Protein shake opskrifterDet er populært at lave en protein shake efter træning, eller som en fast del af kosten på et andet tidspunkt af dagen. På den måde kan du nemlig få ekstra proteiner i kosten, og du kan kombinere med et hav af andre sunde fødevarer.

Her får du lidt tips til at lave en super lækker shake. Vi ser på 3 forskellige protein shake opskrifter, som du er velkommen til selv at prøve i køkkenet. Du får kun brug for en blender + ingredienserne.

Hvis du mangler en blender, kan du købe denne billige men gode blender hos Wupti.com. Jeg har den selv. Indeholder i øvrigt en drikkedunk, som er perfekt at tage med i fitness!

Lad os gå i gang med opskrifterne!

Jordbær protein shake

Jordbær smager godt – det kan de fleste af os blive enige om. Hvis du foretrækker en anden smag kan du dog gå videre til næste opskrift, som ikke indeholder jordbær.

Men lige her arbejder vi med jordbær. Du skal bruge følgende ingredienser:

 • 1 scoop proteinpulver med jordbærsmag
 • 200 gram friske jordbær
 • 3-4 dl mælk eller mandelmælk
 • 1 håndfuld nødder eller frø efter eget valg

Kom det hele i en blender og blend det indtil drikken er flydende. Hvis nødvendigt kan du tilføje lidt mere væske. Du skulle gerne ende med en ordentlig portion, der indeholder den friske jordbær smag, samt lidt crunch fra nødderne. Det smager super godt og er perfekt lige efter en hård træning!

Hvis du vil forbedre smagen yderligere, og samtidig ønsker mere C-vitamin i drikken, så tilføj lidt papaya til din shake. Mere eksotisk og endnu mere velsmagende!

Kokos protein shake

En protein shake opskrift med kokos er også oplagt. Kokos smager nemlig godt og er helt fuldt med næring. Vi inddrager desuden lidt andre ingredienser oveni, så vi for alvor kan optimere næringsindholdet i vores shake.

Brug følgende:

 • 1 scoop proteinpulver med kokossmag
 • 2-3 dl kokosvand
 • 2-3 dl alm. vand
 • 1 banan
 • 1 håndfuld nødder
 • (1 skefuld kokosolie)

Det resulterer i en sand kokossmag, der er super lækker. Kokosvand er dyrt, men alle pengene værd. Desuden er det kun en lille mængde, der skal bruges i opskriften. Kokosvand er med til at gøre den endnu mere forfriskende, og det giver en mild kokossmag oveni proteinpulveret selv.

Du kan tilføje 1 skefuld kokosolie til opskriften, hvis du forsøger at tage på i vægt. Det er nemlig en god kilde til ekstra kalorier og sunde fedtsyrer. Hvis du forsøger at tabe dig, kan du bare se bort fra denne ekstra skefuld kokosolie. Hvis vi ser bort fra olien er det nemlig en forholdsvis kaloriefattig opskrift, som dog indeholder masser af næring i form af vitaminer og mineraler!

Protein shake med bær

Denne er lidt dyr at lave, da bær koster mere end de øvrige ingredienser, men det er måske den sundeste af dem alle. Og den smager fantastisk!

Du skal bruge:

 • 1 scoop proteinpulver (vælg en smag som hindbær eller blåbær)
 • 1 håndfuld friske bær efter eget valg
 • 1 banan – hjælper på konsistensen
 • 3 dl mælk/mandelmælk

Bland det hele i en blender, også ender du med en god protein shake, der udgør mere end en halv liter væske. Det smager super godt, og der er masser af næring. Udover proteinerne får du også mineraler og antioxidanter fra de bær du vælger, samt næring fra mælken.

Konklusion

Det var hermed et par forslag til protein shake opskrifter, som du er velkommen til at bruge. Hvis du har øvrige forslag er du velkommen til at skrive i kommentarfeltet længere nede.

Husk at købe protein til din protein shake. Bodylabs proteinpulver er det bedste. Se selv her.