Curls er en fantastisk øvelse til at få større arme. I de fleste fitnesscentre er der også en curl bænk som egner sig perfekt til øvelsen. Hvis du mangler en god bicepsbænk til din hjemmetræning, eller hvis du køber ind på vegne af et center, så vil vi anbefale de bedste bicepsbænke her!

Der er nemlig intet andet stykke udstyr – udover selve vægten – der hjælper mere på vej mod større arme. Derfor er det en investering, som rigtigt mange træningsentusiaster kan få gavn af.

Hvad er en bicepsbænk?

En bicepsbænk (også kendt som en curl bænk) er en særlig bænk som består af et sæde, og et stativ med et pudebetræk øverst.

Når du sætter dig ved sædet, rækker du armene frem over bænken og lader dem hvile på overfladen. Så griber du fat i vægtstangen, som typisk er en EZ-bar der er lidt mindre end de almindelige vægtstænger, og derefter laver du curls i siddende position.

Bicepsbænken er perfekt til træning af arme, og derfor ses bænken i de fleste danske fitnesscentre. Det er et ret eftertragtet stykke udstyr, som der næsten altid er nogle der bruger i centeret.

Til hjemmebrug har bicepsbænken dog endnu ikke vundet så stort indpas, men det er langsomt på vej. Flere og flere danskere er begyndt at træne hjemme, og her er det nødvendigt med tilstrækkeligt udstyr.

Bicepsbænken fylder godt nok mere end så meget andet udstyr, men et home gym er aldrig komplet uden curl bænken! I hvert fald ikke hvis du gerne og ofte vil træne biceps på optimal vis.

Bedste bicepsbænk

Vi har taget et kig på markedet for at finde de bedste curl bænke til prisen. Få overblikket over anbefalingerne herunder:

Spirit Preacher Curl Bench

Vores primære anbefaling er Spirit Preacher Curl Bench som sælges hos Abilica.

Det er en af de bedste stationer til bicepstræning, da bænken er enormt stabil – samtidig er der fokus på både komfort og effektivitet. Med en vægt på 46 kg står den godt på gulvet og med non-slip gummifødder rykker den sig aldrig, når du bruger den.

Vinklen er sat til 55 grader, hvilket er helt perfekt. Polstringen er ret kraftig og lavet af polyskum. Det betyder, at den er velegnet til langtidsbrug, og at armene hviler godt på overfladen, mens du udfører dine curls.

Overordnet har denne curl bænk alt, hvad du måtte have brug for. Den er desuden stilren og flot at have stående. Den passer altså godt til dig, der også tænker på selve indretningen i fitnessrummet. Den eneste ulempe er, at holderen til vægtstangen sidder forholdsvis langt nede, så man må række langt, hvis man skal lægge vægten imellem sæt. Ellers er det dog noget nær et perfekt produkt.

Denne bicepsbænk koster i øjeblikket 3.995 kroner, og den er alle pengene værd.

Køb Spirit Preacher Curl Bænk hos Abilica!

Fitnesscenter Curl Bænk

En lidt dyrere bænk har vi her i MP-L203 modellen. GetBig.dk shoppen sælger denne curl bænk, der er særligt velegnede til fitnesscentre som har ekstra høje kvalitetsbehov og som kræver udstyr, der kan holde til meget trafik.

Det er endnu en flot bicepsbænk, der er lavet i professionel stil. Den har en solid vinkel, en rigtig god polstring der kommer i rødt design, og man kan justere sædet i 4 forskellige positioner.

Det er en tung curl bænk, idet den vejer 50 kg. Det betyder, at den står godt fast, men det betyder også, at der skal være plads og et godt gulv til den. Som en super solid bicepsbænk kan den holde op til 400 kgs belastning – det gør det trods alt muligt for alle at træne med den, og også at lave tunge curls i siddende position.

Vægtholderne sidder forholdsvis højt, og der er to forskellige steder hvor curlstangen kan hvile. Denne curl bænk er altså utroligt praktisk.

Prisen er 4.100 kroner, men du får gratis fragt når du køber den hos GetBig.dk.

Tag et kig på curl bænken her!

Curlpult

Hvis du ønsker en billig investering til dit home gym, kan du vælge at gå denne vej. En curlpult er ikke nok i sig selv, men det er den platform, du bruger, når armene skal ligge og lave curls i siddende position.

