Olivenblade har tonsvis af gavnlige effekter. Den nemmeste måde at indtage dem er via kapsler med olivenbladsekstrakt, gerne standardiseret til omkring 20%.

Dette kosttilskud er særligt godt for immunforsvaret, men også for blodomløbet – og det hjælper tilmed kroppen med at optimere mere C-vitamin.

Her får du overblikket over de bedste olivenbladsekstrakter på markedet, samt et par afsnit der beskriver fakta, fordele, forbehold og anbefalet dosis. Lad os se nærmere på det!

Bedste olivenbladsekstrakt

Der er lidt forskellige produkter på markedet at vælge imellem. Vi har testet stort set alle de olivenbladsekstrakter der kan købes i Danmark, og her er de bedste:

NDS Olivenbladsekstrakt

Olivenbladsekstrakt fra NDS

Det klart mest effektive tilskud vi har prøvet er NDS Olivenbladsekstrakt.

Hver kapsel indeholder 500 mg olivenbladsektrakt, hvoraf mindst 20% er oleuropein, som er det virksomme stof i ekstraktet. Nogle gange er der endda op til 25% eller mere. 25% er vanvittigt imponerende. Ingen andre danske produkter indeholder så meget oleuropein, og selv i udlandet er det svært at finde olivenbladstilskud med en så stor mængde.

Derfor er optageligheden og effektiviteten langt højere ved dette produkt, og du får langt mere for pengene. En bøtte med 90 kapsler koster 220 kroner hos den billigste forhandler (Med24).

En kapsel dagligt er tilstrækkeligt for de fleste, da NDS-produktet netop er så effektivt. Der kan dog være yderligere fordele ved at tage op til 3 kapsler dagligt. Alt efter dit forbrug, vil en bøtte altså holde mellem 1 og 3 måneder.

Der er ingen syntetiske eller kemiske stoffer tilføjet til disse kapsler. Der er kun olivenbladsekstrakt indeni.

Køb NDS olivenbladsekstrakt hos Med24!

Olivir

Olivir fra Natur Drogeriet

Et alternativt produkt er Olivir fra Natur-Drogeriet. Endnu et godt dansk produkt, men indholdet er en del anderledes i forhold til den første anbefaling.

Natur-Drogeriet har nemlig valgt ikke at standardisere stoffet oleuropein til at være højt. De har derimod bare pulveriseret olivenbladene, så de bibeholder bladenes naturlige balance af aktive stoffer og antioxidanter. Det betyder, at der er mindre oleuropein i Olivir – dog mindst 6% – men til gengæld vil der være flere sekundære antioxidanter i disse kapsler.

Der er 300 mg olivenbladspulver pr. kapsel, og da koncentrationen er lavere, skal du altså tage flere kapsler dagligt. Anbefalingen fra producenten er 2 om morgenen og 2 om aftenen, men dosering kan justeres efter personligt behov.

Olivir er det ideelle produkt til dig, der ikke ønsker den mest kraftfulde olivenbladsektrakt på markedet, men derimod den mest balancerede.

En bøtte med 180 kapsler koster 212 kroner hos Med24, som i skrivende stund er den billigste forhandler.

Køb Olivir fra Natur-Drogeriet hos Med24 her!

Solaray Olive Leaf Extract

Olivenblad tilskud fra Solaray

Solaray er en populær producent af kosttilskud, og deres olivenbladsekstrakt (på engelsk olive leaf extract) er et af de bedste på markedet.

Prisen er dog lidt højere end de danske produkter, når vi måler på pris pr. kapsel. 30 styk koster 128 kroner.

Det er dog et rigtigt godt produkt, især fordi oleuropein-indholdet ligger på 18% hvilket ikke bare er højt, men også ideelt. De mest effektive produkter skal helst ligge omkring 20%, og det gør dette altså.

Noget unikt ved Solarays olivenbladsekstrakt er, at de også tilføjer en lille smule af urten citronmelisse. Det er endnu en sund plante med fine aktive stoffer, og citronmelisse har et godt sammenspil med olivenblade, således at effekten styrkes.

Vi mener det er det tredjebedste olivenbladsprodukt, der kan købes i Danmark, så giv det endelig en chance, hvis du ønsker et alternativ til de to første.

Du kan købe Solarays olivenbladsekstrakt her!

Fakta om olivenblade

Fakta om olivenblade

Olivenblade vokser på oliventræet (Olea europaea) og dyrkes især i landene ved Middelhavet, samt i Californien, Australien, New Zealand og Chile.

