Det er faktisk ikke særligt svært at få brede skuldre. Der er nogle simple øvelser og teknikker, som du kan tage i brug, og hvis du fokuserer specifikt på skuldertræning, vil der ikke gå ret lang tid, inden du har opnået din ønskede størrelse.

I denne artikel kommer vi med tre hurtige tips til at opnå bredere skuldre. Disse tips er så simple, at alle kan følge dem. Og hvis du følger dem i et stykke tid, så er det næsten garanteret, at du tilføjer lidt bredde og får en god form.

1. Lav mange lateral raises

Lateral raises er en øvelse for sideskulderen. Det er den primære øvelse, som du bør fokusere på, hvis du ønsker brede skuldre.

Det er en øvelse, der overses af mange, når de træner – simpelthen fordi de i stedet laver meget skulderpres og mange skulderøvelser med maskiner.

Men lateral raises bør som sagt være den øvelse, du sætter mest fokus på, hvis målet er at tilføje lidt bredde. Her er en video, der viser dig, hvordan du gør:

Sagen er dog den, at det ikke er helt nok kun at lave øvelsen én gang om ugen, som mange ellers gør. Du er nødt til at gøre det oftere. Lateral raises skal tages med forholdsvis lav vægt og med mange gentagelser. Hvis du er seriøs omkring at tilføje bredde til skuldrene, så bør du lave lateral raises mindst 3 gange om ugen. Hver anden dag er for eksempel en god løsning. Hvis du har perfekt form og bruger en vægt, der ikke er for høj, så er chancen for overtræning minimal, og skuldrene kan godt klare presset. Ja, de trives faktisk med det, så det giver god mening at lave lateral raises ofte.

Det er dog irriterende at skulle hele vejen ned i fitnesscenteret hver eneste gang, du vil lave øvelsen. Selv hvis du træner i center hver dag, er det sikkert ofte med fokus på andre øvelser, og hvor du især bruger energi på dine tunge løft.

Derfor anbefaler vi, at du køber et par håndvægte, som du kan bruge derhjemme. Dermed kan du hurtigt tage en 4-5 sæt med lateral raises, når der lige er tid til det. Super praktisk.

Håndvægtene behøver ikke at være specielt tunge. Denne øvelse er bedst med en lav vægt, med perfekt form og med mange gentagelser. Derfor behøver du ikke at bruge en formue på en omgang tunge håndvægte – mindre kan sagtens gøre det.

Vi anbefaler dette sæt hos GetBig.dk. Det er et justerbart sæt med to håndvægte, hvor der følger vægtskiver med og samlet er 30 kg. Det har en god størrelse og er perfekt til netop denne øvelse, samt mange andre. Prisen er kun 599,- for hele sættet, hvor du altså får to håndvægte i en samlet pakke på 30 kg.

Køb Viking 30kg håndvægt sæt hos GetBig.dk lige her!

Et lidt billigere alternativ til ovenstående sæt kan findes hos Billig-Fitness.dk. Her er der kun én vægt, som har 15 kg, men du kan købe to. Prisen for hver enkelt vil i så fald være 249 kroner, så der er en fin besparelse. Kvaliteten er dog bedre ved det første sæt, som vi nævnte. Men hvis du ønsker det billigere alternativ, så klik her for at se håndvægten hos Billig-Fitness.

2. Start et splittræningsprogram

Splittræning er en god idé, når du er erfaren med styrketræning, da du kan gå i dybden med hver enkelt del af kroppen: Og samtidig tilføje et hav af forskellige øvelser til din regime.

For begyndere anbefaler vi ikke splittræning. Her er det bedst at lære formen til de tunge basisløft (squat, dødløft, bænkpres), samt lave kropsvægtsøvelser og lateral raises ved siden af.

Men hvis du har et par måneders træning bag dig eller mere, så giv dig endelig i kast med et splittræningsprogram.

