Hjemmetræning kan sagtens klares med kropsvægtsøvelser alene. Men det er altid en fordel at have lidt ekstra udstyr – selv små ting kan gøre en rigtig fin forskel. Her får du en guide til fitnessudstyr til hjemmet. Lige fra små og billige hjælpemidler til de helt store mængder udstyr.

Derfor skal du have fitnessudstyr i hjemmet

Udstyr kan på mange måder gøre træningen bedre. Det åbner op for flere øvelser, og det kan også hjælpe med at give inspiration til at træne. Når du har nyt udstyr at træne med, giver det naturligt en lyst til at tage det i brug, og det er kun en god ting. Så hvis du hjemmetræner gør det en gigantisk fordel.

Selv hvis du træner i center, kan det alligevel være rart at have lidt fitnessudstyr i hjemmet. Det er måske ikke altid, at du har 60-90 minutter til at tage i centeret, træne dér, tage tilbage igen, da det nogle gange kan være lidt tidskrævende. Med det rette udstyr i hjemmet er det nemmere at tage en hurtig 20 minutters træning, når du er tidspresset.

Fitnessudstyr i hjemmet kan variere lige fra styrketræningsudstyr til konditionsudstyr. Det kan både være små håndtrænere, små kettlebells, tunge vægte, og lækre motionscykler. Det kan sådan set være alt. Og hvis du er interesseret i nyt udstyr, vælger du helt selv ud fra egen præference. Her får du imidlertid en guide, der kan gøre valget mere overskueligt.

Konditionsudstyr til hjemmet

Kondition er den form for træning, som flest danskere udøver. Det er utroligt vigtigt for vores helbred at konditionstræne indimellem, og det er også noget, der giver en rigtig god fornemmelse i kroppen.

Lad os se på et par gode redskaber, der gør det muligt at træne konditionstræning derhjemme.

Motionscykel

En motionscykel gør det nemt at få pulsen lidt op. Perfekt især til cykelentusiaster, men brugbar for stort set alle.

Cyklen er især god at have stående om vinteren, når det er svært at cykle udendørs i motionsregi. Udover at forbedre din kondition, så er en motionscykel også rigtig god at bruge i relation til bentræning, da det skaber en rigtig god cirkulation i benene.

Tag et kig på udvalget af gode og prisvenlige motionscykler lige her.

Løbebånd

Mens nogle foretrækker en motionscykel, foretrækker andre et løbebånd.

Et løbebånd er et godt alternativ til at løbe i naturen og/eller på gaderne. Da du pludselig bliver i stand til at løbe derhjemme, er ting som vejr og vind ikke længere almindelige faktorer. Du kan løbe og få pulsen op, hvornår end du har lyst til.

Løbebånd produceres hele tiden i nye modeller, og de har efterhånden mange forskellige features. Det smarte er, at du kan tilpasse dem til at løbe op eller ned af bakke (hvis du har lyst). Hastigheden kan også selv justeres. Og i modsætning til almindelig løb, så kan du altid tjekke din puls undervejs og skabe unikke træningsprogrammer via løbebåndet.

Tag et kig på nogle af de bedste løbebånd lige her!

Stepbænk

En stepbænk er super simpel at bruge, men bestemt lige så effektiv som den er simpel.

Stepbænken er oplagt til et hav af øvelser, men primært forskellige benøvelser. På den måde kan man både argumentere for, at den skal være en del af konditions- og styrketræningsudstyr, men da de primære forcer ligger konditionsmæssigt, er det nok bedst at indsætte den under konditionskategorien.

Rigtig god at bruge til aerobic, og god til at få pulsen op på alternativ vis. En stepbænk kan hjælpe rigtigt meget med fedtforbrændingen, og det er måske den primære grund til, at så mange danskere vælger at købe en stepbænk til hjemmetræningen.

Se markedets bedste og billigste stepbænke her!

Styrketræningsudstyr til hjemmet

Mens konditionstræning er den mest populære form for træning blandt danskerne, er der ingen tvivl om, at styrketræning også er rigtigt stort. Udvalget af udstyr inden for styrketræning er faktisk endnu bredere, og derfor er der altid mange muligheder.

Styrketræning behøver ikke nødvendigvis at foregå i et fitnesscenter: Det kan også sagtens være i hjemmet, uafhængigt af hvor meget udstyr du har. Men udstyr hjælper dig godt på vej, og her får du eksempler på noget af det bedste udstyr inden for styrketræning.

Håndvægte

Måske det vigtigste sæt udstyr du overhovedet kan få – et sæt håndvægte.

Håndvægte gør næsten alle styrketræningsøvelser mulige. De tilføjer nemlig ekstra vægt til eksisterende øvelser: Fx kan du have dem i hænderne, når du laver squats eller lunges. Håndvægte gør det også muligt at lave mere unikke øvelser. Som eksempelvis curls for dine biceps eller skulderpres for dine skuldre.

Enhver seriøs hjemmetræner bør have håndvægte stående. Du kan både vælge håndvægte med en fast vægt, eller alternativt et par justerbare håndvægte.

Læs vores guides til håndvægte her eller gå direkte videre til forhandler her.

Kettlebell

Kettlebells er også virkelig gode at træne med. Særligt fordi du kan lave øvelser som kettlebell swings, der faktisk kombinerer styrke og kondition. Med kettlebells kan du træne musklerne fra mange unikke vinkler, og kroppens overordnede funktionalitet bliver stærkt forbedret.

Derfor kan det klart anbefales at inddrage kettlebells i din træning. Superform.dk har skrevet en længere guide til kettlebell som du kan læse her.

Vægtstang

Vægtstænger, også kendt som barbells, er vigtige at have, hvis du gerne vil lave de store basisøvelser. Heriblandt bænkpres, dødløft og vægtede squats.

Dog henvender vægtstænger sig mere til jer, der har et decideret træningsrum, og hvor der er ordentligt plads til at udfolde sig fysisk. Men hvis det er tilfældet, så er vægtstænger måske det mest effektive udstyr, du overhovedet kan få. Ikke altid billigt, i hvert fald ikke hvis du vil have markedets bedste udstyr. Eleiko er det skarpeste valg, men der er også billigere alternativer.

Find en række gode barbells til din træning her!

Squat rack

Et squatrack gør en af de absolut vigtigste øvelser mulig: Squat.

Men faktisk ikke kun squat. Alt efter størrelsen på dit rack, og hvor meget det omfatter, kan du også lave andre øvelser. Enhver øvelse, hvor du har brug for at vægten er hævet over jorden, er en mulighed med et squat rack. Også ser det samtidig lidt lækkert ud at have stående. Det viser, at du er seriøs omkring din træning.

Tag et kig på de mest funktionelle squat-racks lige her.

Håndtræner

Til sidst en lille ting som dog kan gøre en stor forskel: En håndtræner.

Den vejer næsten ingenting, og den fylder heller ikke ret meget. Men ofte er håndtrænere enormt hårde at klemme sammen – og det er formålet.

En håndtræner styrker dit greb, og den styrker både hånd og underarm. At lave øvelser med den er utroligt simpelt, da du bare skal klemme sammen og gentage så mange gange, som du kan/ønsker. Det er et rigtigt godt redskab at have. Selv hvis du træner i fitnesscenter kan det anbefales at købe en håndtræner – de fleste centre er nemlig ikke udstyret med dette redskab, også er det altså rart at have én.

Køb en god håndtræner lige her!

Konklusion

Det er muligt at have en del fitnessudstyr derhjemme, stort såvel som småt. Vi håber denne guide var nyttig. Tjek vores specifikke artikler om udstyr for at finde nærmere anbefalinger.