3 vigtige kosttilskud der er gode for helbredetSøger du et boost i hverdagen?

Her får du beskrivelser af 3 kosttilskud, der gavner dit helbred og velvære. Du vil især se en forskel, hvis du i forvejen har lave mængder af disse vitaminer og mineraler i kroppen.

Men ved at tage dem som kosttilskud – i de anbefalede mængder der angives på produktet – vil du næsten altid se positive effekter.

Her får du mere info om 3 af de vigtigste næringsstoffer, som kroppen har brug for.

Vitamin C

C-vitamin er et af de vigtigste vitaminer overhovedet. Vores immunforsvar afhænger af Vitamin C, og derfor er det et rigtigt godt tilskud at tage, når du er syg. Der er lavet mange undersøgelser omkring C-vitamin. Det er især godt mod simple problemer som forkølelse og influenza, men det er også glimrende mod værre lidelser.

Den bedste grund til at tage C-vitamin er dog, at det giver et bedre velvære og at du kan undgå enkelte sygdomme, inden de optræder. Vitamin C bruges i mange af kroppens celler og fungerer typisk som en vigtig antioxidant i kroppen.

Kilder i kosten: Frugt og grønt. Især appelsiner, kiwi, grønkål og spinat.

Køb 100% rent og originalt C-vitaminpulver lige her.

Zink

Et mineral der er mindst lige så gavnligt for immunforsvaret som C-vitamin.

Zink er især vigtigt for mænd, men bestemt også relevant for kvinder. Det er et mineral, som vi ikke altid får nok af i kosten, og derfor er det tit nødvendigt at tage det som tilskud.

Generelt giver zink et boost til helbredet. Derudover er det godt for at balancere hormonerne som de bør være. Zink er også vigtigt i forbindelse med hårvækst og muskelvækst.

Kilder i kosten: Skaldyr, rødt kød, fisk, havre og rug

Køb zink som kosttilskud lige her.

Vitamin B12

Et stærkt undervurderet vitamin, som der først for alvor er kommet fokus på for nyligt.

Undersøgelser viser, at en forholdsvis stor procentdel af danskerne mangler B12-vitamin. Årsagerne er, at vi bliver dårligere til at optage det med årene, og at mange danskere vælger at spise mindre kød.

B12 fås i kosten fra kød, fisk, æg og mælk. Især rødt kød og fisk er rige på Vitamin B12.

I mange tilfælde er det dog nødvendigt at supplementere med et kosttilskud. Vi anbefaler, at du får tjekket dit B12-niveau næste gang du er til helbredstjek hos lægen. Det er nemlig et særdeles vigtigt vitamin for dannelsen af røde blodlegemer og nye celler i det hele taget. B12-vitamin er også vigtigt for vores velvære og energiniveau.

Køb Vitamin B12 tyggetabletter lige her.

Bonus: Magnesium

Magnesium er ligeledes et kosttilskud, der gavner helbredet enormt. Forholdsvis undervurderet, men særdeles vigtigt. Det er et af de mest tilstedeværende mineraler i kroppen, og vi har brug for nye mængder magnesium dagligt. Det er der mange, der får via kosten – men hvis du mistænker, at du har brug for mere, så er et kosttilskud måske et godt valg. Læs vores artikel om magnesium lige her for mere information.