Skridttæller - 10000 skridt om dagenSkridttællere er ganske populære for tiden. En god gammeldags gåtur er nemlig en glimrende kilde til motion, og ved at gå 10.000 skridt om dagen gør du mange gode ting for kroppen.

I denne artikel ser vi nærmere på fordelene ved at gå 10.000 skridt om dagen. Du får også en guide til at købe skridttæller, så du kan være sikker på, at du går en lang nok distance hver dag.

Fordele ved at gå 10.000 skridt om dagen

Der tales meget om at gå 10.000 skridt om dagen. Men hvorfor?

10.000 er et dejligt rundt tal. Da det samtidig er en forholdsvis høj mængde skridt, langt flere end hvad de fleste går, er det endt som den anbefalede mængde. Meget tyder dog på, at der er endnu flere fordele for kroppen, hvis du overskrider de 10.000 skridt, men det anbefalede antal er dog stadig fuld af fordele i sig selv.

Først og fremmest kommer kroppen i bevægelse, hvilket altid er sundt. Blodet bliver cirkuleret bedre rundt, pulsen kommer en smule op, og benene bliver brugt til det, som de er skabt til.

Dernæst er der mange indirekte fordele ved at gå 10.000 skridt om dagen. For eksempel vil du automatisk være mere udendørs, og du vil få mere frisk luft og sollys. Det bringer også gode effekter til kroppen – det er godt for lungerne, da du får mere frisk luft, og det er godt for knoglerne, da du er mere udendørs og derfor producerer mere D-vitamin.

Det er altså en rigtig sund vane at gå meget. 10.000 skridt er lig med flere kilometer og mindst 1 times gang hver dag. Det er klart, at der følger en del fordele med, når du vælger at gøre dette til en vane.

Sundhedsstyrelsen i Danmark har faktisk ændret anbefalingen til at gå 12.000 skridt i stedet. 10.000 skridt er dog stadig glimrende, og det er den anbefaling, som de fleste andre lande anbefaler deres borgere at gå.

Men 10.000 skridt dagligt er ikke den eneste kilde til motion og sundhed:

De 10.000 skridt kan erstattes af andet motion

Hvis du i forvejen dyrker motion og styrketræning, men tilfældigvis ikke går ret meget, så er det ikke en katastrofe. De 10.000 skridt kan nemlig godt erstattes med andet motion.

Så hvis du eksempelvis styrketræner, svømmer eller cykler meget, så er behovet for at gå mange skridt ikke nær så stort. Ja, det er måske ikke engang nødvendigt længere – for du får masser af motion ved de aktiviteter, du laver.

Men når det er sagt, så er 10.000 daglige skridt stadig en god idé for de fleste. Det er i hvert fald en god vane, da det sætter kroppen i gang dagligt, men uden at overbelaste den, hvilket kan ske ved dagligt løb.

Køb Skridttæller: 3 gode produkter

Måske er du blevet inspireret til at tage 10.000 skridt om dagen. I så fald har du brug for en skridttæller, som kan fortælle dig, om du opnår målet eller ej. Herunder får du beskrivelser af 3 gode skridttæller, som alle står til en fornuftig pris og som er velfungerende til formålet.

Tanita PD637 skridttæller

Tanita skridttællerVi har først og fremmest denne smarte skridttæller fra Tanita. Det er faktisk også en kalorietæller, så den viser hvor mange kalorier du forbrænder, når du går dine daglige skridt.

Det er altså en multifunktionel skridttæller, som er rigtigt god at have. Du kan også indtaste alder og vægt for at få mere præcise resultater i displayet, når det kommer til beregning af kalorierne.

Med hensyn til at vise det daglige antal skridt, så er denne tæller rigtig præcis. Der vil være få udsving – ingen skridtæller er 100% perfekt, da det er bevægelse, de skal registrere. Men generelt er det en af de absolut bedste skridttællere på markedet. Især til prisen – Tanita PD637 koster kun 299,- hvis du køber på nettet. Der er automatisk 2 års garanti på produktet.

➛ Køb Tanitas skridtæller billigst hos Helsebixen.dk!

SimplyBestBuy 3D skridttæller

3D skridttæller med mange funktionerDenne skridttæller står til rådighed i sortimentet hos anerkendte Wupti.com.

Det er en mere avanceret skridttæller, som er enormt præcis, da den har fejlkorrektur som funktion. Den har en smart LED-skærm, der viser alt den info, du har brug for: Skridt, aktivitetsniveau, afstand og kalorieforbrænding.

