Håndtrænere er blevet populære, da det er et billigt og brugbart redskab, som både fungerer godt til mild genoptræning samt hård styrketræning.

Du kan købe en håndtræner i flere forskellige vægtbelastningsklasser, og nogle håndtrænere er endda justerbare.

Utroligt nok er det sjældent, at håndtrænere bruges i fitnesscentre, så det giver mening at have din egen liggende derhjemme. Her ser vi på de bedste produkter samt de mange fordele ved at benytte en håndtræner.

Hvad er en håndtræner?

En håndtræner er et lille stykke træningsudstyr, som du betjener med hånden. De fleste håndtrænere har det tilfælles, at du tager fat i dem og klemmer sammen. Derefter kan du lave det ønskede antal gentagelser.

De fleste håndtrænere har en fast vægt. Vægten er den belastning, du klemmer sammen. Hvis din håndtræner ligger på 20 kg, så klemmer du altså 20 kg sammen ved at bruge den. Der findes både lette håndtrænere helt ned til få kilo, men også meget hårde varianter som byder på +100 kg der skal trykkes sammen.

Der er også justerbare håndtrænere, hvor du selv tilpasser belastningen. Det er for eksempel populært med håndtrænere som kan justeres mellem 10 og 40 kg, da de passer fint til begyndere.

På engelsk er håndtrænere også kendt som “Grips” og “Grippers”. Nogle danskere kalder dem også for “fingertrænere”, men her er der typisk tale om de lette varianter.

Bedste håndtrænere

Vi har kigget nærmere på markedet, prøvet nogle produkter, og vi har nu fundet de bedste håndtrænere inden for forskellige kategorier.

Justerbar håndtræner

Fordelen ved en justerbar håndtræner er, at du kan tilpasse efter din egen styrke og ikke mindst efter dagsformen. Samtidig passer den til, at flere personer kan træne med den – for eksempel hvis du køber sammen med venner eller familie – og det er generelt rart at kunne justere vægten.

Ulempen er, at de sjældent er tungere end 40 kg. Det er også nok for de fleste, men hvis du er bodybuilder eller styrkeløfter, bør du gå videre til næste punkt, hvor vi anbefaler heavy grips.

Hvis du træner af almindelige sundhedsårsager, og du ønsker et generelt solidt greb og flotte underarme, så er en justerbar håndtræner dog helt perfekt.

Næsten alle modeller lader dig justere mellem 5 og 40 kg. Det passer til alle med lav grebsstyrke til moderat grebsstyrke.

Aserve Hand Grips fra Apuls.dk er det perfekte valg for begyndere. Solid fjeder der holder mange år, godt greb, og med belastning mellem 5 og 20 kg. Prisen er 200 kroner, og du får et solidt kvalitetsprodukt. Det er den perfekte håndtræner for dig, der aldrig har prøvet at bruge en før, og som ønsker en let og sjov introduktion til redskabet.

Ønsker du noget lidt tungere, så vælg Tunturi håndtræner fra Fitnessshoppen. Den kan justeres mellem 10 og 40 kg, så den kan indstilles lidt kraftigere end den forrige. Grebet er ikke nær så godt, men det er stadig ret ergonomisk, og så er produktet faktisk billigere. Den koster kun 149 kroner ekskl. fragt.

40 kg håndtræner

Heavy grips – hårde håndtrænere

Til dig der styrketræner og er ambitiøs omkring din grebstyrke, er der reelt kun ét valg: En hård håndtræner som aktivt styrker dit greb og som træner din hånd og din underarm.

Her anbefaler vi de klassiske heavy grips fra Captains of Crush som er den mest anerkendte producent af håndtrænere i verden.

Hver håndtræner har et simpelt udseende og en fast vægt, men du kan selv vælge den vægt, der passer dig, når du køber din håndtræner. Billig-Fitness forhandler et bredt udvalg af heavy grips, og her kan du vælge mellem følgende vægte til din håndtræner:

 • 45 kg
 • 68 kg
 • 90 kg
 • 113 kg
 • 134 kg
 • 158 kg

Vi anbefaler, at du køber to forskellige, så du kan variere lidt i din træning – mellem styrke, når der skal presses, og mellem mange gentagelser når udholdenhed og underarm skal opbygges.

De hårde heavy grips er dyrere end markedets andre produkter, men for dig der styrketræner er det en investering, som er alle pengene værd.

Køb heavy grips hos Billig-Fitness her!

Håndtræner til genoptræning

De justerbare håndtrænere, som vi anbefalede højere oppe, fungerer perfekt til genoptræning.

Hvis du ønsker lavere end 10 kg vægtbelastning, så gå ned i den lokale Tiger eller i Bilka, Føtex eller Kvickly og køb en håndtræner på 2 eller 5 kg. Her er der også stof omkring, hvilket gør den lidt mere behagelig at holde ved.

Du kan også bestille en hos Fitnessshoppen. Vi anbefaler TOORX Soft håndtræner, som er let og ergonomisk. Prisen er kun 79 kroner for 2 styk, så det er ganske glimrende.

