Børn har behov for god næring – men af forskellige årsager er det ikke altid muligt at få det hele igennem kosten. Her er det oplagt med en multivitamin i stedet, så vi vil se nærmere på de bedste vitaminpiller til børn.

Der er nemlig flere gode muligheder. Der er de klassiske tyggetabletter, som indeholder de vitaminer og mineraler børn har allermest brug for. Børn skal nemlig bruge næring, når de vokser – og jo mere næring dit barn får i de tidlige år, jo sundere og stærkere bliver barnet også med årene.

Bedste vitaminpiller til børn

Du har mange forskellige valgmuligheder, når du kigger på vitaminpiller. Det kan være svært at vælge. Vi har kigget på bedst i test-prøver og selv smagt en del af vitaminpillerne på markedet i forbindelse med interessen for sundhed, og det har resulteret i anbefalingerne nedenunder.

Livol Multi Børn

Den klassiske Livol multivitamin til børn har været på markedet i et hav af år, og den er stadig glimrende. Livol laver mange forskellige vitaminpiller, men denne multivitamin er specifikt tilpasset børn mellem 3 og 11 år (børn over 11 kan også sagtens indtage den).

Det er en tyggetablet, så det er intet problem med at sluge den. Med 2 forskellige smagsvarianter, kan du også frit vælge den, som du tror dit barn synes bedst om – mange forældre vælger at købe begge, så der altid er lidt at skifte mellem. De to smagsvarianter er en med jordbær og en med blandet frugtsmag.

Vitaminindholdet er det samme, uanset hvilken smag du vælger fra Livol. En tablet indeholder i alt 11 vitaminer og 5 mineraler – heriblandt alle de vigtigste, som A-, B3-, B6-, B12-, C, D-vitamin og mange flere.

Forskellen mellem vitaminpillen til børn og den til voksne er, at dette er en tyggetablet, og at der er færre mineraler i den til børn.

På alle punkter er det et glimrende valg – hvis bare dit barn synes om smagen! Det er en god vej til vitaminerne. Du kan købe Livol Multi Børn i de fleste supermarkeder, men her har de ofte kun den ene smagsvariant.

Vi anbefaler at købe vitaminpillerne billigt på nettet. Normalt koster en bøtte med 150 tabletter omkring 80-90 kroner hos Med24.

Køb Livol vitaminpiller til børn med jordbærsmag her!

Eller køb Livols børnevitaminer med blandet frugtsmag her!

VitaYummy Kids Multi

Hvis du ikke kan få dit barn til at tage almindelige vitaminpiller, så findes der et rigtigt godt alternativ.

VitaYummy producerer nemlig multivitamin til børn som vingummi. Det er en velsmagende måde at få sine vitaminer på, og ved at give dit barn 2 vitamin vingummier om dagen, kan barnet både få sine daglige vitaminer, samt se frem til den daglige snack!

VitaYummy Kids Multi smager af jordbær og er nemme at tygge. De smager faktisk rigtigt godt. Der benyttes ingen animalske produkter, så produktet er vegansk – i stedet for gelatin (som er standard for vingummier) er der nemlig pektin i vitaminbamserne.

Det er det perfekte valg, hvis dit barn ikke bryder sig om piller/tabletter.

2 vingummibamser bør indtages dagligt, og her får dit barn den anbefalede daglige mængde af 10 forskellige vitaminer og 2 mineraler. Det er alle de vigtigste vitaminer, der er tale om.

60 stk koster normalt omkring 115 kroner. Dyrere end almindelig vingummi, naturligvis, men billigt for et så godt vitamintilskud.

Bestil VitaYummy Kids Multi hjem fra Med24 her!

Kids Zoo

Kids Zoo er et andet godt valg, hvis du leder efter multivitamin til børn, som skal virke som et stykke slik.

Disse vitamin vingummier til børn er nemlig bløde, nemme at tygge og velsmagende – de smager af jordbær. Alle farvestoffer er naturlige, og der er ingen kunstige tilsætningsstoffer.

Der er 10 vitaminer – men ingen mineraler. Derfor skal dit barn selvfølgelig stadig have en sund kost, dette tilskud gør bare, at barnet får lidt flere vitaminer. Også endda på en sjov og nem måde.

En bøtte med 60 vingummier koster 159 kroner. Én vitaminbamse anbefales om dagen, så der er nok til 2 måneder for et enkelt barn.

Køb Kids Zoo med jordbærsmag hos Helsebixen her!

Sådan finder du den rette multivitamin

Det kan være svært at finde den helt rette vitaminpille til børn – det handler nemlig om, hvad dit barn kan lide.

Hvis dit barn har det fint med tabletter, så kan du købe den klassiske tyggetablet fra Livol, som er vores primære anbefaling. Her er der nemlig mange vitaminer, samt nogle vigtige mineraler.

Men hvis dit barn ikke bryder sig om tabletter og piller, så handler det selvfølgelig om at finde en anden løsning. Her vil vi anbefale en multivitamin til børn i vingummiform, så det smager godt, og så vitaminerne er nemme at få ned.

Anbefalingerne heroppe byder på begge varianter – tabletter og vitamin vingummier – så du kan trygt vælge den, der passer bedst til dit barn.

