Der er mange almene metoder at komme i form på: Spise sundt, sove godt, fokusere på de vigtigste øvelser, og holde rutinen ved lige. Men samtidig er der lidt ekstra metoder, du kan tage i brug, hvis du ønsker at gå længere end de fleste.

Her er vores tre bedste alternative metoder til at komme i superform.

Kom ud i solen

De fleste mennesker får ikke solskin nok. Måske med undtagelse af sommeren, hvor vi nok får lidt for meget. Men set over hele året er der mange, der slet ikke får nok. Det resulterer blandt andet i mangel på D-vitamin, hvilket er et ret udbredt problem.

Solskin giver energi – selv når UV-indekset ikke er højt. Derfor anbefaler vi stærkt at få regelmæssigt solskin, og det gælder hele året rundt.

Det er selvfølgelig vigtigt ikke at få for meget. Vi bør få rigeligt med solskin, mens vi stadig passer på huden og tager vigtige forholdsregler. Læs denne artikel for flere informationer.

Alt i alt: Ved at komme ud i solen danner du D-vitamin samt mange hormoner, og det giver både energi og godt humør. Generelt gør solskin rigtigt mange gode ting for kroppen.

Vær ikke afhængig af fitnesscenteret

De fleste danskere, der træner, er afhængige af fitnesscenteret og laver ikke ret mange øvelser derhjemme.

Hvis du vil skubbe din fysik til det næste niveau, bør du lave lidt småøvelser hele dagen. Det hjælper dig med at komme i form – og det hjælper dig med at holde den ved lige.

Tag for eksempel 20 armbøjninger hver gang du går på toilettet.

Eller tag 20 squats inden hvert måltid.

Lav planken i mindst et minut når du kommer hjem fra skole/arbejde.

Der er mange måder at tilføje lidt ekstra øvelser i hverdagen. Det gør dig mere disciplineret, og det gør, at det ikke udelukkende er i fitnesscenteret, at dine muskler bliver stimulerede. Fitness og sport er vigtigt, men glem ikke lidt aktiviteter udenfor disse. Vindere gør altid lidt ekstra. Og det hjælper dig med at komme i særligt god form.

Drop byturene i en periode

Hvis du vil være sund, så er alkohol nok en af de største modstandere. Alkohol er på ingen måde sundt, især ikke for leveren og for hjernen, som er to af de absolut vigtigste organer i kroppen.

Du vil formentligt opleve rigtigt gode resultater ved at droppe byturene – og dermed alkoholen – i en periode. Måske i mere end bare en periode, for udover en sjov aften er det ikke meget, at alkohol reelt har at bidrage med.

Hvad med alkohol ved siden af byturene? Ja, det er jo ofte blevet sagt at et glas vin ikke skader, og at det direkte er sundt. Og det er formentligt også helt okay. Især hvis du nyder det. Med øl står det lidt værre til. Mange drikker en øl eller to om eftermiddagen, og selvom det er begrænset, hvad du indtager af alkohol her, så bidrager øl til en større mave. Hvis du prøver at tabe dig, er det i hvert fald ikke vejen frem – der er trods alt tale om ekstra kalorier, som egentlig ikke gør ret meget for dig. Drop alkoholen i en periode og se, hvad der sker. Det giver også viljestyrke.