Løbetræning er vigtigt for konditionen og bringer mange fordele med sig. Hvis du længe har overvejet at løbe mere, men endnu ikke er kommet ordentligt i gang, kan du passende læse med her. Vi kommer med fem gode grunde til at løbe mere!

Det gode ved løbetræning er, at alle har mulighed for at komme i gang, hvis bare kroppen og helbredet berettiger det. Det er ikke nødvendigt med noget særligt udstyr, udover et par gode løbesko, da du altid kan tage ud at løbe en tur.

Husk dog på at det i vinterhalvåret kan være smart med et fitnessmedlemskab eller et løbebånd derhjemme. I hvert fald hvis du gerne vil undgå det dårlige vejr. Du kan passende læse om de bedste løbebånd på markedet lige her, hvis du overvejer at købe et.

Men lad os springe ud i det – her kommer de bedste grunde til at løbe mere!

Løb er sundt for hjertet

Løbetræning er sundt for kroppen. Det er det første og vigtigste punkt. Hele kroppen nyder godt af det, da løb er kredsløbstræning.

Du vil styrke dit hjerte, dit immunforsvar, dine lunger og meget mere, når du begynder at løbe regelmæssigt. Det sænker også blodtrykket, og det er en måde at forbrænde kalorier på, så du kan smide unødvendigt fedt af kroppen.

Risikoen for blodpropper, hjertestop, enkelte former for kræft, samt mange andre sygdomme og lidelser, bliver drastisk nedsat hvis du fører en aktiv livsstil. At løbe er den bedste måde at komme i gang med en aktiv livsstil – selv hvis det kun er 20 minutter to gange om ugen i begyndelsen. Vi skal alle starte et sted, så træn den mængde, du synes er passende: Og gør din

Du kan få en flottere krop

Ikke nok med at det er sundt at løbe – du kan faktisk komme til at se bedre ud, da regelmæssig løbetræning resulterer i en flottere krop.

Løb giver en tonet fysik, hvor både ben og mave (de vigtigste områder rent synligt) får en flot form.

Årsagen er simpel: Når du løber, så holder kroppen sig aktiv. Du forbrænder kalorier, får frisk luft, benmusklerne stimuleres, og det er generelt bare sundt. Alle disse ting gør simpelthen, at din krop bliver flottere.

Det betyder selvfølgelig ikke, at du går fra en frø til en prins, eller fra Askepot til prinsesse på en enkelt dag. Men hvis du begynder at træne et par gange om ugen, så vil du allerede efter en måned eller to begynde at se fremgang.

Løb giver godt humør

Mange undersøgelser viser, at løb giver godt humør.

Måske har du hørt om “runner’s high”, altså et engelsk udtryk for den følelse, som mange løbere føler, mens de træner samt lige efter.

Når du løber, er kroppen nemlig aktiv. Der produceres hormoner, som giver godt humør, og du får en masse frisk luft og lidt ekstra overskud. Du får lov at bruge den energi, der ellers bare ville være fanget inde i kroppen.

Hvis du fx har problemer med stress, så er det en rigtig god idé at begynde at løbe. Det giver dig tid for dig selv. Det giver lidt mentalt frirum, hvor du ikke behøver at bekymre dig, men hvor du blot kan fokusere på løbeturen.

Selv en løbetur på bare 20 minutter har gode humørmæssige effekter. Så det kan klart anbefales!

Desuden kan løbetræning også være en vej til et bedre socialt liv. For eksempel kan du blive en del af en løbeklub, eller du kan tilmelde dig et marathon og møde ligesindede mennesker!

En gratis måde at træne på

Udover et par gode sko og lidt behageligt tøj (hvilket du formentligt allerede har), koster det intet at komme i gang med at løbe.

Hvis du vil i gang med styrketræning, så skal du enten betale for et fitnessmedlemskab eller en masse udstyr.

Hvis du vil svømmetræne, så skal du betale for at komme i svømmehallen.

Og hvis du vil cykle, hvilket dog også er en glimrende form for motion, skal du investere i en god cykel, en hjelm og nok også lidt mere.

Det er ikke tilfældet med løbetræning. Det koster intet, og du skal ikke bruge noget særligt udstyr, udover sko og tøj. Bevares, for nogle løbere er det stadig rart med et fitnessmedlemskab eller et løbebånd, især om vinteren. Men pointen er, at det ikke er nødvendigt. Alle kan løbe uden at skulle betale en øre. Og det er en væsentlig fordel i forhold til andre måder at træne på.

Nemt at komme i gang

Sidst, men ikke mindst: Det er nemt at komme i gang med at løbe.

Det kræver egentlig bare, at du tager skoene på og kommer ud på gaderne (eller landevejene).

Hvis du har lysten, og hvis du har motivationen, så er det ingen sag med at komme i gang. Har du ingen af delene, så giv det en chance alligevel, og se hvad der sker – du må da være lidt interesseret, siden du har læst hele denne artikel indtil nu!

Derfor er der heller ingen undskyldning for ikke at løbe. Vi har alle godt af lidt motion, og da løb er den nemmeste form for motion, er det et oplagt sted at starte. Uanset om du allerede er i god form og bare gerne vil mærke lidt til de fornemme effekter, eller om du gerne vil lave en større forvandling ved at gå fra dårlig til god form – så er løbetræning altid et effektivt redskab.

Vi ønsker dig god fornøjelse med løbeturen – og gør det gerne til en vane!