Et kabeltårn kan være til stor nytte, da det giver mulighed for at træne alle kroppens muskler på en effektiv og skånsom måde. Det kan være dyrt at skulle købe et kabeltårn, men det er alle pengene værd, hvis du ønsker et professionelt homegym eller hvis du køber på vegne af et privat fitnesscenter.

I denne artikel vil vi anbefale de bedste kabeltårn på markedet lige nu. En hurtig påminder om at et kabeltårn også kan kaldes for et træktårn eller en kabelmaskine. I bund og grund er der tale om det samme, om end de individuelle produkter naturligvis skiller sig lidt ud fra hinanden. Vi har både set på simple, prisvenlige kabeltårne der egner sig godt til hjemmebrug, samt større professionelle maskiner.

Bedste kabeltårn på markedet

Vi har set nærmere på hele markedet og er kommet frem til følgende produkter. Vi har fundet et træktårn, der er bedst til prisen og perfekt til hjemmebrug, samt en anden model der også egner sig til hjemmebrug, men som er lidt større og kræver et reelt homegym.

Dernæst et professionelt kabeltårn, som henvender sig mest til reelle fitnesscentre, og til sidst en anden pro træningsmaskine med kabel, som specifikt skal benyttes til rygtræning. Lad os se på dem.

Træktårn til hjemmebrug

Abilica FlexTower er et lækkert og simpelt træningstårn, der fungerer til et hav af øvelser, og som egentlig ikke fylder ret meget.

Det er en nedtræksstation, hvor kablerne på elegant vis er koblet til en vægtmængde på bagsiden. Der er to håndtag, som kan justeres frit efter højde. Håndtagene fungerer uafhængigt af hinanden, så du har stor frihed med hensyn til øvelser.

Tårnet har en højde på 232 centimeter, og der følger vægte med på 45 kilo, samt to håndtag. Hele sættet vejer 74,5 kg, når du får det leveret – fragten er i øvrigt gratis.

Vi mener det er den perfekte løsning til dig, der hjemmetræner, da det er et funktionelt og prisvenligt kabeltårn, der tillader alle slags øvelser. Prisen er 3.099 kroner hvilket er meget rimeligt. Især når kvaliteten tages i betragtning.

Abilica FlexTower kan købes direkte hos forhandleren Abilica!

Større kabelstation til homegym

Hvis du har mere plads derhjemme, for eksempel et homegym eller en garage der er dedikeret til træning, så kan du også få et lidt større kabeltårn til fornuftige penge.

GetBig.dk sælger nemlig Kabeltårn MH-W03, som er et stort stativ, hvor der kan trænes med kabel fra fire forskellige vinkler – i modsætning til almindelige træktårne, hvor det blot er fra to vinkler.

Der er hjul på kabelstationen, så den kan nemt flyttes frem og tilbage. Men den kan også fastgøres til gulvet, når du allerede har fundet den foretrukne plads.

Prisen er 2.399 kroner og fragten er gratis. Der følger ingen vægte med, så dem skal du selv ud at købe. Se vores anbefalinger til vægtskiver som kan sættes på for at skabe belastning. Du skal bruge vægtskiver i størrelsen 25 mm og op til dette tårn. Håndtag følger dog med (2 stk).

Tårnet kan også fungere glimrende til mindre fitnesscentre.

Køb den store kabelstation hos GetBig.dk lige her!

Professionelt kabeltårn til fitnesscenter

Hvis du driver et fitnesscenter og mangler et professionelt og langtidsholdbart kabeltårn af allerhøjeste klasse, så er det nok dette, du skal vælge. Det kan dog også bruges, hvis du er uhyre seriøs omkring et homegym og gerne investerer stort for at have det bedste udstyr.

Ligesom det foregående kabeltårn kan dette også købes hos forhandleren GetBig.dk. Prisen er 21.899 kroner, men lad os komme lidt ind på, hvad det egentlig kan.

Det er et top moderne og effektivt crossover kabeltårn, der er specifikt designet til brug i fitnesscentre. Det betyder blandt andet, at der er masser af plads, at kabelmaskinen er nem at benytte, at sikkerheden er i top, når vægtene justeres, samt at der er en ret høj brugervægt (150 kg).

Der kan trækkes i begge sider af maskinen, og stort set alle kabeløvelser kan udføres i dette kabeltårn. I midten er der i øvrigt håndtag som kan bruges til pull-ups og chin-ups.

Fragten er gratis, når du bestiller, men leveringstiden er længere end for almindelige produkter, da der jo er tale om et stort apparat her. Den samlede vægt af maskinen er 415 kg. Men det betyder også, at den står stabilt. Der følger i øvrigt 160 kg vægte med til maskinen, 80 kg på hver side, som er de vægte brugerne kan trække i.

Overordnet er det bare et super lækkert kabeltårn, der er perfekt til tung og hyppig brug af folk, der er seriøse omkring deres træning.

Køb dette Crossover kabeltårn hos GetBig.dk!

Træningsmaskine til rows og pulldowns

Denne træningsmaskine adskiller sig lidt fra de andre. Det er en kabelbaseret maskine, men den er specifikt designet til rygtræning, altså rows og pulldowns. Der er dog mulighed for endnu flere øvelser, hvis man er kreativ.

Kabelmaskinen sælges hos Apuls som er en af de førende fitnessforhandlere i Danmark. Den egner sig bedst til fitnesscentre og store homegyms.

Kablerne er koblet til en vægtstak på 91 kg. Det er muligt selv at koble mere til, men de 91 kg er dem, du får med. Der følger bænk med til maskinen, og der kan gribes fat to steder – i toppen hvor der er pulldown, præcis ligesom almindelige kabeltårne, samt lige foran siddepositionen hvor der er faste håndtag, som tillader rows.

