Med en motionscykel kan du holde dig i form derhjemme. Du behøver således ikke at være medlem af et fitnesscenter for at få pulsen op, eller at komme ud i det dårlige vejr. Og det er netop ting som disse, der gør, at en motionscykel er utrolig attraktiv at købe.

Priserne starter lavt, så det er altid muligt at finde en god træningscykel til en fin pris. Det vigtigste er nærmere, om du har plads derhjemme.

Hvis du har plads, og du samtidig har mod på at træne med en motionscykel, giver det rigtig god mening at investere i én. I denne artikel giver vi dig en række anbefalinger: Nærmere bestemt motioncykler, der er populære og gode at købe!

Abilica Premium UB motionscykel

Lad os starte med en af de bedste motionscykler på markedet.

Abilica Premium UB er et stærkt valg på mange punkter. Den er robust og solid og kan holde i årevis. Det er alene vigtigt – mange billige motionscykler går nemlig i stykker hurtigt, så langtidsholdbarheden er vigtig. Og det får du altså her.

Cyklen kommer med et elektromagnetisk modstandssystem, der gør træningen ideel. Der er mange forskellige niveauer – i alt 32. De gør, at du kan udfordre dig selv på mange forskellige måder, når du cykler.

Motionscyklen holder til personer med en kropsvægt op til 200 kg. Derfor kan den bruges af langt de fleste. Den har en god konstruktion, der gør, at den uden problemer kan benyttes i flere timer dagligt, hvis nødvendigt. Og med nogle solide transporthjul i bunden er den nem at flytte rundt på, hvis du ønsker at den ikke skal stå samme sted hele tiden.

Abilica Premium UB kan købes direkte hos Abilica, der selv har udviklet den. Cyklen har en vejledende pris på 8.999 kroner, men ved at købe den direkte hos Abilica, kan du ofte få en rabat.

Køb Abilica Premium UB hos Abilica lige her!

Impetus IV motionscykel

Et kvalitetsprodukt, der går skridtet videre, hvis du ønsker en motionscykel, der kan lidt af hvert. Den er en smule dyrere end Abilica Premium UB, men den kan også lidt mere.

Den er lige så funktionel, da den har hjul, som gør den nem at flytte rundt på – for ikke at glemme en lang række forudindstallerede programmer og træningsrutiner. Den kan også justeres fysisk på mange forskellige måder, så den er behagelig at sidde på, mens du træner.

Impetus IV har en utrolig lækker skærm, der er nem at navigere rundt med. Der er også højtalere, som du kan tilkoble din telefon igennem og dermed høre god musik, mens du træner.

Det vigtigste er dog, at motionscyklen har et unikt modstandssystem, der er baseret på luft-magnetisme. Det giver en jævn og god modstandsstyrke, som skåner knæene og ledene fra belastning. Der er altså mindre chance for træningsrelaterede skader, når du benytter denne motionscykel frem for andre.

Et kvalitetsfuldt produkt, der er blandt de absolut bedste på markedet. Den vejledende pris hedder 15.999 kroner, men der er ofte tilbud. Du får en langtidsholdbar motionscykel, der er perfekt at træne med.

➛ Køb Impetus IV hos Abilica lige her!

Abilica WinMag Cruise cykel

Denne gang til et mere prisvenligt valg. Oplagt til dig, der gerne vil have en god motionscykel, men uden at betale en formue for den. Prisen på Abilica WinMag Cruise ligger sædvanligvis et sted mellem mellem 3.000 og 4.500, afhængig af tilbud og udsalg.

Det er en forholdsvis simpel motionscykel, der ligner dem, du ser i et typisk fitnesscenter. Den har 32 modstandsniveauer, hvilket er rigeligt, og den har en vægt på 33 kg, der gør den nem at flytte rundt.

I prisklassen er det en af de absolut bedste, og du får et rigtigt godt produkt for pengene. Den har et godt tråd og er stabil at træne med. Skærmen på motionscyklen viser alt det essentielle: Distance, hastighed, kalorieforbrug, tråd per minut, og det er det vigtigste. Derudover har den pulsmåler, hvilket også er super relevant.

Abilica kalder selv cyklen for en vinder i sin klasse, og det er faktisk meget rigtigt. Et oplagt valg, hvis du gerne vil cykeltræne derhjemme, så herfra kan vi stærkt anbefale Abilica WinMag Cruise!

Køb Abilica WinMag Cruise lige her!

Masterfit TP200

Masterfit motionscykler

Endnu en forholdsvis prisvenlig motionscykel, der fungerer som et stærkt alternativ til Abilica WinMag Cruise. Den har en standardpris på 5.595 kroner fra ny, selvom der igen ofte er tilbud fremme. Især hvis du køber direkte hos Abilica.

Masterfit TP200 har et justerbart sæde, 32 forskellige modstandsniveauer, indbygget pulsmåler, og et solidt digitalt display. Alt dette gør motionscyklen til et glimrende produkt, som er blandt de mest solgte.

Når du køber Masterfit-cyklen hos Abilica, får du gratis fragt, og den bliver leveret inden for 1-2 hverdage. Der er desuden prismatch og 60 dages fuld returret.

Overordnet er det altså endnu en attraktiv motionscykel, og den er et godt valg for enhver, der gerne vil træne derhjemme.

Tjek Masterfit TP200 og se billeder hos Abilica her!

Motionscykel med

Find flere produkter og idéer

Hvis du leder efter flere gode motionscykler, kan du selv kigge lidt rundt hos nogle af de sider, vi anbefaler.

Billig-Fitness er et fint sted at starte, da de har billigt udstyr, men som stadig er funktionelt og lever op til kvalitetskravene. Her har de også masser af andet træningsudstyr, der måske kan passe sammen med en motionscykel.

