørs.

Et løbebånd kan indstilles præcis som du vil have det. For eksempel med hastighed. Det eneste, som et løbebånd kræver, er at du kan sætte strøm til og at du har plads til det.

Alle fitnesscentre har løbebånd stående, og du har med sikkerhed prøvet det på et eller andet tidspunkt. Der er dog mange fordele ved selv at have et løbebånd klart derhjemme, og det vil vi se nærmere på nu.

Fordele ved at have et løbebånd

Du får mange fordele ud af at have et løbebånd. Her er nogle af de mest væsentlige:

 • Du kan altid løbe en tur og træne konditionen
 • Et løbebånd kan også bruges til gang
 • Et godt redskab når du skal træne op til maraton eller lignende event
 • Fedtforbrændende træning hjemmefra
 • Løb forbedrer det mentale velvære

3 tips til at købe løbebånd

Her kommer 3 tips til at købe løbebånd, som du kan have i baghovedet, når du laver din investering.

1. Husk at det er en langtidsinvestering

Når du køber et løbebånd, er det ikke et produkt der kun skal bruges i kort tid. Det er en langtidsinvestering. Og løbebåndet skal gerne kunne bruges i flere år frem.

Derfor betaler det sig at give lidt ekstra og få et kvalitetsprodukt fra start. Måske er det fristende at købe et billigt løbebånd fra Bilka, men hvis holdbarheden og kvaliteten er dobbelt så god ved et løbebånd fra Abilica, hvad er så bedst at vælge? Nemlig, det er ret tydeligt.

2. Find en fornuftig størrelse

Løbebånd kan sagtens blive for små. En stor del af oplevelsen afhænger af hvor stor overfladen er, og hvis du løber på et lille løbebånd, kan det sagtens virke trængt, når du løber.

I stedet er der rart at have et løbebånd med masser af plads at løbe på. Du skal kunne bevæge dig forholdsvis frit, da det giver de bedste resultater.

Der er selvfølgelig også fordele ved at have et lille løbebånd – det fylder mindre at have stående – men da du trods alt køber dette træningsredskab for at kunne dyrke motion, er det vigtigt at sikre en god og motiverende oplevelse, hver gang du løber.

3. Køb løbebåndet direkte fra producenten

Som med så meget andet udstyr til træning, er det bedst at købe det direkte fra producenten, hvis muligt. Her er der nemlig penge at spare, og det giver bedre muligheder for reparation, hvis der eventuelt skulle ske en skade på produktet senere.

Så i stedet for at købe et dyrt løbebånd i en almindelig butik, anbefaler vi, at du køber fra et sted, hvor de selv producerer løbebånd. Abilica er et godt eksempel, og der er en god grund til, at vi anbefalede deres løbebånd højere oppe.

Vedligeholdelse af løbebånd

Du får brug for at vedligeholde dit løbebånd, når først du har det. Det er trods alt et dyrt redskab, så vi skal helst sikre os, at det fortsætter med at fungere optimalt.

Du skal vedligeholde løbebåndet uanset om det er hyppigt i brug eller ej.

Båndet på løbebåndet bør skiftes, hvis det bliver for gammelt. Her køber du et nyt og monterer det i løbebåndet. Det er muligt at få professionel hjælp, hvis du ikke selv ved hvordan. Det bør dog komme instrukser med, når du køber løbebåndet.

Båndet bliver mere løst med tiden. Indtil det skal udskiftes, kan du nøjes med at stramme det lidt.

Ellers anbefales det, at du smører undersiden af båndet regelmæssigt. Det kan gøres med silikone. Og det får løbebåndet til at køre bedre, når du bruger det.

Løbebånd vs almindeligt løb

Løbebånd tilbyder nogle fordele, som almindeligt løb i naturen/nabolaget ikke kan tilbyde. Omvendt har almindeligt løb også nogle fordele, som ikke gør sig gældende, når du bruger et løbebånd.

Her er de bedste fordele ved at løbe på løbebånd:

 • Mange forskellige indstillinger
 • Du kan løbe op ad bakke
 • Et godt og stabilt underlag at løbe på
 • Indbygget pulsmåler
 • Mange andre statistikker
 • Vejret spiller ingen rolle

Og her er de mest væsentlige fordele ved almindeligt løb:

 • Du får masser af frisk luft undervejs
 • En mere naturlig måde at løbe på
 • Forskellige ruter, forskellige udfordringer
 • Du slipper for at investere i et løbebånd

Overordnet er der altså fordele og ulemper ved begge.

Så hvad er det bedste? Det bedste er at have et løbebånd til rådighed, og derefter udøve begge former for løb. Nogle gange kan du tage en almindelig løbetur og nyde godt af de fordele, der hører sig til dér. Andre gange – måske størstedelen af tiden – kan du træne konditionen indendørs med dit løbebånd,

Alternative redskaber

Et stærkt alternativ til løbebåndet er en motionscykel. Den fylder lidt mindre, er ofte billigere, og den træner ligeledes konditionen.

Maskiner som fx crosstrainer og romaskine er også værd at nævne som fine alternativer. Ligesom med en motionscykel foregår træningen ikke på helt samme måde, men konditionen bliver uden tvivl forbedret ved brug af begge.

Ellers kan du købe et par løbesko og komme ud at løbe i naturen. Igen, der er både fordele og ulemper sammenlignet med at benytte et løbebånd, men da det er et tydeligt alternativ, er det værd at nævne almindeligt løb i dette punkt.

Der er også masser af andet, mere simpelt udstyr som du kan bruge til at træne derhjemme. Et sjippetov er for eksempel også en god idé.

Konklusion

Et løbebånd er en glimrende investering, hvis du gerne vil i form. Det er en god måde at kunne løbe derhjemme på. Du slipper for at skulle udenfor, når vind og vejr driller. Samtidig slipper du også for at skulle ned i fitnesscenteret hver gang, du gerne vil have pulsen op.

Kun få træningsredskaber er lige så værdifulde som et løbebånd. Derfor, trods en høj indgangspris, betaler det sig at købe et løbebånd, hvis du ved, at du har tænkt dig at bruge det.

Hvis du har spørgsmål til løb eller løbebånd, er du velkommen til at skrive i kommentarfeltet lidt længere nede.