Det er et moderne og funktionelt kabel setup, som nok er den bedste maskine til rygtræning, du kan få fat på.

Den fylder en del, og prisen er 19.499 kroner. Men hvis du mangler en kabelmaskine af topkvalitet til dit center eller dit homegym, så er det også en maskine, som med garanti vil blive populær blandt alle, der benytter den.

Køb Impulse kabelmaskinen hos Apuls.dk her!

Greb til kabeltårn

Der findes forskellige greb til kabeltårn og kabelmaskiner. Både håndtag til én hånd, samt de lidt længere, hvor man kan få fat med to hænder.

Håndtagene til én hånd er bedst til de fleste øvelser, som involverer helkropstræning. De lange håndtag er dog gode til fx pulldowns og tricep pushdowns.

Som udgangspunkt får du håndtag og grebsudstyr med, når du køber et kabeltårn, men hvis du søger ekstra, så vil vi især anbefale dette glimrende enhånds trækhåndtag fra GetBig.dk.

Fakta om kabeltårn/træktårn

Kabeltårne/træktårne er blevet utroligt populære over de seneste år. Det er der flere grunde til. Først og fremmest er der mange, der synes det er sjovt og behageligt at træne med kabelbelastning frem for vægte. Samtidig er det et utroligt alsidigt stykke udstyr, der tillader træning af næsten alle muskler i kroppen.

En kabelmaskine kan være opbygget på forskellige måder. Strukturen og designet kan være forskelligt. Men de fleste kabeltårne har det tilfælles, at de tillader justering af positionen, hvorfra kablet trækkes. Den ene ende er den del af kablet, hvor du trækker – i den anden ende er kablet tilknyttet en vægtbelastning som jo er årsagen til effekten.

Næsten alle fitnesscentre har i dag kabeltårne. Det giver god mening, da det er et af de mest populære stykker udstyr overhovedet. Derfor er det også særdeles vigtigt for et fitnesscenter at have et kabeltårn af højeste kvalitet, da det netop bliver brugt meget, og da effektiviteten helst skal være i top.

Til gengæld er der ikke ret mange, der har kabelmaskiner derhjemme. Men her er vi langsomt ved at se et skifte, da mange nu vælger at købe kabeltårne frem for store setups med vægtstænger, racks og lignende. Det kræver selvfølgelig lidt plads at have et kabeltårn stående derhjemme, men hvis du har et tomt hjørne i huset, eller hvis du har et helt rum, der fungerer som homegym, så er det absolut oplagt med et kabeltårn.

De fleste store fitnessforhandlere i Danmark sælger kabeltårne. Det er vigtigt, at du får tårnet leveret lige til døren, da det jo er et tungt og stort stykke udstyr.

Forslag til øvelser

Du kan lave et hav af øvelser med kabler. Næsten hele kroppen kan trænes.

Hvis du vil træne ryggen, hvilket er det kabelmaskiner egner sig allerbedst til, kan du for eksempel lave pulldowns eller rows.

Til træning af armene er der både mulighed for kabelcurls og triceps pushdowns.

Med hensyn til brystræning er der mulighed for at lave cable flies. I sagens natur er der dog ikke mulighed for at presse, så bryst og skuldertræning er nogle af de få punkter, hvor man er lidt begrænset. Men selv med disse muskelgrupper er der kabeløvelser, der fungerer.

Til bentræning er der mulighed for at træne alternativt og bryde den traditionelle rutine med squats og lignende. Du kan for eksempel træne step-ups og rumænske dødløft, mens du har kablet i hænderne. Læghævninger kan også udføres, men det kræver samtidig en stepbænk. Reverse lunges kan også udføres med ekstra belastning fra kabel.

Du kan naturligvis også træne maveøvelser med en kabelmaskine, for eksempel de populære cable crunches.

Mange produkter giver dig en øvelsesvejledning med, så du kan blive inspireret til specifikke øvelser, efter du har købt dit træktårn. Det er muligt, at vi kommer med en mere artikel, som netop går i dybden med kabeløvelser og har billede og video.

En god kabelmaskine kan indstilles på mange forskellige måder og tillader netop en god varieret træning, hvor du egentlig ikke behøver ret meget andet.

Derfor skal du have et kabeltårn i dit homegym

Det bedste argument for at have et kabeltårn er så du kan lave flere øvelser! Der er mange øvelser, som du kun kan lave med kabler, og det får du altså mulighed for her.

Samtidig er det ekstremt fordelagtigt, at du nærmest kan have en helkropstræning kun med kabler. Hvis du har et kabeltårn, er der ikke nødvendigvis brug for ret meget andet udstyr.

At træne med kabler giver også en hel anden form for belastning, end når du træner med vægte. Det siges at være mere skånsomt for kroppen, og det kan der være noget om – mange atleter træner for eksempel med kabler. En light-løsning kunne være et træne med elastikker, men det er stadig ikke helt det samme, og der er simpelthen bare vanvittige fordele i at have et godt kabeltårn til træningen.

Vi anbefaler dog stadig et mere komplet homegym, hvor du både har vægte og kabler. Det er trods alt rart at have så meget nyttigt udstyr til rådighed som muligt!

Konklusion

Et kabeltårn/træktårn er et vanvittigt godt redskab til træningen. Hvis du driver et fitnesscenter, så er det en nødvendighed med et godt kabeltårn. Og hvis du træner derhjemme og har plads til det, så kan vi også varmt anbefale dig en maskine, der tillader dig at træne med kabler!