Det er oplagt at spise en proteinbar, hvis du træner og har behov for mere protein i hverdagen. Det er nemlig en glimrende snack, som ofte er ret velsmagende. Men ikke alle proteinbarer er sunde, så det er vigtigt at se nærmere på næringsindholdet.

Ud fra faktorer som smag, pris og sundhed har vi udarbejdet denne guide, som viser hvilke proteinbarer, der er gode at købe i øjeblikket.

Bedste proteinbar

Det bedste overordnede produkt finder vi hos Bodylab.

Deres populære Bodylab Protein Bar indeholder 22 gram protein, hvilket er en rigtig tilpas mængde. Samtidig kan den fås i 5 forskellige smagsvarianter – hvoraf varianten Cashew & Caramel nok er den bedste af dem alle. De har dog alle det tilfælles, at der er benyttet ægte belgisk chokolade, og det giver en rigtig god smag. Der er heller ingen tilsat sukker, hvilket også er et kæmpe plus.

Du kan ikke købe proteinbarerne enkeltvis, men du kan købe en kasse, og hvis du køber flere kasser udløses der en mængderabat. En enkelt kasse med 12 proteinbarer koster som udgangspunkt 200 kroner, hvilket svarer til lidt over 16 kroner pr. bar.

Fragten er gratis, hvis du køber for mere end 300 kroner, så derfor betaler det sig ofte at købe 2 kasser frem for en enkelt.

Hvis du ønsker den perfekte all-round løsning med god smag, masser af protein, ingen tilsat sukker, samt en ganske fornuftig pris, så er det denne proteinbar du skal vælge.

Køb en kasse med Bodylab Protein Bar her!

Vegansk proteinbar

Flere og flere danskere, især unge mennesker der træner, forsøger enten helt eller delvist at spise mere vegansk. I den forbindelse skal der selvfølgelig også anbefales en vegansk proteinbar, som hverken indeholder mælke- eller æggeprotein.

Bodylab fører igen an med deres lækre Vegan Protein Bar. Uden tvivl den mest velsmagende veganske proteinbar, og der er tre forskellige varianter. Du kan vælge mellem følgende: Coconut & Almond, Pistachio & Peanut, eller Peanut & Caramel.

De er lidt dyrere end de almindelige proteinbarer (250 kroner frem for 200 kroner), men du får stadig 12 styks, og der er stadig 22 gram protein i hver af dem.

Kilden til proteinerne i disse barer kommer fra soja. Hvis du ikke har noget problem med at være en vaskeægte soy boy, så er dette produkt et glimrende valg.

Køb Bodylab Vegan Protein Bar lige her!

Proteinbar med mest protein

Hvis du ønsker den maksimale mængde protein i dit mellemmåltid, så skal du ud at finde en proteinbar, der for alvor byder på næring.

I denne kategori vinder High Protein Snackbarer fra Bulk Powders.

En enkelt bar indeholder hele 27 gram protein, hvilket er 5 gram mere end all-round vinderen fra Bodylab.

Det er rigtigt meget protein, men vi kan samtidig tilføje, at det på ingen måde går ud over smagen. High Protein Snackbaren har stadig en rigtig fin smag, det er nogle forholdsvis bløde proteinbarer med god tekstur. Samtidig kan du frit vælge mellem 3 forskellige varianter. Der er nougatchokolade, jordbær med fløde, samt orangechokolade. Vi anbefaler især førstnævnte.

Det er som sagt Bulk Powders, der sælger denne proteinbar. Normal prisen er 229 kroner for en kasse med 12 styks. Men Bulk Powders har næsten altid gode tilbud, så der er en fin chance for, at du kan få enten disse proteinbarer eller nogle af dine sidekøb til en lidt bedre pris.

Køb High Protein Snackbar hos Bulk Powders her!

Et solidt alternativ, også hos Bulk Powders, er deres High Protein Flapjacks.

Billigste proteinbar

Hvis du ikke nødvendigvis søger det produkt med allermest protein eller det med allerflest smagsvarianter, men derimod bare gerne vil have nogle billige proteinbarer som stadig lever op til kvalitetskravene, så skal du naturligvis også have en anbefaling.

Vi skal tilbage til Bodylab, som sælger produktet Protein Crunch.

Protein Crunch er nogle rigtigt fornuftige proteinbarer, som kun kommer i denne ene smag, der lidt svarer til en sund Kit-Kat.

Det er nogle små proteinbarer sammenlignede med de andre vi har nævnt. Hver bar har en vægt på 21,5 gram. Protein udgør 16% af denne snack, og der er ikke tilsat noget ekstra sukker, om end der fremkommer lidt naturlig sukker som følge af enkelte ingredienser.

Når du køber en kasse, får du 25 proteinbarer. Normalprisen er 200 kroner, men der er indimellem tilbud hos Bodylab, så hold øje med det.

Denne proteinbar er ideel som en snack, du nemt kan have i lommen, når du er på farten. Den passer godt til madpakken, og det er en nydelig måde at få nogle hurtige gram protein på.

Køb Bodylab Protein Crunch lige her!

Proteinbar vs proteinpulver

Måske overvejer du, om du skal købe proteinbarer, eller om du skal købe proteinpulver.

Selvom begge er proteinprodukter er der naturligvis nogle væsentlige forskelle.

En proteinbar er en snack, der er klar til spisning omgående, og som allerede er lavet til at være velsmagende og nærende.

Med proteinpulver har du mere frihed – du kan for eksempel bruge det i en shake, i en smoothie eller i din madlavning.

Det afhænger altså lidt af præference. Mange vælger både at have proteinpulver og proteinbarer liggende, så man altid kan tage efter behov.

Ren mængdemæssigt er proteinpulver meget billigere i forhold til den mængde protein, du får for pengene. Hvis det handler om effektivitet, så er proteinpulver bedst, men det er altså også rart at have en proteinbar med i madpakken og kunne spise en lækker snack, når du har lyst til det.

Hvor mange bør man spise?

En proteinbar er et stykke mad og reelt ikke et kosttilskud i den traditionelle forstand. Derfor følger der sjældent vejledning med, når det gælder anbefalet mængde.

Du bør spise, så du dækker dit daglige protein- og kaloriebehov ind – dette behov varierer efter din egen vægt og dit aktivitetsniveau. For de fleste mennesker er det ideelt at spise en enkelt om dagen, men hvis en proteinbar er en snack, som du nyder rigtigt meget, sker der heller ikke noget ved at spise flere.

Kan en proteinbar erstatte andre måltider?

Proteinbarer bør ikke erstatte en almen sund og varieret kost. Det bør ses som en sund snack, der kan indtages, når du har brug for lidt flere proteiner og kalorier.

En varieret kost med frugt, grønt, sunde kødprodukter, fisk, æg, rugbrød, havregryn og lignende vil give dig al den protein, du har brug for. Indtagelse af proteinbar bør altså bare ses som en lækker bonus.

Konklusion

Der er rigtigt mange gode proteinbarer på markedet, men ikke alle er lige gode.

Vi håber, at du har kunnet bruge denne proteinbar test til at finde det rigtige produkt for dig. Der findes både billige proteinbarer, veganske proteinbarer, samt barer med særligt meget protein.

Der er noget for en hver smag, og hvis du gerne vil have flere tips til at blive sundere, så læs nogle af vores mange andre artikler her på Superform.dk.