En god gammeldags gåtur er nemlig en glimrende kilde til motion. Ved at gå 10.000 skridt om dagen gør du mange gode ting for kroppen. Med en skridttæller kan du se, hvor mange skridt du går, og det kan hjælpe med at opnå dine mål.

I denne artikel ser vi nærmere på fordelene ved at gå 10.000 skridt om dagen. Du får også en guide til at købe skridttæller, så du kan være sikker på, at du går en lang nok distance hver dag.

Fordele ved at gå 10.000 skridt om dagen

Der tales meget om at gå 10.000 skridt om dagen. Men hvorfor?

10.000 er et dejligt rundt tal. Da det samtidig er en forholdsvis høj mængde skridt, langt flere end hvad de fleste går, er det endt som den anbefalede mængde. Meget tyder dog på, at der er endnu flere fordele for kroppen, hvis du overskrider de 10.000 skridt, men det anbefalede antal er dog stadig fuld af fordele i sig selv.

Først og fremmest kommer kroppen i bevægelse, hvilket altid er sundt. Blodet bliver cirkuleret bedre rundt, pulsen kommer en smule op, og benene bliver brugt til det, som de er skabt til.

Dernæst er der mange indirekte fordele ved at gå 10.000 skridt om dagen. For eksempel vil du automatisk være mere udendørs, og du vil få mere frisk luft og sollys. Det bringer også gode effekter til kroppen – det er godt for lungerne, da du får mere frisk luft, og det er godt for knoglerne, da du er mere udendørs og derfor producerer mere D-vitamin.

Det er altså en rigtig sund vane at gå meget. 10.000 skridt er lig med flere kilometer og mindst 1 times gang hver dag. Det er klart, at der følger en del fordele med, når du vælger at gøre dette til en vane.

Sundhedsstyrelsen i Danmark har faktisk ændret anbefalingen til at gå 12.000 skridt i stedet. 10.000 skridt er dog stadig glimrende, og det er den anbefaling, som de fleste andre lande anbefaler deres borgere at gå.

Men 10.000 daglige skridt er ikke den eneste kilde til motion og sundhed:

De 10.000 skridt kan erstattes af andet motion

Hvis du i forvejen dyrker motion og styrketræning, men tilfældigvis ikke går ret meget, så er det ikke en katastrofe. De 10.000 skridt kan nemlig godt erstattes med andet motion.

Så hvis du eksempelvis styrketræner, svømmer eller cykler meget, så er behovet for at gå mange skridt ikke nær så stort. Ja, det er måske ikke engang nødvendigt længere – for du får masser af motion ved de aktiviteter, du laver.

Men når det er sagt, så er 10.000 daglige skridt stadig en god idé for de fleste. Det er i hvert fald en god vane, da det sætter kroppen i gang dagligt, men uden at overbelaste den, hvilket kan ske ved dagligt løb.

Køb Skridttæller

Måske er du blevet inspireret til at tage 10.000 skridt om dagen. I så fald har du brug for en skridttæller, som kan fortælle dig, om du opnår målet eller ej.

Der er ikke ret mange forhandlere af skridttællere længere, da mange mobiler og smartwatches nu kan spore dine skridt. Men hvis du ikke gider at medbringe mobilen, når du går ture, så er en traditionel skridttæller nu meget god at have.

Vi anbefaler Odin Professionel 3D Skridttæller som har et simpelt design, ikke vejer ret meget, og med mulighed for at sætte den på bæltet eller have den i lommen.

Den er ufattelig præcis – mere end en mobil – og derfor er den rigtig god at medbringe på dine gåture.

Prisen er 249 kroner og den kan købes hos forhandleren APuls.

Traditionel skridttæller

Garmin skridttæller

Garmin er et populært valg inden for denne kategori, men på det danske marked har de endnu ikke sendt så mange produkter ud, som de har i USA og udlandet. En Garmin skridttæller er et fint valg, hvis du kan finde én – men som udgangspunkt anbefaler vi en af skridttælleren højere oppe, da den er billigere og lige så velfungerende.

Skridttæller på mobilen

De fleste mobiltelefoner har faktisk indbygget skridttæller. Så hvis du er typen, der har mobilen med dig overalt, er det ikke engang sikkert at du behøver at købe en skridttæller.

Apples iPhones er for eksempel alle udstyret med appen Sundhed, og her tælles dine daglige skridt. Det klares helt automatisk, og du kan finde informationen hvornår end, du har lyst til det.

Android-telefoner har samme funktion: Det er nemt at finde en app, hvor dine daglige skridt tælles.

Det skal dog siges, at mobiltelefonerne ikke er helt lige så præcise som de aktuelle skridttællere. For det første er det ikke sikkert, at vi har mobilen med os, hver gang vi går. For det andet kan der være andre bevægelser, som mobiltelefonen registrerer som skridt, men som en aktuel skridttæller ikke ville. Det er altså stadig værd at overveje en professionel skridttæller til at se, om du går mere end 10.000 skridt om dagen. Men til at starte med er det helt fint at bruge mobiltelefonen til at se dine daglige antal skridt.

Konklusion

En skridttæller er god at have, for det er vigtigt at nå op på +10.000 skridt om dagen. Disse skridt kan erstattes med anden motion, men der vil være dage, hvor du ikke dyrker motion, og her er det oplagt at gå lidt i stedet.

Prøv gerne nogle af de skridttællere, som vi anbefalede højere oppe. De er nogle glimrende valg, hvis du gerne vil registrere dine skridt. Ellers kan du også prøve nogle funktioner af på mobilen og få dine skridt talt automatisk.

Uanset hvad – tak fordi du læste med, og skriv gerne i kommentarfeltet, hvis du har yderligere bemærkninger til emnet om skridttællere!