De vigtigste vitaminer til børn

Alle vitaminer er vigtige for børn, så det er vigtigt at sørge for balance. Og det er præcis, hvad man får i en multivitamin – en bred vifte af forskellige vitaminer, samt nogle mineraler. Det betyder, at det er nemmere for børn at få deres vitaminbehov dækket ind.

Men generelt er A-, B12-, C- og D-vitamin nok de vigtigste. De har størst betydning i kroppen for mange biologiske processer. D-vitamin er for eksempel gavnligt for knogler og tænder, hvilket er særdeles vigtigt for børn. Derfor er det et vitamin, vi aldrig kommer udenom. D-vitamin indgår da også i næsten alle vitaminpiller til børn.

C-vitamin er vigtigt for immunforsvaret og bør heller ikke overses. Dette vitamin indgår dog også altid i multivitaminer, så det er meget rart.

Generelt får dit barn rigtigt mange gode vitaminer ud af en almindelig multivitamin tablet eller en vingummibamse med vitaminer.

Den eneste reelle undtagelse er K-vitamin, som dermed er særlig vigtig at få igennem kosten. K-vitamin fås fra de meget grønne grøntsager (fx grønkål, broccoli eller spinat), samt fra mange kødprodukter.

Mineraler er der ikke helt vildt mange af multivitaminer til børn. Derfor anbefales en kost rig på mineraler, dvs. spis noget rugbrød, havregryn, kornprodukter, samt en moderat mængde kød. Det er nemlig nogle fødevarer der alle er rige på forskellige mineraler.

Men som udgangspunkt er alle de vigtigste vitaminer til stede i en multivitamin tablet eller vingummibamse. Du kan altid tjekke efter på etiketten, men alle de produkter vi anbefalede højere oppe har rigeligt med nyttige vitaminer.

Vingummibamser med vitamin

Mange børn bryder sig ikke om piller og tabletter. Det er forståeligt. Til gengæld er de fleste børn glæde for vingummibamser, og derfor er der lavet vingummi med vitaminer og mineraler, som smager forholdsvis godt.

VitaYummy Kids Multi er det bedste af de produkter på markedet, og det kan du bestille her.

Der er et par andre alternativer, såsom Kids Zoo med jordbærsmag.

Kort sagt handler det om at finde en smag, dit barn kan lide, og derefter vil de have nemt ved at indtage deres vitaminer. Sørg dog for at administrere og opbevare vitaminvingummien sikkert, så barnet ikke får fat på bøtten og tager for meget.

Hvad er forskellen på normale vitaminer og vitaminpiller til børn?

Der kan være nogle små forskelle i mængden af vitaminer og mineraler. Nogle vitaminer er knapt så nødvendige for børn, som de er for voksne, mens andre er vigtigere. Det tager producenterne højde for, når de laver særlige vitaminpiller til børn.

Derudover er tabletterne generelt mindre. Børnevitaminer er ofte tyggetabletter eller decideret slik – som fx vingummivitaminerne, der er blevet anbefalet højere oppe.

Store børn og teenagere, der har erfaring med at sluge tabletter og som ikke er i risiko for at kvæles eller få dem galt i halsen, kan fint indtage almindelige vitaminpiller. For nogle familier er det nemmere bare at købe en bøtte almindelige vitaminer som alle kan deles om. Se vores anbefaling af generelle multivitamintabletter her.

Forbehold

Børn under 2 år bør generelt ikke få vitaminpiller.

De fleste multivitaminer til børn egner sig til de børn der er i aldersgruppen 3-11 år. Vitaminpillerne og bamserne kan dog også benyttes af teenagere, sågar også af voksne, hvis de har lyst til det. Men fra 12 og år op begynder læger og sundhedskyndige generelt at anbefale voksenvitaminerne – altså almindelige vitaminpiller.

Når dit barn spiser vitaminpiller eller vitaminvingummier, så sørg for, at de ikke får dem galt i halsen. Heldigvis er tabletterne og vingummierne ofte små, så det er sjældent et problem. Men hold lige øje, præcis som når dit barn spiser andre ting. Sørg desuden for at holde barnets indtag til den mængde, som står anbefalet på produktetiketten. Overforbrug kan føre til dårlig mave.

Ved siden af vitamintilskud anbefaler vi altid en sund kost og rigeligt med motion! Alle har brug for at være i god form, børn såvel som voksne og ældre.

At tage en vitaminpille er bare én måde at blive sundere på, men det erstatter ikke behovet for flere gode måltider om dagen, samt frisk luft og motion – vi skal være sunde på flere måder, og multivitaminen er blot en tilføjelse til den sunde livsstil!

Konklusion

Det er vigtigt for børn at få nok vitaminer. Den bedste måde er at lade barnet have en god kost, så det kan være sundt og stærkt, men ved siden af den sunde kost kan vitaminpiller være et ganske godt alternativ.

Vi vil anbefale Livol Multi til de børn, der har det fint med tabletter. Her er der nemlig flest vitaminer og mineraler i.

Til de børn, som ikke synes om tabletter, vil vi anbefale vingummier med vitaminer. Her er VitaYummy Kids Multi lige nu det bedste produkt.

Det er altså ikke noget problem at finde en god multivitamin til børn. Spørgsmålet er bare, hvilken der passer til dit barn – og hvis du allerede ved, hvilket det er, så kan du frit følge vores anbefalinger og bestille de foretrukne multivitaminer hjem!