Hvis du dyrker fitness, løb eller sport, så får du brug for en god fitnesstaske. Den skal helst være nem at bære på, og den skal kunne indeholde alt, hvad du har brug for til træningen.

Kvaliteten betyder meget, så derfor bør du ikke bare vælge den billigste sportstaske, du finder.

I denne artikel vil vi anbefale de bedste træningstasker til fitness og sport. Desuden vil vi komme ind på, hvad der er de vigtigste ting at holde øje med, når du skal finde en rigtig god træningstaske.

Bedste træningstasker

Vi har set nærmere på markedets bedste produkter, og herunder får du fire forskellige anbefalinger, hvis du har brug for en ny sportstaske.

En sportaske kan i øvrigt også være en glimrende gaveidé til en person, der godt kan lide fitness eller sport.

North Face Base Camp

North Face taske til træning og rejser

Når du skal købe en sportstaske, bør du samtidig overveje, om du også kommer til at bruge tasken til andre ting. Flere tasker er nemlig ret alsidige og kan også bruges til camping, storbyrejser og hverdagsbrug.

Hvis du ønsker en taske, der er udstyret til alle formål (inklusiv sport og fitness), så vælg North Face Base Camp.

Det er en flot og simpelt taske, som er ufatteligt holdbar. Den holder bogstavelig talt i et årti eller længere, så det er en langtidsinvestering, der gør at du ikke behøver at købe flere tasker foreløbigt.

Tasken er vandafvisende, den har et par mindre rum indeni, og designet gør at du både kan bære den i hånden eller tage den på ryggen. Det er en af de mest populære sportstasker på markedet og den modtager stort set kun gode anmeldelser fra forbrugerne.

North Face Base Camp kommer i seks forskellige størrelser. Hvis du primært skal bruge den til sport og fitness, og måske også til andre ting, så er medium (71 liter) det bedste valg. Der har du rigeligt med plads, og samtidig fylder tasken ikke alt for meget. Har du særlige behov og ønsker enten en større eller mindre taske, så bare vælg en anden størrelse fra Base Camp-serien.

Prisen er i skrivende stund 1.099 kroner, så det er en dyr sportstaske, men til gengæld er det også markedets bedste.

Køb North Face sportstasken hos Intersport her!

MP Duffle Bag

MP Duffle Bag til træning

Et billigere alternativ til North Face tasken er MP Duffle Bag.

Det er også en virkelig solid taske, med samme form og med mulighed for både at bære den i hånden og tage den om skulderen.

MP Duffle Bag er specifikt lavet til træning. Der er et stort rum i midten, og et siderum der kan benyttes til sko. Den er behagelig at gå med, og det simple design er noget, der passer til de flestes præferencer.

Selvom tasken er beregnet til træning og sport, kan du også bruge den til rejser.

Prisen er 459 kroner, så du får rigtig god værdi for pengene ved at vælge denne sportstaske.

Køb MP Duffle Bag hos MyProtein her!

Nike Academy Team

Sportstaske Nike

Nike producerer næsten altid gode produkter til sport og træning. Og det er også tilfældet med deres tasker, som er ganske solide og som har fede designs.

Denne taske blev udviklet til fodbold, så tasken har en god højde, der giver plads til både bold, støvler, drikkedunk og tøj. Den kan selvfølgelig også bruges til andre sportsgrene, hvor du har meget udstyr at bære på. Eller bare til almen fitness, hvor du snildt kan have den med dig.

Tasken fås i forskellige størrelser. Den mest populære variant er medium som kan indeholde 60 liter, og det er et rigtigt fint valg. Farvemæssigt kommer den i sort og mørkeblå.

Nike Academy Team er en overraskende billig sportstaske, idet den kun koster 299 kroner. Et alternativ kan være den lidt dyrere Nike Brasilia-taske, men vi synes faktisk at Academy Team er et rigtigt godt valg – sær hvis den specifikt skal bruges til boldsport, da den er høj nok til at kunne opbevare en bold.

Køb træningstasken hos Nikes danske webshop her!

Træningstaske til kvinder

sportstaske kvinder

En sportstaske til kvinder skal leve op til nogle helt særlige krav. Den skal være flot, veldesignet, nemt at gå rundt med, og den skal kunne rumme al det tøj og udstyr, som kvinder typisk har brug for til træningen.

Vi har kigget på en smart duffle bag fra mærket Spiritual Gangster, som går under modelnavnet Good Karma.

Det er en fitnesstaske, der også kan bruges til yoga, og som er stor nok til at indeholde tøj, drikkedunk og endda en sammenfoldet yogamåtte, hvis nødvendigt.

Den har et flot design, og den er lavet af 100% bomuld. Det er et rigtigt godt tegn, da bomuld er et naturligt materiale, og de fleste andre tasker er syntetiske. Det er en letvægter, og med et godt og fleksibelt håndtag, er den god at gå rundt med.

Det er den slags sportstaske, som du både kan have med dig i fitnesscenteret eller til sport, men også hvis du skal på stranden, eller hvis du skal besøge en ven eller veninde og medbringe lidt ting.