Soft håndtræner til bevægelse og genoptræning

Fordele ved at bruge en håndtræner

Der er mange fordele ved at bruge en håndtræner.

Her er et fuldt overblik:

 • Øg din grebstyrke
 • Kan hjælpe dig med at løfte tungere i andre øvelser senere
 • Få større og stærkere underarme
 • Træn hvor som helst når som helst
 • Et billigt redskab
 • Med en justerbar håndtræner kan du forbedre dig gradvist
 • God til genoptræning
 • Hjælper mod kramper

Den primære fordel er helt klart, at du kan øge styrken i dine håndled, altså grebstyrken. Det er en meget praktisk styrke at have, og den er faktisk brugbar i hverdagen, som hvis du skal åbne noget, gribe fat i noget eller lignende.

Samtidig kan en god grebstyrke hjælpe dig med at løfte tungt i andre øvelser uden brug af hjælpemidler. Hvis du har et solidt greb, så kan du for eksempel blive bedre til dødløft, som er en øvelse, hvor man typisk er begrænset af styrken i sine håndled, når kroppen ellers godt kan løfte vægten.

Rent visuelt kan underarmen blive større af at træne med håndtræner. Men det kræver dog mange gentagende reps på passende vægt. Det er netop derfor, det er så rart at have en håndtræner derhjemme. Du kan træne hvor som helst og når som helst, når først du har redskabet. Og så er det end ikke særligt dyrt.

Hvis du vælger en justerbar håndtræner til at starte med, kan du gradvist gå op i vægt. Når du rammer maksimum af, hvad der kan justeres til, skal du op at købe heavy grips, altså de helt tunge håndtrænere, som er sat til en bestemt vægt.

Det kan også være, at du slet ikke er interesseret i styrketræning, men har haft en håndskade og bare gerne vil genoptræne. I så fald er en let håndtræner rigtig god, og det kan også hjælpe mod kramper. Derfor anbefaler vi ikke kun håndtrænere til fitnessentusiaster og atleter, men også til ældre, som gerne vil holde hænderne aktive.

Hvem bør bruge grippers?

Kort sagt: Alle der træner i fitness, alle atleter der aktivt bruger hænder og arme, samt alle der genoptræner efter håndskader og ældre der gerne vil holde motorikken i gang.

Hvis du træner i fitness:

Først og fremmest er en håndtræner rigtig god til at træne grebstyrke med. Grebet er utroligt vigtigt i basisøvelser som dødløft, shrugs og rows – derfor er det oplagt at udføre ekstra grebstræning med håndtræneren.

Derudover er det en af de bedste måder at træne underarmene på. Hvis du ønsker større, stærkere og hårdere underarme, er det et must at have en håndtræner som tillader dig at trykke tungt med hænderne.

Til styrketræning er en håndtræner altså rigtig god. Hvis du regelmæssigt træner i fitnesscenter, kan du derfor overveje at tilføje en håndtræner derhjemme. Det giver dig nemlig mulighed for at træne grebstyrken, mens du laver noget andet – fx mens du ser en film eller spiller et spil.

Hvis du genoptræner:

Til genoptræning af arme og hænder kan håndtræneren også være nyttig. I så fald er det vigtigt at købe en forholdsvis let håndtræner med et fleksibelt greb til hånden. Men det er også nemt at finde.

Mange ældre mennesker kan også mærke gavn af et bruge en håndtræner. Det hjælper med at holde motorikken i gang, og håndtræneren er rigtig god at bruge, hvis du mærker kramper. Igen er det mest oplagt at finde en let håndtræner, men det afhænger selvfølgelig af din personlige styrke.

En håndtræner er et så effektivt og billigt redskab, at stort set alle vil have gavn af at træne med dette redskab.

Forbehold

Der er ikke de store forbehold udover at træne med måde. Brug din håndtræner som anvist i produktbeskrivelsen. Vælg en passende vægt, så belastningen ikke bliver for hård.

Generelt er hænderne og underarmene svære at slide ned, så du kan godt lave øvelsen med håndtræner næsten hver dag. Vi vil anbefale 1-2 hviledage ugentligt. Du kan træne med håndtræner på en hvilken som helst træningsdag, uanset hvilke andre muskelgrupper du træner.

Relaterede produkter

En håndtræner er god til træning af grebstyrke og underarme. Derfor kan vi gå ud fra, at du er interesseret i at træne armene og gerne vil være stærkere ved brug af udstyr til hjemmet.

Håndvægte og træningselastikker kan derfor også være værd at overveje. De lader dig også træne arme derhjemme, og de er forholdsvis billige.

Konklusion

For alle som træner regelmæssigt er det værd at købe en håndtræner, som kan bruges derhjemme. Vi anbefaler det stærkt, for det er et meget billigt stykke udstyr, som kan give dig rigtigt meget værdi i form af bedre grebstyrke. Samtidig er det et af de få redskaber, der kan hjælpe dig med at få større underarme.

Tilføj desuden det faktum, at lette håndtrænere kan bruges til genoptræning og vedligeholdelse af muskler. Derfor er en håndtræner altså noget, som alle kan bruge til en eller anden grad – uanset niveau og specifikke ambitioner.