Selvom fodbold er den mest populære sportsgren i verden, så er sporten på den anden side af Atlanten i konstant krig med mere traditionelle amerikanske sportsgrene såsom amerikansk fodbold, baseball og basketball.

Fodbold har dog i de senere år set en stor udvikling i USA, hvor spillet fortsat bliver mere og mere populært. Dette har styrket USA’s Major League Soccer (MLS) og det har øget interessen for ligaen blandt fodboldspillere og fans. 

Introbillede: ”Delta, Atlanta United paint the town” – (CC BY 2.0) by Delta News Hub

Populært for unge talenter at starte karrieren i MLS

Det har også medført at unge spillere fra andre lande søger til MLS, for at starte deres fodboldkarriere. Se bare på Miguel Almiron der var en af drivkræfterne bag Atlanta Uniteds MLS Cup-triumf i sidste sæson. Den 25-årige paraguayaner, tiltrak sig sæsonen igennem massiv interesse fra europæiske klubber grundet hans fremragende spil, og endte derfor med at skifte til Premier League. Her har han siden foldet sig ud for Newcastle, der brød deres egen transferrekord for at hente ham. Han blev således hentet for 21 millioner pund, og dermed blev Michael Owens transferrekord på 16 millioner pund endelig overgået.

En af dem der kan blive den næste i rækken er 26-årige Josef Martinez, der også tørner ud for mestrene fra Atlanta. Angriberen er født og opvokset i Venezuela, hvor han startede fodboldkarrieren hos Caracas FC inden han tog til Schweiziske Young Boys og sidenhen Torino i Italien. I 2017 flyttede Martinez til Atlanta United, hvor han nu har gang i et yderst succesfuldt ophold. Venezuelaneren har i denne sæson således formået at holde trit med Zlatan Ibrahimovic og Carlos Vela på topscorerlisten. Grundet hans gode præstationer kan han derfor også snart være fortid i den amerikanske liga, da europæiske klubber helt sikkert vil have øjnene rettet mod spilleren grundet hans fantastiske målform.

Der findes også mange andre spændende spillere, der har startet ud i MLS, for eksempel canadiske Alphonso Davies, der nu spiller for Bayern München.

Zlatan Ibrahimovic” – (CC BY 2.0) by Doha Stadium Plus Qatar

Øget interesse for fodbold i USA styrker MLS

Fodboldens stigende popularitet i USA kan forklares ud fra flere faktorer, men det er klart at en øget tv- og mediedækning, har betydet at fodbold fra USA er blevet mere tilgængelig for den enkelte seer. Det har selvfølgelig medvirket kraftigt til at interessen er blevet større fra den generelle befolkning.

Derudover har MLS i de senere år formået at tiltrække nogen af de allerstørste navne i fodboldverdenen, hvilket igen har øget interessen for den amerikanske liga.

Det hele startede med David Beckham, der i 2007 skiftede for en rekordsum til LA Galaxy. Siden har mange andre fulgt trop. Heriblandt Didier Drogba, Bastian Schweinsteiger, Sebastian Giovinco, David Villa, Frank Lampard og senest Wayne Rooney, Carlos Vela og måske den største over dem alle – Zlatan Ibrahimovic, der dog muligvis rygtes tilbage til Europa efter kontraktudløb.

Desuden har fodboldspil som FIFA og PES været stærkt medvirkende til at skabe mere interesse blandt den yngre del af befolkningen. Selv slotspil, der er meget fokuseret på fodbold, så som Football Star og Football: Champions Cup som begge kan findes på maria casino mobil, har haft en effekt på befolkningen.Fodboldens popularitet i mulighedernes land forventes derfor at vokse endnu mere over den næste årrække, hvor der er planer om tre nye franchise-hold i MLS. Nashville SC og David Beckhams Inter Miami CF, der begge træder ind i turneringen i 2020 samt Austin FC, der starter året efter. Specielt Beckhams Miami-franchise forventes at sprænge skalaen for interessen for fodbold i USA.