Når du begynder til MMA, er det en god idé med lidt udstyr. Der er visse ting, som du altid får brug for med hensyn til beskyttelse – og samtidig er der beklædning, som gør træningen nemmere og bedre.

Her vil vi se nærmere på det mest nødvendige MMA udstyr. På den måde får du en fuld oversigt over, hvad du egentlig skal bruge. Samtidig anbefaler vi gode produkter inden for hver kategori.

MMA handsker

MMA handsker er særdeles gode til træningen. De er ofte påkrævede i forbindelse med konkurrencer og events, men til træningen får du også brug for dem.

Handskerne tillader, at du kan slå og gribe fat. Forskellen mellem MMA handsker og boksehandsker er, at det yderste af fingrene ikke er dækket af handskerne. Der dækkes dog ved knoerne og ved selve hænderne, så det tillader, at der er mulighed for at kæmpe alsidigt. Boksehandsker kan dog også bruges, når der specifikt trænes slag.

Hvis du leder efter et par handsker af højeste kvalitet, som er udviklet helt og holdent til MMA sparring og kamp, så vælg Venum Elite der koster lige over 500 kroner, men som også er fantastiske til træningen.

Et billigere alternativ er Best Bodys MMA handsker til 200 kroner. De beskytter hænderne fint og sidder også glimrende på hænderne og kan derfor også bruges til træningen.

MMA shorts

Du kan godt bruge almindelig sportsbeklædning i MMA træningen, men der er en fordel ved at få shorts, som er specialudviklet til sporten.

MMA shorts er designet til at have særlig god bevægelsesfrihed, og de sidder godt på benene. Det gør, at du hurtigt kan bevæge dig rundt, men også at du kan få benene i god position til spark, uden at shortsene kommer i vejen.

Mange udøvere vælger faktisk at bruge MMA shorts til deres styrketræning ved siden af – netop fordi fleksibiliteten er så god. De ses også tit til crossfit.

Materialet er i øvrigt lavet således, at huden nemt kan ånde.

Vi vil anbefale at du tjekker udvalget af shorts hos MMAShop. Her er der både de populære Venum shorts som ofte bruges af fightere til UFC events. Men der er også de populære Form MMA shorts samt nogle billigere muligheder.

Rashguard

En rashguard er en specialudviklet trøje, som benyttes meget inden for MMA og kampsportstræning.

Trøjen beskytter mod brændsår og smitsomme hudsygdomme, hvilket kan forekomme i forbindelse med grappling og gulvkamp. Samtidig er materialet lavet således, at en rashguard både holder overkroppen varm, samtidig med at huden kan ånde. Der findes både rashguards med korte og lange ærmer.

Ligesom med MMA shorts er der også fokus på fleksibiliteten. Armene kan nemt bevæges rundt til forsvar og slag.

En rashguard koster cirka det samme som almindelige træningstrøjer – så du kan lige så godt anskaffet dig én, hvis du har planer om at dyrke MMA.

Vi vil anbefale denne rashguard fra Venom som er officielt godkendt til grappling og MMA.

Tandbeskytter

Måske det vigtigste stykke MMA udstyr af dem alle.

En tandbeskytter er nødvendig til sparring. Når du træner MMA, og du sparrer med andre udøvere, kan slag i hovedet selvfølgelig forekomme. Tandbeskytteren beskytter tænderne og sikrer, at de ikke bare falder ud.

Vi vil anbefale at du investerer i en kvalitetsbeskytter.

Nogle tandbeskyttere har almene størrelser og placeres bare i munden. Men det er også muligt at få tilpasset tandbeskytter, som er udviklet præcist ud fra dit tandsæt, hvilket sikrer en korrekt form. Det er dog dyrt og kun nødvendigt, hvis du deltager i reelle kampe. Til almindelig træning er det nok med en basistandbeskytter.

Den mest solgte er nok Shock Doctor tandbeskytteren. Den passer til de fleste tandsæt, og den beskytter rigtigt godt. Til en pris på 150 kroner er den lidt dyrere end andre produkter i kategorien, men pengene er godt givet ud. Det handler jo om sikkerhed.

Hovedbeskytter

Udover tandbeskytteren får du også brug for MMA udstyr som beskytter andre dele af kroppen – heraf hovedet.

En hovedbeskytter er en slags hjelm som dækker store dele af hovedet med et blødt, beskyttende lag. Hovedbeskytteren gør, at hovedet ikke modtager nær så tunge slag, samt at de fleste slag ikke rammer direkte. Det mindsker risikoen for hjernerystelser, det mindsker risikoen for sår, og det gør generelt også, at man kan føle sig tryggere til træningen.

Everlast Headguard er det perfekte valg til træningen. Glimrende hovedbeskytter der dækker det meste af knolden og som sidder forholdsvis behageligt.

Skridtbeskytter

Som mand har du brug for skridtbeskytter når du træner og kæmper.

I MMA går man aldrig efter at ramme en anden person i skridtet, men det kan ske ved uheld, og det skal man være forberedt på. Ikke alene gør det afsindigt ondt – det kan også føre til langvarige skader at få slag og spark i skridtet.

Skridtbeskytteren placeres inden træningen og dækker det følsomme område, så du er dækket ind, hvis uheldet er ude.

Venum skridtbeskytter er udviklet til MMA brug, så den er det perfekte valg i denne forbindelse. Den bruges endda af professionelle fighters.

Knæbind

Knæene er nogle særdeles følsomme punkter. Ikke bare mod spark, men også når det gælder ren bevægelse.

Et knæbind er et lille bind, som du placerer rundt om knæene. Det giver varme og støtte til knæet, så du nemmere kan bevæge dig rundt, og så du mindsker risikoen for skader, hvis du laver en forkert bevægelse og knæet kommer i ubalance. Samtidig øger det præstationen og fleksibiliteten i dine bevægelser, når du dyrker motion og bevæger dig rundt.

Dette knæbind kan varmt anbefales til sportslig brug – både MMA og andre former for bevægelse.

Der er meget godt udstyr til MMA som kan fås for billige priser i Danmark. Du får brug for noget godt beklædning og noget sikkerhedsudstyr, hvis du på lang sigt vil dyrke MMA.

Et af de bedste steder at tjekke produkter er hos MMAShop.dk hvor du finder et bredt udvalg af udstyr, der er specialdesignet til netop mixed martial arts!