Den benytter sig af en avanceret 3D-sensor teknologi. Og den fungerer både, hvis du har den i lommen, hænger den om halsen, eller opbevarer den på anden vis.

Alt i alt – et rigtigt godt produkt. Og skridttælleren fra SimplyBestBuy koster kun 266 kroner med gratis levering. Den eneste ulempe er at Wupti.com henter den fra en ekstern forhandler, og det betyder, at du skal vente cirka en uge på at den kommer frem. Men kan du leve med det, så er det et af de absolut bedste køb, du kan lave.

➛ Se SimplyBestBuy 3D skridttælleren lige her!

Mini skridttæller

Gå 10.000 skridt om dagen med denne mini skridttællerNogle gange har vi brug for simplicitet og ikke ret meget andet. Det er præcis, hvad du får her.

Der er tale om en mini skridttæller, som har funktioner, der kun dækker det mest nødvendige. Den tæller dine skridt med høj præcision – og det er det.

Den fylder ganske lidt, så den er nem at have med rundt. Den har et display, der er simpelt, men hvor det er klart og tydeligt, hvor mange skridt du har gået. Du behøver ikke selv at indstille noget. Den tæller dine skridt, og du trykker på nulstillingsknappen, når du vågner op til en ny dag.

Et perfekt valg til dig, der bare gerne vil have et overblik over dine skridt, og ikke behøver det nyeste og smarteste udstyr på markedet. Denne mini skridttæller dækker det essentielle.

➛ Køb Mini skridttæller hos Wupti.com!

Garmin skridttæller

Garmin er et populært valg inden for denne kategori, men på det danske marked har de endnu ikke sendt så mange produkter ud, som de har i USA og udlandet. En Garmin skridttæller er et fint valg, hvis du kan finde én – men som udgangspunkt anbefaler vi en af skridtællerne højere oppe, da de er billigere og stadig yderst velfungerende.

Nordic Strength skridttæller

Som en bonus tager vi også denne skridttæller med. Den er ikke fantastisk, men den koster kun 50 kroner. Og det er fordelen ved den.

Denne skridttæller fra Nordic Strength (anerkendt fitnessproducent) er nem at betjene og sidder fint i bæltet. Den er måske lidt for fintfølende, og det betyder, at den ikke er 100% præcis – nogle gange registrerer den mindre bevægelser som skridt. Men: Den er stadig mere end 90% præcis, og det er rigeligt, hvis du bare gerne vil have en billig skridttæller, der er nem at have med rundt.

Bestemt ikke det bedste produkt på markedet, men den fungerer fint, og til prisen bliver det ikke bedre.

➛ Se Nordic Strength skridttæller hos Billig-Fitness.dk!

Skridttæller på mobilen

De fleste mobiltelefoner har faktisk indbygget skridttæller. Så hvis du er typen, der har mobilen med dig overalt, er det ikke engang sikkert at du behøver at købe en skridttæller.

Apples iPhones er for eksempel alle udstyret med appen Sundhed, og her tælles dine daglige skridt. Det klares helt automatisk, og du kan finde informationen hvornår end, du har lyst til det.

Android-telefoner har samme funktion: Det er nemt at finde en app, hvor dine daglige skridt tælles.

Det skal dog siges, at mobiltelefonerne ikke er helt lige så præcise som de aktuelle skridttællere. For det første er det ikke sikkert, at vi har mobilen med os, hver gang vi går. For det andet kan der være andre bevægelser, som mobiltelefonen registrerer som skridt, men som en aktuel skridttæller ikke ville. Det er altså stadig værd at overveje en professionel skridttæller til at se, om du går mere end 10.000 skridt om dagen. Men til at starte med er det helt fint at bruge mobiltelefonen til at se dine daglige antal skridt.

Konklusion

En skridttæller er god at have, for det er vigtigt at nå op på +10.000 skridt om dagen. Disse skridt kan erstattes med anden motion, men der vil være dage, hvor du ikke dyrker motion, og her er det oplagt at gå lidt i stedet.

Prøv gerne nogle af de skridttællere, som vi anbefalede højere oppe. De er nogle glimrende valg, hvis du gerne vil registrere dine skridt. Ellers kan du også prøve nogle funktioner af på mobilen og få dine skridt talt automatisk.

Uanset hvad – tak fordi du læste med, og skriv gerne i kommentarfeltet, hvis du har yderligere bemærkninger til emnet om skridttællere!