Hvis du har planer om at blive mere aktiv i hverdagen, så er det oplagt at begynde at gå til sport. Du har dog en del forskellige sportsgrene at vælge imellem. Umiddelbart er det smartest at vælge ud fra interesse, men dit fysiske niveau har naturligvis også noget at sige.

Her får du de bedste forslag til idrætsdiscipliner og sportsgrene, hvor du nemt kan starte. Hvis du selv har flere idéer, er du velkommen til at lægge en kommentar, så andre læsere kan få endnu mere inspiration!

Svømning

Det er populært blandt danskerne at svømme. Og du kan gøre det hele året rundt, hvis bare du har en svømmehal i nærheden.

En stor fordel ved svømning er, at du både kan svømme på konkurrenceplan, altså mod andre svømmere. Men du kan også bare være hobbysvømmer og få lidt sund motion et par gange om ugen.

LÆS DESUDEN: Svømning – De bedste fordele

Desuden henvender svømning sig til begge køn, samt til folk i alle aldre. Er du en teenager, der søger en ny og aktiv hobby? Så er svømning oplagt. Er du voksen og ønsker du at komme i bedre form? Igen er svømning en perfekt idé.

Det er få idrætsdiscipliner, der er lige så underholdende og sunde som svømning er. Hvis du bliver medlem af en svømmeklub, er det heller ikke specielt dyrt at gå i svømmehallen.

Cykling

Cykling er en anden disciplin, som du både kan udøve i form af konkurrence i en klub, men også på ganske almindeligt hobbyniveau. Der er mange cykelklubber rundt omkring i Danmark, nogle meget seriøse – andre lidt mindre.

Men i alle tilfælde er det sundt og sjovt at cykle. Det kan stærkt anbefales til enhver, som leder efter en ny hobby, og som er vild med frisk luft, fællesskab og forbedret form.

LÆS DESUDEN: Fordele ved cykling

De fleste cykelklubber tager et månedligt gebyr for at du kan være med. Men det er sjældent ret meget. Derudover har du brug for en god cykel, hvilket dog godt kan koste lidt, og det er sådan set den eneste ulempe. Husk også cykelhjelmen og noget behageligt tøj – for du kommer formentligt til at tilbringe lang tid på cyklen, når først du bliver fanget!

Motionsløb

Motionsløb kan også udføres på hobbyplan eller på konkurrenceplan.

Måske er du typen, der gerne vil udfordres, og som derfor er frisk på marathon og meget mere. Hvis du drives af at vinde, og hvis konkurrenceelementet betyder meget for dig, så find en seriøs løbeklub og kom i gang!

Men det kan også være, at du bare godt kan lide at løbe, og at du ønsker at smide lidt kalorier. I så fald kan du stadig finde en løbeklub, så længe du forventningsafstemmer først. Alternativt kan du løbe med et par venner og familiemedlemmer og gøre det til en fast skik.

Det eneste, du har brug for, er et par gode løbesko. Men det er også rart med godt løbetøj – husk at købe varmt løbetøj til vinteren!

Fodbold

Fodboldtræning er især populært blandt unge mennesker, men mange stopper med at spille fodbold når de bliver voksne.

Men det er der faktisk ingen grund til, for alle kan komme i gang. Der er selvfølgelig både seriøse klubber, hvor du skal være god for at komme med. Men der er også klubber, som primært eksisterer af sociale årsager, og hvor du sagtens kan komme med og spille et par kampe.

Alternativt kan du mødes lidt oftere med vennerne til en kamp i haven.

Uanset hvad – fodbold er den mest populære sportsgren i Danmark, så vi bør helt klart udøve sporten lige så meget, som vi følger med i den!

Håndbold

Håndbold er den næstmest populært boldsport i Danmark. Og der er faktisk flere fordele – du spiller altid indendørs, hvilket gør det muligt at dyrke håndbold om vinteren, og udover at komme i god form bliver du også taktisk klogere.

