Som det kendte ordsprog lyder: ”Man er hvad man spiser”, hvad spiser Messi så, siden han af mange bliver kaldt for en af den bedste fodboldspillere i historien?

Lionel Messi er enestående med bolden, og brillerer den ene uge efter den anden, hvilket har givet ham utallige priser og trofæer gennem årene. Han er nu nået en alder af 32 år, men trods det var sidste sæson en af hans bedste nogensinde, så hvad er det egentligt der gør, at han stadig præsterer på allerhøjeste niveau?

Kilde: Pexels

Store forventninger til Messi

Argentinerens succes udspringer selvfølgelig ud af hans naturlige talent, sulten efter trofæer og masser af træning. Men som alle topatleter ved, så er diæten også afgørende, og det er et punkt som fodboldspilleren har arbejdet intenst med. Messi var i sit livs bedste form i sidste sæson, hvor den 32-årige spiller vandt den spanske liga for Barcelona.

I år er der også store forventninger til Messi og Barcelona, hvor målet er at vinde alle turneringer de deltager i. Messi har dog misset sæsonstarten grundet en lægskade. Om det skyldes at kostplanen ikke er blevet holdt henover sommeren ved vi ikke men vi ved at kosten har en stor indflydelse, når man vil undgå skader.

Det bliver dog stadig meget interessant at følge Messi’s form, når han rigtigt kommer i gang i denne sæson. Han regnes nemlig stadig af bookmakere som favoritten til at blive topscorer både i La Liga og Champions League. Du kan derfor med god grund også besøge bookmakerne, der tror på at formen stadig er der. For eksempel kan du lave et bet live hos Betfair, imens du ser en af hans kampe, så du allerede ved, hvordan Messi’s form er i den kamp. 

Farvel til højtelsket usund diæt og skader 

Det er fysisk hårdt at være professionel fodboldspiller, og passer man ikke ordentlig på sin krop, er man mere tilbøjelig til at løbe ind i skader. Det går selvfølgelig ikke, når man hedder Messi, og derfor hyrede han i 2014 den italienske diætist Giulano Poser, som regnes for at være en af de allerbedste i branchen.

Messi havde nemlig en stor forkærlighed for usund mad som pizza, chokolade og rødt kød. Denne type af mad gjorde ikke noget godt for argentinerens muskelstruktur, og som et resultat løb han ind i mange muskelskader.

Poser, som er uddannet læge, og som igennem de sidste 20 år har specialiseret sig i sportsmedicin og kost, fik dog vendt op og ned på Messis kostplan, hvilket hjalp den lille troldmand til at blive skaderne kvit. Den argentinske fodboldspiller som pådrog sig hele ni muskelskader mellem 2006 til 2013, har således siden hans arbejde med diætisten kun haft 4-5 stykker, på trods af at han bliver ældre.

Kilde: Pexels

Fundamentet i Messi’s nye kostplan

Messi blev af Poser præsenteret for en madpyramide bestående af fem vigtige fødevarer, der for eftertiden skulle udgøre fundamentet i hans kost – vand, olivenolie, fuldkorn, frisk frugt og økologiske grøntsager. Hertil kunne han spise mindre mængder fisk samt nødder og frø. Han blev også advaret mod at spise for meget sukker, da sukker ifølge Poser, er det allerværste for musklerne, ligesom raffineret mel også er et problem, da det er svært at finde sundt og uforurenet hvedekorn.

Messi elsker kød ligesom alle argentinere, men det har han også været nødt til at skrue ned på, da oksekød ifølge diætisten, er meget svært at fordøje for kroppen.

Kostplanen må siges at have virket, for man behøver bare at tænde for TV’et og se en kamp med Barcelona, for at se at hans krop fungerer lige som den skal.