Skal du bruge en bænk til bænkpres eller andre øvelser, når du træner derhjemme? Er du ved at indrette et home gym? Eller er du ansvarshavende for et fitnesscenter som har brug for nyt udstyr?

I så fald handler det jo om at finde det helt rette produkt. Vi har kigget nærmere på markedet og vil her komme med nogle anbefalinger, hvis du er ved at kigge på træningsbænke.

En god træningsbænk skal helst være skrå og justerbar, så den nemt kan tilpasses efter øvelse. Samtidig bør den være polstret med noget fornuftigt materiale, så den er behagelig at bruge.

Bedste træningsbænk

Herunder anbefaler vi de bedste træningsbænke inden for forskellige kategorier – du får altså både anbefaling af en justerbar bænk, en flad træningsbænk, en mavebænk, samt en træningsbænk der kommer med multistation/stativ.

Justerbar træningsbænk

Hvis du udelukkende skal have en god og alsidig træningsbænk, der kan bruges til lidt af hvert, så vælg denne justerbare skråbænk fra Fitnessgruppen. Den går under navnet “Peak Fitness Deluxe skråbænk”.

Den kan både bruges derhjemme, men man ser den også i flere centre.

Bænken har en ramme af tykt stål, og på overfladen har den en let polstring, så man let kan ligge og sidde på den under øvelserne. Den kan justeres fra at være flad og op til 85 grader – samt flere indstillinger derimellem.

Der følger 2 års garanti med til bænken. Du skal selv samle den, når den ankommer, men det er ganske nemt. Der er transporthjul med til bænken, samt gummibelægning ved fødderne – det gør det nemt at flytte rundt på den, og du kan have den stående uden den skader gulvet.

Perfekt til alle former for øvelser, hvor en bænk kræves. Den koster 3.000 kroner, hvilket nok er den bedste pris du finder for en så god bænk.

Køb Peak Fitness Deluxe bænken hos Fitnessgruppen!

Flad træningsbænk

En flad træningsbænk kan bruges til supplement til en justerbar træningsbænk.

Her kan du nemlig lave masser af øvelser, hvor der kræves god stabilitet. Hvis du vil arbejde med håndvægte, for eksempel med rows, curls og lignende, så er det perfekte at have en flad træningsbænk som støtte.

Samtidig er der de fordele, at flade træningsbænke fylder lidt mindre, og at de typisk er meget billigere.

Vi har fundet en klassisk flad fitnessbænk hos Apuls.dk som lever op til alle krav – den er stabil, polstret med en solid pude, og den holder til virkeligt tungt brug. Du kan altså nemt bruge tunge vægte, mens du sidder eller ligger på denne bænk. Bænken kaldes for cPro9 træningsbænk.

Prisen er kun 1.200 kroner. Det er et stykke udstyr, du vil blive rigtigt glad for, især hvis du arbejder med frivægte. Den er glimrende at have derhjemme, hvis du har et træningsrum. Hvis du køber på vegne af et fitnesscenter, som mangler udstyr, så vil denne bænk også være et sikkert hit.

Køb cPro9 bænken hos Apuls her!

Mavebænk

Nogle bænke er specielt lavet til at fokusere på mavetræning. Ethvert fitnesscenter har en bænk af denne slags: Bænken peger skråt nedad, og på toppen er der en fodstøtter, hvor man placerer fødderne.

Mavebænken benyttes udelukkende til mavebøjninger, og det er den særdeles effektiv til.

Hvis du har brug for et redskab, der tillader dig at ramme mavemusklerne fra en lidt anden vinkel en sædvanligt, så kan en bænk af denne slags være meget nyttig.

Vi vil anbefale SitUp mavebænken fra Apuls som er foldbar og som har en rigtig god polstring, der gør den god at ligge på, mens du træner mavemusklerne. Det er et flot og simpelt redskab, som kan justeres efter vinkel og højde.

Den har en stærk ramme – men trods den høje kvalitet er det faktisk også en af de mere prisvenlige mavebænke på markedet, da den blot koster 1.000 kroner. Vi vil klart mene, at det er den bedste handel du kan lave, hvis det specifikt er en mavebænk, du er på udkig efter.

Køb SitUp Mavebænk hos Apuls lige her!

Multistation med bænk

Hvis du for alvor ønsker et redskab, som tillader dig lidt af hvert, så vil vi anbefale en hel multistation med bænk.

