Har du hørt om Fat Gripz? Det er nogle små ruller, du kan sætte på vægtstangen for at få en større diameter. Det gør træningen mere effektiv, og det øger din styrke mærkbart i håndleddet og i underarmen.

Derfor bør alle som er seriøse omkring styrketræning investere i fat gripz. Professionelle bodybuildere bruger dem hyppigt. Desuden er de forholdsvis billige, og det er nemt at bestille fat gripz lige til døren. De kan både bruges af dig, der har et homegym, men de kan også medbringes i fitnesstasken når du skal træne i centeret.

Hvad er fat gripz?

Kort sagt: Et stykke tilbehør der hjælper dig med at få et stærkere greb og opbygge din armstyrke.

Efter udgivelsen blev fat gripz et fænomen. I dag er de ekstremt populære og har vist sig at fungere til formålet.

De sættes på vægtstangen og fordobler tykkelsen. Det gør, at du kommer til at holde lidt anderledes ved stangen, og at der sættes større fokus på din underarm. Fat gripz holder i årevis og slider hverken på stangen eller på sig selv. Du kan tage dem med dig, når du skal ned at træne i centeret.

“Fat gripz” er navnet på det oprindelige produkt, men siden hen har mange andre producenter også lavet dem. Disse andre produkter kaldes normalt bare for “fat grips”.

Du kan benyttet fat gripz til alle øvelser, der involverer vægtstænger og håndvægte. Diameteren skal være minimum 25 millimeter, hvilket også er standard. Gripz fungerer endda også til pull-up bars. I øvelser som dødløft og bænkpres er der rigtigt mange, der vælger at træne med fat gripz.

Fordele ved fat grip træning

Din armstyrke og dit greb øges væsentligt, når du begynder at træne med fat gripz.

Der stilles nemlig større udfordring til dit greb. Det er lettere at holde ved en tynd stang, end det er at holde ved en tung stang. Og jo mere vægt du har på stangen, jo større krav sættes der også til din grebstyrke.

Underarmen er en overset kropsdel for mange, der træner. Hvis du ønsker en større underarm, giver det mening at træne med fat gripz, da redskabet giver dig mulighed for at opbygge de muskler i underarmen, som ellers ville kræve separate isolationsøvelser.

Det kan også være oplagt at benytte gripz, hvis du simpelthen bare ønsker variation i din træning. Det kan være, at du er kørt lidt træt i øvelserne, men samtidig ikke ønsker at skifte til nye øvelser – i så fald kan fat gripz vende op og ned på tingene og tilføre noget nyt til dine basisøvelser. Der er altså også den fordel, at det simpelthen bare er sjovt at prøve noget nyt.

Bodybuilder Jay Cutler fortæller om fat gripz her. Han bruger dem især til bænkpres:

Bedste fat gripz

Vi anbefaler to forskellige produkter, hvis du overvejer at købe fat gripz. Begge er beskrevet herunder.

Original Blue

De originale fat gripz er altid et oplagt valg. Her er du sikret kvalitet. De er nemlig lavet af robust gummi og er kendte for at holde i årevis.

Her har vi den blå version, som koster 300 kroner.

Disse gripz passer på alle stange over 25 mm, hvilket er næsten alle kvalitetsstange. Diameteren bliver mere end fordoblet, og det giver mange fordele til din træning.

Køb Original Blue Fat Gripz hos Fitnessgruppen lige her!

Gorilla Fat Grips

Hvis du er ligeglad med mærket, men stadig går meget op i kvaliteten, så kan du også vælge Gorilla fat grips som har de præcis samme egenskaber.

De passer til over 99% af alle vægtstænger og håndvægte. Når du køber dem, får du naturligvis et sæt med to, og de føles gode at holde ved. Samtidig kan du have dem med dig til din træning – de er nemme at få af og på stangen.

I modsætning til de originale fat gripz er disse grips sorte. En lidt mere neutral farve. Prisen er den samme, men der er oftere tilbud på Gorilla fat grips end på de originale.

Køb Gorilla Fat Grips hos GetBig.dk lige her!

Relaterede produkter

Vi har skrevet om og anbefalt nogle andre produkter som relaterer sig til fat grips, og som kan være værd at overveje:

Konklusion

Fat gripz er en af de bedste tilføjelser til fitnesstasken, hvis du er seriøs omkring din træning. Vi anbefaler dem stærkt, da de gør dit greb stærkere, og da du får mulighed for at træne underarme på en nem og diskret måde.

Samtidig er de billige, og de gør træningen en del sjovere. Du behøver ikke at træne med fat gripz hver gang – de fungerer bedst i perioder. Du kan dog være sikker på, at de gør armene stærkere, og det er det absolut bedste argument for at købe dem.