Alt i alt er håndbold en interessant sportsgren. Du kan virkelig få konditionen op, da håndbold spilles i et højt tempo. Men da det samtidig er en ret fysisk sport, hvor man ofte kommer tæt på hinanden, kræver det også lidt muskler. Men det meste kommer hen af vejen – hvis du er vild med håndbold, handler det egentlig bare om at komme i gang.

Basketball

Fordelene ved basketball minder lidt om fordelene ved håndbold. Der er et højt tempo, meget fysik og du får god motion. Samtidig er taktisk evne og sammenspil vigtigt. Basketball er en glimrende sport for alle, som ønsker en underholdende motionsform.

Samtidig er der ting, der tyder på, at unge mennesker der dyrker basketball kan blive højere, end hvis de ikke spillede.

Der er færre basketballklubber i Danmark, end der er klubber til fodbold og håndbold, men det bør dog være muligt at finde et sted at tilmelde sig alligevel. Ellers er det bare om at sætte et basketball net op i gården eller haven, købe en bold og invitere vennerne forbi.

Floorball

Floorball er en sport, der har vokset i popularitet. De fleste har prøvet det fra idrætsundervisningen i skolen, og floorball er faktisk rigtigt sjovt.

Det er en variant af indendørs hockey, og tempoet er næsten altid højt. Det er et fysisk spil, hvor der er gang i den, og der er faktisk en del klubber rundt omkring i Danmark. Bestemt en interessant sportsgren at overveje!

Tennis

Hvis du er mest til individuelle sportsgrene, så er tennis umiddelbart det bedste bud.

Men du kan godt forberede dig på, at tennis er en del hårdere, end det ser ud til. Det kræver både koncentration, udholdenhed, hastighed og styrke. Det er samtidig en sport, hvor teknikken betyder meget, og hvor det tager tid at blive god.

Hvis du er ung, har du gode muligheder for at begynde til tennis på konkurrenceplan. Men uanset alder kan du tilmelde dig en tennisklub og komme godt i gang med at spille. Det er en særdeles underholdende sportsgren som er værd at overveje.

Kampsport

Vil du gerne lære selvforsvar på samme tid som du kommer i form? Så er kampsport det ideelle valg. Der er igen tale om en individuel sportsgren, hvor teknikken betyder utroligt meget, men hvor din form også har stor indflydelse.

Inden for kampsport har du utallige muligheder. Du kan først og fremmest overveje MMA. Det er en forkortelse for mixed martial arts og her lærer du de bedste teknikker på tværs af forskellige kampsportsdiscipliner.

Du kan dog også prøve kræfter med karate, judo, brasiliansk jiu-jitsu, kung-fu, taekwondo, boksning, muay thai, wrestling eller noget helt andet. Der er rigtigt mange muligheder!

Desuden er der et rigtigt godt fællesskab i de fleste kampsportsklubber. Du tvinges aldrig til at skulle slås – fokusset ligger altid på at lære teknikker og på at træne. Hvis du vil deltage i en kamp, er det altid helt og holdent frivilligt.

Styrketræning

Hvis du ikke ønsker at begynde til en decideret sport, kan du naturligvis også bare styrketræne. Det er noget, der er blevet utroligt populært blandt mange danskere over det seneste årti – for unge såvel som voksne.

For at styrketræne skal du tilmelde dig et fitnesscenter. Her er de billigste. Alternativt kan du også købe udstyr hjem og lave dit eget fitnessrum i huset – hvis altså du har plads til det.

Der er rigtigt mange fordele ved styrketræning. Du bliver stærkere, du får en flot krop, og du får rørt kroppen ofte. Styrketræning er en af de discipliner, vi har skrevet allermest om her på Superform.dk, så du er meget velkommen til at kigge rundt. Prøv også et af vores styrketræningsprogrammer, hvis du mangler inspiration til at komme i gang. Find dem herunder: