Med en juicemaskine kan du lave frisk, hjemmelavet juice hver eneste dag – eller bare når du har lyst til det. Juicing er både sundt og sjovt. Det er en nem vej til vitaminer, og du kan løbende eksperimentere med gode juiceopskrifter.

Du skal dog bruge en juicemaskine (også kaldet juicer) for at komme i gang. Der er forskellige slags juicemaskiner. Vi anbefaler et par af de bedste herunder.

Bedste juicemaskiner (2024)

Vi vil både anbefale en professionel juicemaskine, en kvalitetsjuicer til privat brug, samt en billig juicer som stadig fungerer glimrende. Dermed er der lidt til enhver smag – og ikke mindst til ethvert budget.

Witt by Kuvings C9640

Witt by Kuvings juicer

Mange betragter denne som den bedste slow juicer i øjeblikket.

Witt by Kuvings C9640 er en smart og moderne juicer, som formår at presse en kæmpe mængde saft ud af frugt og grønt, da den har et effektivt filter og et stort pulprør, så den nemt kan komme af med pulpen.

Denne specifikke model er en opdateret version af den super populære C9600. Der er rigeligt med plads i juiceren, så du behøver ikke at skære dit frugt og grønt i småstykker – den håndterer fint de store stykker, og den er super effektiv. C9640 er støjsvag og har et flot design, der passer godt ind i det moderne skandinaviske køkken.

Med til juiceren er der en 5-års motorgaranti, rengøringsbeholder og saftbeholder. Det er en fornøjelse at bruge denne juicer. Den henvender sig mest til dem, der er dybt seriøse om at lave juice af højeste kvalitet. Hvis du driver en café, er denne juicemaskine et oplagt valg, men den er også glimrende til hjemmebrug, hvis du simpelthen bare ønsker det bedste af det bedste.

Den er dyr i forhold til andre juicere, men du sparer formentligt pengene i længden, da den presser mere juice ud af råvarerne, hvilket fører til besparelser, når du rent faktisk skal ud at købe frugt og grønt. Prisen er i øjeblikket 3.999 kroner.

Du kan købe Witt by Kuvings C9640 hos High on Life her!

Sandstrøm Slow Juicer

Sandstrøm slow juicer

En anden god slow juicer, som i øvrigt er en hel del billigere, er Sandstrøm Slow Juicer med modelnavnet S200SJ16E. Den er super populær og sælges blandt andet hos Elgiganten.

Det er en smart og moderne slow juicer, som ikke fylder alt for meget, og som på glimrende vis formår at presse rigeligt med saft ud af råvarerne.

Den kører med en 200W motor, den har anti-drop funktion, den har et lækkert design, også kommer der en beholder med, der kan indeholde 0,6 liter juice.

Sandstrøms juicer fungerer glimrende til alle formål. Den laver en rigtig velsmagende juice, hvor essensen bliver presset ud, og pulpen sorteres uden problemer. Den er også nem at samle og rengøre. Der er umiddelbart kun én ulempe, og det er, at det går lidt langsommere med at producere selve juicen. Denne maskine tager sig tid med at presse saften ud. Det giver kvalitet, men det kræver også lidt mere tålmodighed end de juicere, der klarer opgaven på få sekunder.

Vi vil anbefale denne slow juicer til alle, som ønsker en solid og brugbar juicer derhjemme. Den er perfekt til hjemmebrug, når det skal være hyggeligt. Prisen er kun 997 kroner, hvilket er overkommeligt, når vi sammenligner med markedets øvrige modeller.

Køb Sandstrøm Slow Juicer hos Elgiganten!

Philips Viva Collection

Philips Viva 1836

Ikke alle har behov for en super dyr slow juicer. Et alternativ er en billig, men velfungerende centrifugal juicer. Her har Philips produceret den bedste til pengene.

Deres Viva Collection serie byder på flere gode produkter, og HR1836-modellen fører an, når det gælder kombinationen af pris og kvalitet.

Det er en kompakt juicer, der omgående kan producere juice. Den er god til både frugt og grønt. Det er ikke en slow juicer, så juicekvaliteten er ikke nær så høj som ved andre modeller – mere pulp kan forekomme, og juicens smag er ikke altid helt så skarp. Men den fungerer glimrende, når du bare ønsker at friskt glas juice som er sundt og dejligt.

Samtidig er den super nem at rengøre – nemmere end de fleste slow juicere. Og det er et godt argument for netop at vælge denne juicemaskine fra Philips.

Det bedste argument er dog prisen: Den koster nemlig kun 599 kroner. Trods den billig pris er det dog en rigtig funktionel og brugbar juicemaskine, som generelt modtager flotte anmeldelser af forbrugerne. Gennemsnitligt har den en vurdering på 4,4 ud af 5 på Elgiganten. Hvis du ønsker en billig juicemaskine, så er denne et oplagt valg.

Køb Philips Viva HR1836 hos Elgiganten her!

Forskel på juicere

Der er forskellige typer af juicere, og vi finder især to primære kategorier: Slow juicer og centrifugerende juicer.

En slow juicer er bedst. På engelsk kalder man det også for en masticating juicer. Slow juicere fungerer på den måde, at saften langsomt presses ud af frugterne og grøntsagerne, uden nogen form for opvarmning eller nogen form for blending. Det er som om, at juicerne langsomt tygger fiberen den ene vej, så juicen bliver frigivet. Det betyder, at der bibeholdes flere næringsstoffer, og at juice fra slow juice derfor er sundere.

Centrifugerende juicere er billigere og kan også fungere. Her sker der dét, at der typisk er en blender inden i juiceren, som spinner indholdet rundt, og væsken sorteres derefter fra i et filter i maskinen. Det har den effekt, at det går hurtigere med at lave juicen, men at juicen ikke altid indeholder nær så mange næringsstoffer, når den er færdig. Samtidig oxideres din juice hurtigere, efter den er færdig.

Vi vil som udgangspunkt anbefale en slow juicer, men begge slags juicere kan fungere. Hvis du bare ønsker en hurtig og velsmagende juice, og du gerne vil have en maskine der er nem at gøre ren, så er det ikke dumt at vælge en centrifugerende juicer. Men hvis du ønsker den allerhøjeste juicekvalitet, og hvis du gerne vil betale lidt ekstra, så er det en slow juicer, der er bedst.

Pris i forbrug

Prisen på juiceren er kun én faktor – i hvert fald i det lange løb.

Det er den primære udgift i begyndelsen, men dernæst skal du også tænke på forbruget. Her tænker vi ikke på elektricitet – en juicer bruger ikke ret meget strøm på de få minutter hvor den er tændt – men nærmere på dine indkøb af frugt og grønt.

Det kan være dyrt at lave juice regelmæssigt. Men det afhænger også af materialerne.

Hvis du vil lave en lækker og billig juice, så kan du for eksempel købe et kilo gulerødder til 10 kroner og 2 æbler til 5 kroner. På den måde vil du få lidt over en halv liter juice til bare 15 kroner, og det er ikke ret slemt.

Vandmelonjuice er også billigt. En vandmelon til 30 kroner indeholder typisk et par liter væske, så her får du rigtigt meget for pengene.

Det bliver først dyrt, når du vil ud at lave juice med særlige ingredienser. Hvis du vil bruge bær, bliver det dyrt. Hvis du vil bruge særlige frugter, kan det hurtigt blive dyrt. Passionsfrugtjuice smager fantastisk, men det bliver ofte dyrt, da de små frugter ikke altid er billige.

Spinat og grønkål er nogle af de sundeste ting, du kan komme i juiceren, men de er lidt dyre – 250 gram spinat koster typisk omkring 15 kroner, og her får du naturligvis ikke nær så meget juice for pengene, som du gør, når du juicer æbler eller vandmeloner.

Derfor vil vi råde dig til at lægge et budget for dine frugt- og grøntindkøb. Bare så du er på forkant med omkostningerne. Hvis du vil lave juice til dig selv hver anden dag, vil det nok koste omkring 200-300 kroner om måneden. Hvis du vil lave juice hver eneste dag, og til flere end bare dig selv, så kan prisen dog komme højt op.

Husk derfor på, at forbruget også spiller en rolle. Derfor er det også særligt vigtigt at købe en god juicer, så du kan få det maksimale ud af de råvarer, du køber senere. En kvalitetsjuicer koster måske lidt mere fra start, men hvis du får 5-10% mere juice hver gang du bruger den, så har den hurtigt tjent prisen ind igen.

Fordele ved juicing

Der er mange fordele ved juicing. Derfor betaler det sig at have en god juicemaskine til rådighed!

Først og fremmest har du altid mulighed for at lave juice. Der er mange kombinationer af frugt og grøntsager, som kan presses og blandes, men som traditionelt ikke sælges som juice. Intet er bedre end en frisk honningmelonjuice eller en pærejuice. Der er rigeligt med muligheder. Og når du har din egen juicer, så kan du frit prøve dig frem.

Som familie er det især oplagt med en juicemaskine. Frisk juice er noget, som børn er vilde med, og som eventuelt kan være en erstatning for saftevand eller sodavand.

Dertil er der det argument, at juicing er særdeles sundt. Det er en god vej til næring. Frugt og grønt indeholder så utroligt mange næringsstoffer – her taler vi om vitaminer, mineraler, antioxidanter og naturlige aktive stoffer som har gavnlig indflydelse på vores helbred.

Dem kan vi selvfølgelig også få, når bare vi spiser frugt og grønt, men det er trods alt nemmere at drikke et glas gulerodsjuice, end det er at spise sig igennem et helt kilo gulerødder!

Samtidig bliver næringsstofferne i frisk juice optaget næsten med det samme, når du drikker det. Der skal ikke fordøjes ret meget. Derfor føler mange personer sig energiske og friske, når de har fået en sund og lækker juice.

Gode opskrifter

Ofte vil der komme en lille bog med opskrifter med, når du køber en juicer.

Men vi har også nogle gode forslag.

Læs for eksempel vores artikel om juiceopskrifter lige her. Vi anbefaler vores favoritter – de sundeste og mest velsmagende juices, som er nemme at lave derhjemme!

Så ofte bør du bruge din juicemaskine

Du kan bruge din juicemaskine præcis, når det passer dig. Mange vælger at lave hjemmelavet juice hver dag – simpelthen for at blive sundere.

Andre bruger bare juicemaskinen, når de har lyst til en frisk og velsmagende juice, hvilket måske er en gang eller to om ugen.

Det er helt op til dig selv. Hjemmelavet juice er sundt, så derfor kan du bruge din maskine præcis når det passer dig.

Konklusion

Det er rart at have en god juicer – og vi vil selvfølgelig anbefale, at du får den bedste juicemaskine, hvis du skal ud at købe én.

Witt by Kuvings har den eminente C9640-model, som nok er den bedste slow juicer på markedet.

Sandstrøm S200SJ16E er et glimrende alternativ – det er også en slow juicer, men den er en del billigere og stadig særdeles velfungerende.

Hvis du ønsker en centrifugal juicer, der er nem at bruge og rengøre, så vælg Philips Viva HR1836. Den er billig, og du får et glimrende produkt for pengene.

Hvis du har spørgsmål til juicing, eller hvis du gerne vil lære mere, så kig dig omkring på sitet efter yderligere juiceartikler – ellers skriver du bare i kommentarfeltet herunder!