Det er oplagt at spise en proteinbar, hvis du træner og har behov for mere protein i hverdagen. Det er nemlig en glimrende snack, som ofte er ret velsmagende. Men ikke alle proteinbarer er sunde, så det er vigtigt at se nærmere på næringsindholdet og finde den bedste.

Ud fra faktorer som smag, pris og sundhed har vi udarbejdet denne guide, som viser hvilke proteinbarer, der er gode at købe i øjeblikket.

Bedste proteinbar

Bedste proteinbar fra Protein Kitchen

Markedets bedste proteinbar finder vi hos The Protein Kitchen som har et særdeles godt produkt. Det er ovenikøbet en dansk proteinproducent.

Deres proteinbar skiller sig nemlig ud ved at være den mest naturlige. Der er kun brugt naturlige ingredienser, ingen e-numre, kunstig farve eller sødestoffer. Proteinerne i disse barer kommer hovedsageligt fra æggehvider, nødder og dadler.

The Protein Kitchen har fire forskellige smagsvarianter – Peanut, Kokos, Mandel og Cashew – hvor cashew-varianten er en favorit herfra. Vi anbefaler dog, at du køber deres Mixed Box hvor du får en kombination af dem alle. I boxen er der 12 proteinbarer, og heraf tre af hver variant.

Proteinindholdet er 12 gram per bar. Det er faktisk lavt i forhold til mange andre proteinbarer, men det er netop fordi der kun er naturlige ingredienser i disse. 12 gram er stadig en god mængde, og overordnet er disse barer sundere end alle konkurrenternes, da næringsindholdet er mere naturligt og balanceret end andre barer, hvor du måske får et par gram mere protein, men samtidig tilsætningsstoffer.

Der indgår ingen mejeriprodukter i The Protein Kitchens barer, men der er dog nødder i dem alle. Så laktoseallergikere kan godt indtage dem, men nøddeallergikere kan ikke.

Du finder disse proteinbarer i flere supermarkeder og kiosker som 7Eleven, men den bedste pris hentes ved at bestille en kasse hos deres egen shop. Der er gratis fragt, hvis du bestiller for mere end 299,-

Køb Mixed Box hos The Protein Kitchen her!

Vegansk proteinbar

Veganske proteinbarer

Flere og flere danskere, især unge mennesker der træner, forsøger enten helt eller delvist at spise mere vegansk. I den forbindelse skal der selvfølgelig også anbefales en vegansk proteinbar, som hverken indeholder mælke- eller æggeprotein.

Sådan et produkt finder vi hos Bodystore, der sælger proteinbarer fra mærket Star Nutrition.

Her kan du købe en fin kasse med 12 barer til en ganske lav pris. Og de indeholder ingen animalske proteinkilder, hverken mælk eller æg. Proteinen kommer til gengæld fra en blanding af ærter og soja.

Det er nogle overraskende kompakte barer, som har hele 18 gram protein per styk. Forholdsvis højt. Der er to smagsvarianter – Caramel Chocolate og Raspberry Chocolate – hvor vi anbefaler den første med karamel.

Overordnet er det et rigtigt fint produkt med højt proteinindhold og en fin pris. Derfor er det vores primære anbefaling hvis du leder efter en vegansk proteinbar som du kan indtage regelmæssigt.

Køb Star Nutrition Vegan proteinbar hos Bodystore!

Proteinbar med mest protein

Proteinbar med højt proteinindhold

Hvis du ønsker den maksimale mængde protein i dit mellemmåltid, så skal du ud at finde en proteinbar, der for alvor byder på næring.

I denne kategori vinder Macro Munch fra Bulk.

En enkelt bar indeholder hele 20 gram protein, hvilket er rigtigt fint. Faktisk har Bulk et andet produkt, nemlig High Protein Cookie, der indeholder endnu mere – 27 gram per cookie – men Macro Munch er en videreudvikling som bibeholder et større proteinindhold end mange af konkurrenterne på markedet, og som samtidig har en god balance med lavt sukkerindhold.

Macro Munch har i øvrigt en rigtig fin smag. Det er nogle forholdsvis bløde proteinbarer med god tekstur. Samtidig kan du frit vælge mellem 13 forskellige varianter (!). Chokolade-hasselnød er vores favorit, men der er så mange forskellige, at det nok er bedst at købe en varieret blanding.