Bladene er spiselige og indeholder ufatteligt mange helbredsmæssige fordele. Det skyldes især tilstedeværelsen af de aktive stoffer oleuropein og hydroxytyrosol, samt flere andre antioxidanter, vitaminer og mineraler.

Selvom de er spiselige, smager bladene ikke særligt godt. De smager kort sagt forfærdeligt. Derfor tager man dem typisk som et tilskud, i kapsler, for at undgå smagen men for stadig at mærke den gode effekt i kroppen.

Alle ved, at olivenolie har gode effekter. Olivenolien presses af frugterne på træet. Olivenblade er en massiv opgradering, som indeholder mange af de samme fordele, samt lidt flere. Det er et af de sundeste kosttilskud, du overhovedet kan tage, og det er især oplagt om vinteren samt på rejser, hvor du gerne vil undgå at blive forkølet eller syg.

Olivenbladsekstrakt fordele

Olivenbladsekstrakt har flere gode egenskaber og derfor en lang række fordele. Deriblandt:

  • Stærk antioxidant
  • Antiviral effekt
  • Antibakteriel effekt (undersøgelse)
  • Nedsætter risiko for diabetes (kilde)
  • Støtter immunforsvaret
  • Fordobler kroppens koncentration af C-vitamin efter 4 ugers brug (studie)
  • Beskytter centralnervesystemet
  • Beskytter hjernen, nedsætter risiko for Alzheimers og Parkinsons (studie)
  • Øger sexlyst væsentligt

Bøger om olivenbladsekstrakt

Der er skrevet flere bøger om olivenbladsekstrakt.

Den bedste er Dr. Morton Walkers “Olive Leaf Extract” fra 1997. Du kan låne en digital version gratis på archive.org.

Forbehold – det skal du være opmærksom på

Olivenbladsekstrakt er et meget virksomt kosttilskud. Overdreven brug kan give dårlig mave, så start langsomt ud og væn dig til tilskuddet. Lad være med at starte med en gigantisk dosis. Det er bedre at optrappe løbende over et par uger.

Hvis du er allergisk over for pollen, er der en lille risiko for at du også vil være allergisk over for olivenbladsekstrakt. Det skyldes, at oliventræer kan producere pollen.

Olivenblade kan nedsætte blodtrykket, så hvis du i forvejen har lavt blodtryk eller tager medicin for at nedsætte blodtrykket, skal du konsultere med læge, inden du begynder at tage dette tilskud. Personer som har problemer med nyrerne bør også konsultere en professionel først.

Alle bør drikke rigeligt med vand, mens de tager olivenbladsekstrakt. Ellers kan maven godt knibe lidt sammen ved store doser. Drik som minimum et glas vand for hver kapsel du tager.

Hvor meget olivenbladsekstrakt skal man tage?

100 mg oleuropein er en god dosis til at støtte immunforsvaret og mærke nogle af de fordele, der blev nævnt højere oppe.

Du får de 100 mg ved bare at tage én kapsel af NDS olivenbladsekstrakt. Hvis du tager Olivir, hvor både mængde og koncentration er lavere, skal du altså op på 5-6 kapsler for at få denne mængde.

Men det kan være en god idé at starte langsomt ud, og derfor er Olivir også et glimrende tilskud for begyndere, der aldrig har taget olivenbladsekstrakt før. Hvis du overrasker maven med for stor en dosis, så kan man få mavepine i en time eller to, så derfor kan det være en fin idé at bruge Olivir til at starte med, for senere at gå videre til NDS-produktet som er markedets mest effektive.

Hvis du har en forkølelse, influenza eller lignende, skal du formentligt bruge mere end 100 mg før det har en effekt. En dosis på 300 mg vil i højere grad kunne lindre på symptomerne og styrke kroppens forsvar.

Konklusion

Olivenblade er meget sunde, og den bedste måde at indtage dem på er via et olivenbladsekstrakt tilskud. Vi håber, at du har fået et godt overblik over fordelene, og ellers er det muligt selv at lave mere research på internettet. Der er efterhånden mange studier og mange anmeldelser om olivenbladsekstrakt blandt forbrugere, så der er rigeligt med informationer.

Vælg et af de anerkendte tilskud, hvis du ønsker den bedst mulige oplevelse med olivenblade. Husk at drikke rigeligt med vand til!