Her kan du nemlig have en dag hver uge, der er 100% dedikeret til skuldrene. Det giver fokus, og det tillader, at du kan gå i dybden med skuldrene. Udover at tilføre bredde via øvelser som lateral raises, kan du også øge din generelle styrke, og ikke mindst give et godt 3D-look ved også at gøre dem større forfra og bagfra. Lav for eksempel skulderpres for at øge styrken. Og lav den klassiske Arnold Press for at få et 3D-look og styrke skuldrene fra alle sider.

Udover skulderdagen i dit splittræningsprogram vil du også have en dag hvor du træner bryst. Flere brystøvelser giver også lidt effekter til skuldrene, som for eksempel bænkpres og armbøjninger. Så det er en ekstra fordel.

Læs mere om splittræning i vores anden artikel her, hvor du i øvrigt finder et eksempel på en rutine.

3. Sæt fokus på den øvre ryg

Udover at træne skuldrene er der også andre måder, du kan komme til at fremstå bredere på. For eksempel:

Ved at træne den øvre del af ryggen vil du ofte give en illusion af at have brede skuldre – selv hvis du ikke har det. Derfor er det altså også super relevant at træne ryggen i denne forbindelse.

Den bedste måde at øge bredden af ryggens øverste del er ved at lave pull-ups. En øvelse, der er kendt som kropshævninger på dansk, og som har masser af varianter, der går under andre navne: Eksempelvis chin-ups, hvor grebet vendes om.

Pull-ups kan udføres i ethvert fitnesscenter. Hvis du kan tage mere end 10, er det et tegn på, at du er i enormt god form. I så fald kan du begynde at tilføje lidt vægt til øvelsen. Hvis du er begynder og har problemer med at tage din første pull-up, så kan du starte ud med at bruge pulldown-maskinen som med garanti også findes i dit fitnesscenter. Alternativt kan du starte med at lave negative gentagelser, hvor du starter helt oppe, og sænker kroppen langsomt i stedet for at hive dig selv op. Inden for ganske kort tid vil du være i stand til at tage pull-ups, også er det bare med at øge antallet af gentagelser og sæt, som tiden skrider frem.

Hvis du ikke træner i fitnesscenter, eller hvis du bare gerne vil have muligheden for også at træne pull-ups derhjemme, så kan du købe en pull-up bar. Den kan sættes op i døren, også har du grundlaget for at kunne lave pull-ups hvornår end du har lyst til det.

Køb en simpel og god pull-up bar hos GetBig.dk lige her!

Udover pull-ups bør du også lave shrugs. Det giver nemlig også et indtryk af, at du er solid omkring skulderområdet. Træning af nakken er også særdeles undervurderet, og et sæt brede skuldre bliver altid mere imponerende, når de ses sammen med en bred og stærk nakke.

Hvorfor få brede skuldre?

Det er et godt tegn på at være i form. Skuldrene skal – for mænds vedkommende – være noget bredere end bredden omkring livet, og den bedste måde at opnå det på er ved at træne dem ordentligt.

Brede skuldre giver et indtryk af en overordnet god form. Det er en af de vigtigste kropsdele at træne. Derfor kan det klart anbefales, og skuldertræning må under ingen omstændigheder overses.

Hvor lang tid går der inden resultaterne kommer?

Hvis du følger rådene i denne artikel vil der ikke gå ret lang tid, inden du begynder at se resultaterne. De kommer selvfølgelig ikke efter to dage, men efter nogle uger bør der optræde en klar forskel, når du kigger dig i spejlet og ser skuldernes bredde.

Det ville selvfølgelig også være løgn, hvis vi sagde, at kost og genetik ikke havde indflydelse. For det har de. Nogle har lettere ved at udvikle skuldrene end andre, og sådan er det. Men det er stadig vores påstand, at enhver der følger rådene, vil opnå en klart forbedring forholdsvis hurtigt.

Konklusion

Det var hermed en guide til at opnå bredere skuldre på forholdsvis kort tid – men også som en langsigtet løsning.

Vi håber, at du synes om artiklen. Hvis det er tilfældet, er du meget velkommen til at dele den med dine venner på de sociale medier. Ellers kan du frit skrive i kommentarfeltet herunder – oplagt hvis du har spørgsmål eller bemærkninger. Tak fordi du læste med!