Det er som sagt Bulk, der sælger denne proteinbar. Prisen er pt 18 kroner stykket, og du kan købe præcist det antal der passer dig. Bulk er også et fint sted at købe proteinpulver, så overvej at tage det med i købet, hvis du vil maksimere dit proteinindtag.

Køb Macro Munch hos Bulk lige her!

Billigste proteinbar

Billige proteinbarer

Hvis du ikke nødvendigvis søger det produkt med allermest protein eller det med allerflest smagsvarianter, men derimod bare gerne vil have nogle billige proteinbarer som stadig lever op til kvalitetskravene, så skal du naturligvis også have en anbefaling.

Nogle af de billigste proteinbarer på markedet finder vi hos Muscle House som blandt andet sælger de velsmagende Wispy barer. Her er prisen i skrivende stund 10 styk for 169, hvilket altså er 16,9 kroner stykket. Du kan i øvrigt blande mellem smagsvarianter som du vil, og derfor er det en rigtig god handel.

Rent smagsmæssigt er disse blandt vores absolute favoritter, for det er der tydeligvis gjort noget ud af. Coconut Dream og Nutty Caramel er fantastiske, men vi synes egentlig at alle Wisby barerne smager godt.

Vælg selv dine foretrukne varianter og bestil 10 stk her!

Proteinbar vs proteinpulver

Måske overvejer du, om du skal købe proteinbarer, eller om du skal købe proteinpulver.

Selvom begge er proteinprodukter er der naturligvis nogle væsentlige forskelle.

En proteinbar er en snack, der er klar til spisning omgående, og som allerede er lavet til at være velsmagende og nærende.

Med proteinpulver har du mere frihed – du kan for eksempel bruge det i en shake, i en smoothie eller i din madlavning.

Det afhænger altså lidt af præference. Mange vælger både at have proteinpulver og proteinbarer liggende, så man altid kan tage efter behov.

Ren mængdemæssigt er proteinpulver meget billigere i forhold til den mængde protein, du får for pengene. Hvis det handler om effektivitet, så er proteinpulver bedst, men det er altså også rart at have en proteinbar med i madpakken og kunne spise en lækker snack, når du har lyst til det. Vi vil generelt anbefale pulver som det første, mens proteinbarer kan bruges til variation og når du hellere vil spise din protein end at drikke den.

Hvor mange bør man spise?

En proteinbar er et stykke mad og reelt ikke et kosttilskud i den traditionelle forstand. Derfor følger der sjældent vejledning med, når det gælder anbefalet mængde.

Du bør spise, så du dækker dit daglige protein- og kaloriebehov ind – dette behov varierer efter din egen vægt og dit aktivitetsniveau. For de fleste mennesker er det ideelt at spise en enkelt om dagen, oveni en almindelig sund kost. Men hvis en proteinbar er en snack, som du nyder rigtigt meget, sker der heller ikke noget ved at spise flere.

Kan en proteinbar erstatte andre måltider?

Proteinbarer bør ikke erstatte en sund og varieret kost. Det bør ses som en sund snack, der kan indtages, når du har brug for lidt flere proteiner og kalorier.

En varieret kost med frugt, grønt, sunde kødprodukter, fisk, æg, rugbrød, havregryn og lignende vil give dig al den protein, du har brug for. Indtagelse af proteinbar bør altså bare ses som en lækker bonus.

Hjemmelavet proteinbarer

Du kan også lave dine egne hjemmelavede proteinbarer, hvilket faktisk er billigere.

Til det kan du enten bruge naturlige ingredienser – fx nødder, æg og dadler – hvis du ønsker en balanceret og naturlig snack. Ellers kan du benytte proteinpulver og lave nogle snacks med et virkeligt højt proteinindhold, fryse dem, og have dem klar til træningen.

Konklusion

Der er rigtigt mange gode proteinbarer på markedet, men ikke alle er lige gode.

Vi håber, at du har kunnet bruge denne proteinbar test til at finde det rigtige produkt for dig. Der findes både billige proteinbarer, veganske proteinbarer, samt barer med særligt meget protein.

Der er noget for en hver smag, og hvis du gerne vil have flere tips til at blive sundere, så læs nogle af vores mange andre artikler her på Superform.dk.