En træningsmåtte er næsten altid nødvendigt i forbindelse med træning. I et fitnesscenter finder du altid mange måtter, så her er det ikke noget, du selv behøver at overveje. Men hvis du træner derhjemme er sagen en anden: I så fald er en træningsmåtte en af de absolut bedste investeringer, du kan lave.

Derfor skal du have en træningsmåtte

Hvis du træner derhjemme, er det bedst at have udstyret i orden. Typisk er det kun nogle få ting, du har brug for, men træningsmåtten er helt klart én af dem.

Det er nemlig et vigtigt redskab til mavebøjninger og rygøvelser, da det er bedre at udføre disse øvelser på en måtte frem for at ligge direkte på gulvet.

En træningsmåtte er også med til at gøre hjemmetræningen mere seriøs. Det får dit træningsrum til at virke mere som et rigtigt træningssted, og det kan gøre gode ting for motivationen.

Alt i alt giver det altså enormt god mening at investere i en træningsmåtte, hvis du har planer om at være ambitiøs omkring din hjemmetræning.

Hvis du derimod bestyrer et fitnesscenter eller en sportsklub og har brug for nyt udstyr, så er træningsmåtter også en nødvendighed. Det er nemlig noget udstyr, der er svært at undvære – lidt ligesom et center heller ikke kan undvære vægte og maskiner. Det er de færreste fitnesscentre, der er uden måtter, og det er der en grund til. Ofte kan du som virksomhed få en god mængderabat, hvis du køber flere måtter på en gang.

Anbefaling af træningsmåtter

Der er mange gode træningsmåtter på markedet. Vi har taget et kig på de bedste og er kommet frem til disse anbefalinger. Det er gjort med fokus på både kvalitet, funktionalitet og pris.

Yoga træningsmåtte

Yoga træningsmåtte

Det perfekte valg for enhver, som gerne vil træne effektivt, men behageligt. Denne træningsmåtte fungerer til alt fra fitness til gymnastik og naturligvis også yoga. Utrolig skridsikker og med en god størrelse.

Desuden er denne træningsmåtte ekstra tyk (1,5 centimeter). Det betyder, at den holder længere, og at den føles noget bedre at ligge på. Mange træningsmåtter er kun 0,5 eller 1 centimeter, så her får du lidt ekstra. Det er en glimrende handel!

Vi mener, at det lige nu er den bedste træningsmåtte på markedet. Faktisk er den heller ikke ret dyr. Du får et 3-i-1 sæt for bare 249 kroner, og det er en rigtig god investering. Køb produktet hos GetBig.dk, som er en af de mest populære fitnessforhandlere i Danmark.

Køb træningsmåtten lige her!

Nordic Strength måtte: Sort

Sort træningsmåtte

En god og simpel sort træningsmåtte som lever op til alle kvalitetskrav.

Den kommer fra det populære mærke Nordic Strength, der laver alt fra måtter til vægte, samt meget andet udstyr.

Denne måtte får gode anmeldelser og benyttes i mange fitnesscentre rundt omkring i Danmark. Den kan også sagtens bruges til hjemmetræning. Måtten måler 183 cm i længden, 61 centimeter i bredden, og med en tykkelse på 1,7 centimeter. Det gør den oplagt til alle slags øvelser på gulvet. Derudover er måtten udstyret med to permanente huller, som gør, at den let kan hænges op.

Priserne starter ved 139,- per måtte, men hvis du køber mange af slagsen får du en kæmpe mængderabat. Ret oplagt hvis du køber ind til et større rum og ikke kun til privat brug. Men du kan sagtens nøjes med 1 – faktisk kan du købe præcis den mængde, som du ønsker.

Desværre er denne Nordic Strength måtte ikke længere til salg. Vi anbefaler dette produkt i stedet.

Nordic Strength måtte: Blå

Fuldstændig lig med måtten ovenfor. Kun én forskel: Farven.

Materialemæssigt er det den præcis samme måtte. Den har også de samme mål, og er ligeledes udstyret med huller. Derfor henvender denne måtte sig altså bare til jer, der foretrækker blå frem for sort. På samme måde som du kan få en træningsmåtte i blå, kan du også få i flere andre farver. Dog er denne særligt populær, da den ser smart ud.

Prismæssigt koster den også det samme som den sorte træningsmåtte. Starter ved 139 kr, men sættes ned hvis du køber mange. Du kan selv få en fuld oversigt, når du klikker dig ind hos Billig-Fitness, der er forhandleren af denne måtte.