Sådan en kan du købe hos GetBig.dk shoppen. For bare 2.490 kroner får du et helt stativ, som inkluderer en stabil multistation, hvor der både er rack til bænkpres, samt håndtag til pull-ups, dips og lignende. Bænken medfølger, så hvis du har et home gym og du gerne vil træne bænkpres, squat og mange kropsvægtsøvelser, så er dette et FANTASTISK køb.

Kun fantasier sætter grænserne for, hvad du kan træne. Grundet den lave pris får du masser for pengene. Du sparer plads ved at have multistationen og bænken stående samlet, men vær alligevel opmærksom på, at sættet fylder en del. For at bruge dette sæt skal du nok have et dedikeret træningsrum eller en garage – ellers bliver det svært at få plads.

Du kan træne hele overkroppen, og faktisk også store dele af underkroppen, når du har et helt stativ og en bænk, som du får i dette sæt. Vi vil anbefale, at du ser nærmere på det.

Gå til GetBig.dk og se multistationen med bænk!

Øvelser med træningsbænk

En træningsbænk lader dig lave en bred vifte af forskellige øvelser.

Bænken kan i sig selv bruges til maveøvelser, rygøvelser, samt til step-ups. Men det er kun en brøkdel af potentialet.

Når du træner med frie vægte har du ofte brug for et godt underlag. Til bænkpres – hvad enten med håndvægte eller vægtstang – får du brug for at ligge på en bænk.

Når du træner ryg eller arme, for eksempel øvelser som dumbbell rows eller curls, er det også nødvendigt med en bænk at stå ved eller sidde på – afhængigt af øvelsen.

Samtidig findes der de forskellige bænke (se vores anmeldelser af de forskellige træningsbænke i de foregående punkter), så hver bænk har eget potentiale og er indrettet til noget unikt. For eksempel en mavebænk, der bruges til mavebøjninger, eller de justerbare bænke som kan bruges til stort set alle øvelser.

Et must i dit home gym

Hvis du har et home gym – altså et dedikeret rum til fitness derhjemme – så skal du absolut have en bænk eller to.

Det er nemlig et nødvendigt redskab for at kunne udføre visse basisøvelser, så ved at få dig en bænk kan du både gøre træningsrummet mere unikt, samt åbne op for de øvelser, du har mulighed for at lave.

Læs vores artikel om home gym udstyr her, hvor du også får tips til andre ting, der er gode at have i træningsrummet.

Tips og gode råd

Når du køber en træningsbænk, har vi følgende gode råd til dig:

  • Overvej hvad du har brug for

Find først ud af, hvilken træningsbænk du skal bruge. Ønsker du en helt flad bænk med masser af stabilitet? Eller ønsker du en justerbar træningsbænk, der kan stå skråt? Har du brug for en specifik bænk til mavebøjninger, som derfor skal have fodstøtte?

Det handler om at finde den rette bænk – så overvej, hvad det er, du har brug for. Husk også at det er en mulighed at købe forskellige bænke, så du kan træne lidt af hvert, og så du ikke kommer til at mangle noget.

  • Få en god pris

Træningsbænke koster som udgangspunkt et par tusinde kroner. Hvis du skal have flere bænke, så bliver det altså en væsentlig investering, og sørg altid for, at du får et godt produkt for pengene.

  • Tjek at der er god polstring

Bænken skal være polstret fornuftigt, så den er god at ligge/sidde på. Tjek altid billeder af produktet, og læs beskrivelsen for at sikre dig, at den har et blødt lag øverst.

  • Tjek leveringsmulighederne

Bænke kan være tunge og fylde en del. Tjek op på, om bænken bliver leveret til døren – det er klart nemmest – og se om du kan få fri fragt eller i det mindste et godt fragttilbud. Nogle forhandlere tillader, at man selv kan komme at hente. Det kan være en mulighed, hvis du har en stor bil eller en trailer, men for de fleste er det nemmest at få leveret til døren.

Konklusion

En træningsbænk er rigtig god at have, hvis du træner derhjemme. Et fitnesscenter skal også have masser af bænke, så kunderne kan træne ordentligt.

Vi håber, at du er blevet klogere af at læse med her, og følg gerne produktanmeldelserne, hvis du mangler en god træningsbænk til det ene eller det andet formål. Rigtig god fornøjelse med træningen!