Prisen på Good Karma tasken er 549 kroner, og den kan købes hos den danske shop Yogalove.dk.

Køb tasken lige her!

Det karakteriserer en god sportstaske

Vil du gerne selv kigge på flere sportstasker? I så fald vil vi give dig nogle råd med, så du kan finde den helt rette taske.

Tasken skal være veldesignet og lavet af et godt materiale. Gerne så al det indvendige er beskyttet, men også så den er behagelig at holde ved og gå rundt med.

Den skal være rummelig nok til dig. Hvis du er typen, der kun medbringer tøj og drikkedunk til træningen, så behøver du ikke en ret stor træningstaske. Men hvis du også har sko, handsker, madpakke, og andet udstyr med, så får du nok brug for en mellemstor eller stor sportstaske.

Det kan også være, at du ønsker en taske, der skal bruges til mere end bare sport og fitness. Det kunne for eksempel være til hverdagsting, når du er rundt hos vennerne og skal medbringe ting frem og tilbage, eller når du skal ud at rejse og gerne vil have en solid taske med dig ind i flyveren eller i toget.

Prisen skal også være fornuftig. Vi anbefaler selvfølgelig, at du køber en god taske af høj kvalitet, som kan bruges i mange år. Tasker under 300 kroner byder generelt ikke på samme kvalitet som de dyrere tasker, så hvis du har råd til det, er det et område, hvor du bør investerer i et kvalitetsprodukt. Det er muligt at få gode sportstasker til omkring 400-800 kroner. Det er en pris, der generelt giver mening. Men hvis du ønsker en taske, der skal bruges til mere end bare sport – fx North Face tasken der også kan bruges til camping, rejser og andet praktisk – så kan det godt give mening og investere lidt mere.

Kvalitet over alt andet

Kvaliteten bør selvfølgelig komme først. Så få dig en god taske – lad være med at købe den, der er på tilbud i Lidl. Få dig en taske, som passer præcis til dine behov, og som har kvaliteten på plads. Hvis du er i tvivl, kan du følge vores produktanbefalinger højere oppe i artiklen.

Det kan du bruge sportstasken til

En sportstaske kan bruges til meget forskelligt. Som navnet indikerer, kan den jo bedst bruges til sport eller fitness. Her har vi brug for at medbringe tøj, sko, drikkedunk og eventuelt andet udstyr, afhængig af hvilken type fitness eller sport du udøver. Det kræver en god taske. og det er rart, hvis tasken kan passe ind i et skab i omklædningsrummet, mens den stadig er rummelig nok til dine ting. Det er også rart, hvis den kan stå udendørs i tilfælde af, at du dyrker sport.

Hvis du har idræt i skolen, eller hvis dit barn har idræt, så er det også nødvendigt med en solid taske til sportsbrug.

Men en taske kan jo desuden bruges til meget andet.

Måske skal du medbringe nogle ting, når du besøger venner og familie. løsningen er en god taske, som tillader dig at have dine ting med rundt. En god sportstaske kan altså også bruges til andet en sport. Fritidsbrug er altså lige så oplagt.

Det kan også være at du rejser meget, og at du gerne vil rejse mere let og anonymt – altså uden en traditionel kuffert og i stedet med en smart sportstaske. Det er der især mange unge mennesker, der gør. Det gode ved en sportstaske er, at den nemt kan medbringes i flyet, eller i en bus eller et tog. Hvis I er flere, som rejser i bil sammen, så er det også langt lettere at få sportstasker lagt ind i bagagerummet, end det er at lægge kufferter ind. Du får mere plads ud af sportstasken, når du pakker dine ting, da der ikke er så meget materialefyld.

Praktiske tips

Først og fremmest: Få dig en god træningstaske! Den kan bruges til meget og er altid god at have.

Gå efter kvalitet. Følg vores anbefalinger af sportstasker, hvis du er i tvivl.

Når du pakker dine ting, så læg de tungeste ting nederst. Våde eller fugtige sager (fx drikkedunk, snacks, svømmetøj, brugt sportstøj) bør lægges i en pose inden i træningstasken. På den måde bliver alle de andre ting ikke våde.

Hvis du medbringer småting, eller hvis du lægger mobil og nøgle i tasken, mens du træner, så gør det i taskens små rum. Så er det nemmere at finde dem bagefter. Samtidig ligger de bedre beskyttet, da de ikke flyder rundt i det store rum i din taske.

Når du træner i fitness, så husk at låse din sportstaske inden i et skab. Det er dumt at lade tingene stå helt fremme. Pas altid på tyveri, og lås derfor dine ting inde i et skab, hvis du ikke selv er tilstede. Det ville være ærgerligt at miste en ny flot taske, samt al indholdet som du har lagt inden i.

Konklusion

Det var hermed en guide til træningstasker!

Vi anbefaler:

Hvis du har spørgsmål eller ting at tilføje, så sig endelig til. Kommentarfeltet er åbent for tanker og debat.