Denne træningsmåtte er desværre heller ikke længere til salg. Men her er det perfekte alternativ.

Flere muligheder

Tag selv et kig hos fitnessforhandlerne i Danmark for at finde flere gode produkter. Hold øje med ting som materiale, størrelse, anmeldelser og naturligvis også prisen. På den måde kan du hurtigt komme frem til de bedste træningsmåtter.

Udover de ovenstående yogamåtter og Nordic Strength træningsmåtter i sort og blå, kan du også få dem i flere andre farver. Og selvom NS er et rigtigt godt mærke, så er det ikke den eneste mulighed på markedet. Faktisk er der mange gode måtter at vælge imellem!

Øvelser på træningsmåtter

Træningsmåtter åbner op for en hel del øvelser.

Først og fremmest er de gode at ligge på til mavetræning. For eksempel hvis du laver mavebøjninger, eller andre former for øvelser, hvor du ligger på gulvet. Mange rygøvelser er også nemmest at udøve, hvis du har en ordentlig måtte at ligge på.

Træningsmåtter er også gode at bruge i forbindelse med vægtede øvelser. Særligt for at beskytte gulvet. Eksempelvis ved dødløft, hvor du ofte kommer til at bruge virkeligt tunge vægte. I stedet for at lade vægten falde på gulvet kan du bruge en træningsmåtte til at absorbere noget af trykket. Og det er bare ét eksempel.

Til mange yogaøvelser er træningsmåtter også fantastiske. Her kan du både bruge almene træningsmåtter som dem nævnt højere oppe, men også mere specielle af slagsen. Det er muligt, at der kommer en senere guide her på Superform, der sætter specifikt fokus på yogamåtter.

Udover til ren træning er måtterne også gode at have til andre formål. Det skader i hvert fald aldrig at have dem stående i hjemmet. Mange børnefamilier køber også disse måtter, da de er gode og sikre at lege på.

Spørgsmål og svar

Her besvarer vi nogle af de mest almindelige spørgsmål om træningsmåtter og yogamåtter.

Hvad skal man bruge en træningsmåtte til?

En træningsmåtte skal selvfølgelig ligge på gulvet, og her kan den bruges til forskellige ting. Eksempelvis som underlag til mavebøjninger, rygbøjninger, yoga eller bare generelle træningsbevægelser. Derudover kan den også bruges som underlag, hvis du eksempelvis løfter en tung vægt og ikke ønsker at skade gulvet.

Hvor tyk bør en træningsmåtte være?

Det afhænger helt af dine egne præferencer. Der er både tynde måtter på 0,4 mm, samt flere tykkere modeller der går op til et par centimeter.

Tynde måtter er nemmere at transportere rundt og giver desuden et lidt hårdere underlag. Tykke måtter er mere behagelige, men kan samtidig fylde en del.

Hvor mange træningsmåtter skal man have?

Hvis du træner derhjemme, er det rart at have én træningsmåtte til mavebøjninger, planken, rygbøjninger, osv.

Hvis du desuden træner med vægte og gerne vil skåne gulvet, så anbefaler vi at du køber to træningsmåtter.

Er nogle mærker bedre end andre?

Generelt er kvaliteten ofte den samme, i hvert fald blandt træningsmåtterne på det danske marked. Alligevel er der dog nogle mærker, der er mere populære end andre, fx Nordic Strength og GetBigs egne træningsmåtter som sælger rigtigt godt.

Hvor længe holder en træningsmåtte?

Det afhænger af kvaliteten samt hvor meget du bruger den, og om den mærker anden belastning – for eksempel vægte der står på den.

Men de fleste træningsmåtter holder i et par år, så det er en investering, der næsten altid betaler sig.

Hvorfor kaldes det også en yogamåtte?

Fordi man ofte bruger denne type måtte til yoga. En træningsmåtte kan altså både bruges til almindelig træning og til yoga.

Er det bedst at købe online eller i en forretning?

Du kan nemt købe din træningsmåtte i en almindelig sportsforretning. På nettet har du dog et langt større udvalg, samt bedre priser. Derfor anbefaler vi at købe på nettet, og du kan følge vores produktanbefalinger, hvis du ønsker en god måtte.

Konklusion

En træningsmåtte er rigtig god at have. Både til små og store øvelser, til beskyttelse af gulv, og til ren og skær behagelighed. Vi håber, at du finder en god måtte, og hvis du har specifikke produktanbefalinger er du velkommen til at skrive dem i kommentarfeltet!