Nogle fitnesscentre er bedre end andre, både når det gælder udstyret og det sociale miljø. Det ved enhver, som godt kan lide at træne.

Selv inden for Danmarks egne grænser er der store forskelle blandt de forskellige centre. Men forskellen bliver endnu større, når vi kigger ud mod resten af verden.

Mens mange centre er helt og holdent middelmådige, er der også nogle, der virkeligt skiller sig ud. Dem ser vi på her. En oversigt over de bedste (og nogle gange vildeste) fitnesscentre i verden!

Gold’s Gym – USA

Gold’s Gym ligger i Venice, Californien.

Centeret er næsten blevet kopieret så mange gange, at indeholdet ikke længere er super unikt. Men det vil altid være et ikonisk fitnesscenter med masser af historie, da flere af tidernes største bodybuildere (Schwarzenegger, Colombu, Platz, etc.) har trænet der.

Gold’s Gym omtales tit som mekka for bodybuilding. Det er stadig muligt at træne der, og hvis du vender næsen forbi, er der også gode chancer for at du render ind i nogle kendte. Flere af USA’s mest populære skuespillere er medlemmer af dette center.

Det har et tydeligt old-school vibe. Gold’s Gym blev grundlagt i ’65, og i modsætning til alle de populære fitnesscentre vi er vant til, er der ingen musik her. Der er i øvrigt heller ingen aircondition, men det gør ikke noget, for centeret ligger tæt på stranden, hvor der kommer frisk vind ind hele tiden.

Das Gym – Østrig

Endnu et center, der er værd at besøge. Das Gym er kæmpestort, og det har den helt rette attitude. Her handler det om træning og intet andet.

Du finder stort set alt det udstyr, der nogensinde vil kunne bruges i forbindelse med vægttræning. Der er et område specifikt for styrkeløft, mens resten mest er dedikeret til bodybuilding.

Das Gym er nok Europas bedste fitnesscenter. Du finder folk her, som virkelig er i form, og som er inspirerende at se, mens de træner. Der er også helt almindelige folk der træner, og med den store mængde plads, er der rum nok til alle.

Centeret er så seriøst, at der er pull-up bar i omklædningsrummet. Ikke dårligt.

Das Gym ligger i Wien, Østrig – en by der i forvejen er god at besøge. Kan klart anbefales.

Oxygen Gym – Kuwait

Endnu et vildt fitnesscenter. Betragteligt sværere at besøge på grund af beliggenheden (det er nemmere at tage en tur til Wien eller Californien end det er at tage til Kuwait), men dette gym har ry for at være noget virkeligt specielt.

Mange kendte bodybuildere har trænet her. Flere atleter er flyttet til Kuwait, blot så de kan træne i dette center.

Centeret er stort, og der er masser af udstyr. Lige fra en kæmpe mængde vægte til nogle af verdens bedste maskiner. Der er også mulighed for at købe de bedste kosttilskud, når du alligevel er inde i dette fitnesscenter.

Se videoen her for at lære mere om Oxygen Gym:

Det var alt for denne gang. Med håb om at det giver fornyet inspiration at se disse centre, ønsker vi dig god fornøjelse med din næste tur i fitness.