Abilica Online er dog det primære valg for større produkter af høj kvalitet. Det er nok det bedste sted at kigge, hvis du leder efter en god cykel, og vores anbefalinger kommer også herfra. Indimellem lidt dyrt, men de laver fremragende udstyr og sælger det selv. Især med konditionstræning er de langt fremme, og det er oplagt, hvis du er på udkig efter løbebånd, motionscykel eller andet udstyr, der egner sig specifikt til træning af konditionen.

Det er to sider, som vi klart anbefaler, og hvor du ikke går galt i byen. Begge sider har også regelmæssige tilbud, hvor der er billige priser på motionscykler – udover det sædvanlige. Tjek gerne for januartilbud i begyndelsen af året, men også på salgsdage som fx Black Friday. Om sommeren kan der også være tilbud på motionscykler, da det er en tid, hvor der sælges færre end normalt: Og det reagerer forretningerne nogle gange på ved at skrue priserne ned for at skabe flere salg.

Du kan selvfølgelig også besøge nogle fysiske sportsforretninger, hvor der med sikkerhed også er motionscykler til rådighed.

Finansiering af træningscykel

Hos visse sælgere er det muligt at få finansiering af din motionscykel. Det er for eksempel muligt for flere af de produkter, der sælges hos Abilica, og også hos flere andre forhandlere.

Du skal selvfølgelig overveje tingene nærmere, inden du vælger finansiering, men i nogle tilfælde er det et fint valg. Hvis du ikke har flere tusinde klar til en motionscykel her og nu, men til gengæld har en stabil indkomst, er der intet i vejen med at vælge en finansieringløsning.

Her betaler du i stedet et mindre beløb per måned, indtil cyklen er betalt af. Du får den selvfølgelig stadig med det samme og kan træne løs, alt det du vil. Tjek de nærmere muligheder ved at besøge hjemmesiden hos en forhandler af motionscykler. Men igen, overvej din økonomi inden du skriver dig op til noget.

Fordele ved at have en motionscykel

Der er mange fordele ved at have en motionscykel.

Du kan træne derhjemme, og du slipper altså for besværet med at skulle i fitnesscenter for at bruge en motionscykel. Det er også en rigtig god måde at cykle på, hvis vejret er dårligt udenfor, og at en rigtig cykeltur er udelukket.

Med en motionscykel træner du konditionen. Pulsen kommer op, blodet bliver cirkuleret bedre rundt, og du får en god fornemmelse i kroppen. Benene trænes også, og det kan ses: Typisk bliver de mere tonede, så derfor er cykling altså en rigtig god måde at træne ben på.

Det vigtigste af det hele – i hvert fald for mange – er at cykling er en god måde at forbrænde kalorier på. Du kan lynhurtigt smide noget kropsfedt af ved at have en motionscykel stående i hjemmet.

Derudover kan du lave andre ting, mens du cykler derhjemme. For eksempel kan motionscyklen placeres foran tv’et eller foran en anden ting, som underholder dig. Det for tiden til at gå hurtigere, mens du træner. Da det primært er benene, der arbejder, er det heller intet, der står i vejen for, at du kan lave andre ting imens. Læs avis, hvis positionen kan tilpasses! Eller lyt bare til en smule musik. Mulighederne er mange.

Alternativer til cykling

Cykling har mange fordele; denne aktivitet forbrænder fedt, øger dine konditionsfærdigheder, og toner benene. Det er altså en fantastisk måde at træne på. Men der er også et par gode alternativer, hvis du ønsker lidt variation i træningsrutinen.

Når det kommer til at forbrænde fedt, er der et hav af alternativer. Næsten alle former for motion er nyttige her, så du kan selv være kreativ. Selv en klassisk gåtur hjælper med at smide noget af kropsfedtet af.

Hvis du ønsker at forbedre konditionen med andre øvelser ved siden af cykling, så prøv med løb eller svømning. Det er de to mest oplagte metoder, da du igen får pulsen op, og du samtidig får blodet til at cirkulere godt og grundigt rundt. Løb er mere effektivt end cykling, men det er ofte hårdere. Svømning tilbyder en lang række ekstra fordele, men det kræver, at du har adgang til en svømmehal, og det er selvfølgelig ikke en mulighed, hvis du træner derhjemme. Ikke desto mindre: Det er et par fremragende alternativer, hvis du ønsker varians fra motionscyklen engang imellem.

For bentræning ved siden af cyklingen kan du prøve at træne squats, lunges eller lignende. De kan både udføres med vægte i et motionscenter, eller med kropsvægt derhjemme. Det afhænger helt og holdent af dine egne præferencer.

Motionstøj til brug af motionscykel

Til cykling på motionscykler har du ikke brug for det cykeltøj, du ville bruge udendørs.

Et almindeligt joggingsæt / tracksuit er tilstrækkeligt. Hvis du vil holde det simpelt, kan du benytte en almindelig t-shirt og et par træningsshorts. Men et joggingsæt er nu rart.

Tjek udvalget hos Nike DK hvor de har et hav af behageligt og pænt motionstøj.

Konklusion

Vi håber, at du fandt din foretrukne motionscykel. Og vi håber også, at du fik lidt god information om cykling som helhed.

Du er naturligvis velkommen til at kigge lidt mere rundt på siden, hvis du leder efter yderligere fitnessinspiration. Vi har masser af artikler oppe om alt, hvad der har med træning, motion og kost at gøre.

Skriv også gerne i feltet herunder, hvis du har kommentarer. Det kan både være med feedback, tilføjelser eller deciderede spørgsmål. Tak fordi du læste med!