Curlpulten monteres på en almindelig træningsbænk, hvor den kan skrues i, hvis din træningsbænk har mulighed for at sætte noget foran. Hvis du ikke allerede har en træningsbænk med den mulighed, så kan du købe én med i samme omgang – det vil stadig være billigt.

Denne curlpult sælges hos GetBig for en pris på 399 kroner. Den er ergonomisk og har en rigtig god polstring, samt en god position der skåner håndledene. Foran er der selvfølgelig hvileplads til vægten – lidt langt nede, men dog en fin position.

Overordnet en rigtig god mulighed for dig, der søger en billig og praktisk måde at få plads til en curl bænk i hjemmet.

Køb curlpulten hos GetBig-shoppen her!

Curlstang og vægtskiver

Ved siden af selve curlbænken får du også brug for en EZ-bar (curlstang)

Det er den lille, bøjede vægtstang som passer sammen med curl bænken. Den er specielt lavet til at kunne udføre curls med.

Vinklen er nemlig lavet sådan, at du kan gribe fat forskellige steder, så håndleddet enten vender indad eller udad. Det giver optimal bicepstræning, og det gør også, at det føles mere naturligt at træne armene.

Curlstangen skal købes separat fra bicepsbænken.

På det danske marked kan det være lidt svært at finde en god curlstang, da udvalget er begrænset, men vi har dog én rigtig god anbefaling.

Bodytone vægtstangen fra APuls er et rigtigt godt valg.

Det skyldes at den er super professional, lavet efter olympiske mål, og den lader dig gribe fat med flere forskellige vinkler, dog uden at overdrive i dens bøjninger.

Man har altså et rigtigt godt greb. Længden af stangen er 120 cm, hvilket er ret standard for en EZ bar, og diameteren er 50 mm – derfor skal du også bruge vægtskiver på 50 mm. Læs vores guide til vægtskiver her.

Prisen på Bodytone stangen er også rigtig fornuftig. Du får den til bare 1.049 kroner, hvilket er et røverkøb. Især fordi der samtidig følger låse med til stangen, så du nemt kan sætte dine vægtskiver fast og træne uden de falder af.

Guide til udførelse

Her er nogle tips til udførelse af isolerede biceps curl med curlstang og bænk.

Sæt dig godt til rette på sædet – i en position, hvor armene hviler fint på overfladen af polstringen. Grib fat i curlstangen og udfør langsomt curls i den ‘låste’ position. I denne øvelse er det bedst med en relativ let eller moderat vægt og i stedet tage rigtigt mange gentagelser. Men du kan også køre tungt, hvis du i forvejen har god styrke i dine biceps.

Når du har taget det ønskede antal gentagelser, lader du curlstangen hvile i holderen på curlbænken foran. Hold en pause og kør et mere sæt senere. Alt afhængig af din rutine kan du vælge mellem 3-7 sæt i løbet af hele træningspasset, gerne med et minut eller tos pause i mellemtiden.

Inddragelse i rutinen

Træning med en curl bænk kan inddrages i enhver styrketræningsrutine.

Du bør selvfølgelig udføre øvelsen de dage, hvor du i forvejen træner arme. Hvis du har en splitrutine, hvor der er én fast armdag, så brug bicepsbænken denne dag. Kører du en fuldkropsrutine, hvor du træner hele kroppen ved hvert træningspas, så lav øvelsen cirka hver anden gang du træner.

Hvis du har en push/pull/legs rutine, så hører træning med bicepsbænken til i pull-delen.

Du kan lave nogle variationer ved at lave stående curls med curlstangen engang imellem. Generelt får du dog de bedste resultater ved at sidde ved curl bænken, da det isolerer så glimrende.

Curlbænken kan også bruges med én arm af gangen og en håndvægt, hvis du gerne vil variere træningen lidt.

Konklusion

En bicepsbænk er utrolig nyttig at have. Der er en grund til, at alle fitnesscentre har dette stykke udstyr, for der er altid mange seriøse løftere some er interesserede i at bruge den.

Dog overses curl bænken ofte i privat brug, og der er ikke altid mange, som køber bænken hjem. Det er dog et stykke udstyr, som virkelig kan tage træningsrummet til det næste niveau, og det er et stykke udstyr, som du kan tage i brug hver eneste gang du træner arme.

Derfor giver det glimrende mening at købe en bicepsbænk hjem, og vi vil som sagt anbefale Spirit Preacher Curl Bench fra Abilica som den bedste mulighed på markedet.